Бравооооо, ми ја разубави вечерта. Отсега ќе си уживаме во срањето на телевизијаЕ па дечки , од денес сме побогати за уште еден канал , а тоа е Албанскиот АРТ тв Воедно , од 27.01.2015 дечките од АВМУ не поздравуваат со најава за дополнителни исклучувања на канали .
Во точка 34 од извештајот тврдат дека Македонски телеком нелегално ги емитува 24 kitchen , Sportklub , Fox , и дека ќе добијат опомена и дека ќе мора да ги исклучат .
Јупиии , останавме со Турците , Индијците и Шунд музиката
miki_miki , се надевам го прочита Извештајот од АВМУ . Би сакал да не сум во право , меѓутоа друго пишува во него .nema da gi isklucat
Се што е странско и е HD оди за пакет оптика. Да беа сателитска HD сите ќе можевме да гледаме.[DOUBLEPOST=1423050224][/DOUBLEPOST]Тој Discovery Showcase HD гарант ке го има само на оптички пакети, што значи 85 посто од корисниците-ништо.
Discovery Science има српски превод , сигурно сега ќе го пуштат со македонски.MaxTV се освежува: http://avmu.mk/images/Makedonski_Telekom_br.79.pdf
ID Xtra и Discovery HD Showcase во својата понуда.
Само не ми е јасно зошто не ги додаде и Animal Planet HD и Discovery Science HD. И да, зошто, ама баш зошто, сите оператори ID го заменуваат со ID Xtra, кој не е нешто толку добар, за разлика од ID!?
И да, уште нешто, нели Discovery world го укинаа, зарем сега пак ќе го враќаат? И околу преводите, во потврдата стои дека Discovery Science има македонски превод, има или само онака е ставено?
Аl jazeera balkans, Hayat plus, Hayat music ги има уште од поодамна. А овој Арт е тетовски канал и нема ништо интересно нити квалитетот на сликата е добар, не знам како можеле Авму да му доделат да биде национална. Не сум против тоа што е албански ама има стопати подобри локални телевизии кој може да бидат национални.Исто така има нови канали и тоа Арт тв (на албански јазик) мислам дека е нова национална тв, Ал Џезира Балкан, Хајат плус и Хајат Мјузик.
Збогатенава понуда не е нешто посебно но ја пишав како нова информација во врска со темата.
Јас го имам основниот пакет и досега ги немав Ал Џезира, Арт и Хајат мјузик...затоа нови се за мене, можеби ги имаше во некој пакет ама не беа слободни за гледање досега.Се што е странско и е HD оди за пакет оптика. Да беа сателитска HD сите ќе можевме да гледаме.[DOUBLEPOST=1423050224][/DOUBLEPOST]
Discovery Science има српски превод , сигурно сега ќе го пуштат со македонски.
Дали овој Showcase го има и во SD нормална резолуција ? Ако го има таков што не ни го пуштат и на нас оние без оптика.[DOUBLEPOST=1423050467][/DOUBLEPOST]
Аl jazeera balkans, Hayat plus, Hayat music ги има уште од поодамна. А овој Арт е тетовски канал и нема ништо интересно нити квалитетот на сликата е добар, не знам како можеле Авму да му доделат да биде национална. Не сум против тоа што е албански ама има стопати подобри локални телевизии кој може да бидат национални.
Еве ја опомената за Макс тв http://avmu.mk/images/Makedonski_telekom_11-305.pdf
Не, нема SD резолуција.Дали овој Showcase го има и во SD нормална резолуција ? Ако го има таков што не ни го пуштат и на нас оние без оптика.[DOUBLEPOST=1423050467][/DOUBLEPOST]