Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Креатин не дава таква енергија, не знам зашо не читате малце.
Протеин и амино за поправка е waste of money. Особено аминото. Он не знаеш каква исхрана има па да фрла пари на протеин и амино.
Магнезиум и цинк се согласувам, витамин Д не верувам дека му треба ама не сум доктор, а би уфрлил тука Омега 3 како помагач за намалување на лачење млечна киселина.

But thats just my opinion
Хммм, тогаш зошто доста спортисти земаат креатин пред натпревари? Или некој ме има излажено за тоа?

Хммм, тогаш зошто доста спортисти земаат креатин пред натпревари? Или некој ме има излажено за тоа?
Nearly every scientific study agrees that creatine loading does not improve your performance in endurance events.

Башка “пред натпревар“ и креатин конзумација е смешно.
Креатинот нема врска кога се пие бидејќи не е активна субстанца како кофеинот.

Можеби спортисти пијат креатин поради тоа што вежбаат и тежински напоредно со “маратонски“. Можеби бидејќи креатинот има и минорен утицај на воспалување на мускулите. Можеби пошто е ефтин а не губат ништо.

У секој случај нема да има зголемен перформанс, барем не директно.

Од тие што ги знам што тренираат фудбал и кошарка,90% немаат ни С од средена исхрана.Ги преоптеретуваат со тренинзи,трчаат по 20-30 километри,и ќе дојде дома ќе јаде манџа и леб и ќе се набута благо...и демек па брат не се дебелеам,ама вика у дуел сакам да ојачам многу сум слаб.И оди објасни му...

прво среди исхрана,а за опоравување веќе ако бараш од суплемент,земи Глутамин ама пиј повеќе грамажа и витамини,најисплатливо земи мултивитамин + витамин Д,ги имаш сите витамини и минерали.

Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?[DOUBLEPOST=1423411196][/DOUBLEPOST]Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?

Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?[DOUBLEPOST=1423411196][/DOUBLEPOST]Baram nekoe vreme optimum nutrition gold standard 100% whey, no nemozam da najdam kaj nas po prodavnicive za suplementi. Nekoj da ne znae kaj bi nasol od ovoj protein?
http://marketkonekt.com/makedonija/...odi-bilding/gold-standard-vej-protein/Dk7.htm

Скоро воопшто или премногу ретко може да се најде во редовна и регуларна продажба. Тројца увозници имаат дозволи за увоз на овој производ, никој не е заинтересиран за негов увоз. Може од причина што е толку супериорен.

Скоро воопшто или премногу ретко може да се најде во редовна и регуларна продажба. Тројца увозници имаат дозволи за увоз на овој производ, никој не е заинтересиран за негов увоз. Може од причина што е толку супериорен.

Blagodaram na odgovorite. A zosto tesko se naogja vo Makedonija? Vazi za eden od najdobrite proteini vo svetot.

Растителни протеини енибади да ми каже каде може да си најдам и цена по грамажа ?

Blagodaram na odgovorite. A zosto tesko se naogja vo Makedonija? Vazi za eden od najdobrite proteini vo svetot.
Премногу висока е цената и од каде што се набавува ако ми е точна мене информацијата, реално со такви цени и тука тешко да го купува некој. Гледам и тие што го нудат го нудат по цена од 4700 денари за 2.3 кг, за таа цена сметам дека е подобар Iso Sensation и доколку фрлам некогаш толку пари (а не верувам додека ме држи паметот) би ги дал за сензејшн :)

Премногу висока е цената и од каде што се набавува ако ми е точна мене информацијата, реално со такви цени и тука тешко да го купува некој. Гледам и тие што го нудат го нудат по цена од 4700 денари за 2.3 кг, за таа цена сметам дека е подобар Iso Sensation и доколку фрлам некогаш толку пари (а не верувам додека ме држи паметот) би ги дал за сензејшн :)
Јас го земам за 6800 за 4,5 кг (ми трае 2,5 месеци, по 2 дози на ден). Тоа му доаѓа по 2700 на месец што е ептен ефтино за можеби најдобриот протеин. Ако најдеш човек кој носи од Бугарија се исплаќа...

Ако може еден совет...имам 16 години вежбам редовно исхраната ми е горе-доле средена па сакам да земам некој суплемент.Ако може да ми помогнете да ми кажете што суплемент да земам

Ако може еден совет...имам 16 години вежбам редовно исхраната ми е горе-доле средена па сакам да земам некој суплемент.Ако може да ми помогнете да ми кажете што суплемент да земам
Sto sakas da postignes so suplement?
I na tvoi godini osven dobra ishrana i nisto ne ti treba.
Sovet: odi so roditelite do prodavnica za suplementi i poubavo rasprasaj se.

Растителни протеини енибади да ми каже каде може да си најдам и цена по грамажа ?
Во сите продавници за суплементи и теретани. Цена зависи и се многу поевтини спрема веј.

Што подразбираш под средена исхрана, каков ти е тренингот, спиеш ли 8 часа секој ден?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom