MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.931
Поени од реакции
8.291
Ja вратиле и Хепи . Овие место да ни понудат ново ни го враќаат најдосадниот и безвезе канал.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Е па дечки , од денес сме побогати за уште еден канал , а тоа е Албанскиот АРТ тв :vozbud: Воедно , од 27.01.2015 дечките од АВМУ не поздравуваат со најава за дополнителни исклучувања на канали .

Во точка 34 од извештајот тврдат дека Македонски телеком нелегално ги емитува 24 kitchen , Sportklub , Fox , и дека ќе добијат опомена и дека ќе мора да ги исклучат .

Јупиии , останавме со Турците , Индијците и Шунд музиката :несвест:

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Е па дечки , од денес сме побогати за уште еден канал , а тоа е Албанскиот АРТ тв :vozbud: Воедно , од 27.01.2015 дечките од АВМУ не поздравуваат со најава за дополнителни исклучувања на канали .

Во точка 34 од извештајот тврдат дека Македонски телеком нелегално ги емитува 24 kitchen , Sportklub , Fox , и дека ќе добијат опомена и дека ќе мора да ги исклучат .

Јупиии , останавме со Турците , Индијците и Шунд музиката :несвест:
Бравооооо, ми ја разубави вечерта. Отсега ќе си уживаме во срањето на телевизија :aplauz::oeoeoe:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
nema da gi isklucat
miki_miki , се надевам го прочита Извештајот од АВМУ . Би сакал да не сум во право , меѓутоа друго пишува во него .
Не ми е јасно како операториве не реагирале соодветно на законските измени откако е формирана АВМУ кој е единствено надлежна да издава решенија за емитување на странски канали во државава . Или , така им чинело најверојатно , плати си за спорт клуб у Романија пошто е поефтин , а емитувај си го Српскиот o_O
Некој овде се праи на Тошо , дали операториве , дали АВМУ . Во меѓувреме , во најновата епизода на Малечката невеста ....

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Исто така има нови канали и тоа Арт тв (на албански јазик) мислам дека е нова национална тв, Ал Џезира Балкан, Хајат плус и Хајат Мјузик.
Збогатенава понуда не е нешто посебно но ја пишав како нова информација во врска со темата.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
MaxTV се освежува: http://avmu.mk/images/Makedonski_Telekom_br.79.pdf

ID Xtra и Discovery HD Showcase во својата понуда.
Само не ми е јасно зошто не ги додаде и Animal Planet HD и Discovery Science HD. И да, зошто, ама баш зошто, сите оператори ID го заменуваат со ID Xtra, кој не е нешто толку добар, за разлика од ID!?
И да, уште нешто, нели Discovery world го укинаа, зарем сега пак ќе го враќаат? И околу преводите, во потврдата стои дека Discovery Science има македонски превод, има или само онака е ставено?

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Тој Discovery Showcase HD гарант ке го има само на оптички пакети, што значи 85 посто од корисниците-ништо.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.931
Поени од реакции
8.291
Тој Discovery Showcase HD гарант ке го има само на оптички пакети, што значи 85 посто од корисниците-ништо.
Се што е странско и е HD оди за пакет оптика. Да беа сателитска HD сите ќе можевме да гледаме.[DOUBLEPOST=1423050224][/DOUBLEPOST]
MaxTV се освежува: http://avmu.mk/images/Makedonski_Telekom_br.79.pdf

ID Xtra и Discovery HD Showcase во својата понуда.
Само не ми е јасно зошто не ги додаде и Animal Planet HD и Discovery Science HD. И да, зошто, ама баш зошто, сите оператори ID го заменуваат со ID Xtra, кој не е нешто толку добар, за разлика од ID!?
И да, уште нешто, нели Discovery world го укинаа, зарем сега пак ќе го враќаат? И околу преводите, во потврдата стои дека Discovery Science има македонски превод, има или само онака е ставено?
Discovery Science има српски превод , сигурно сега ќе го пуштат со македонски.

Дали овој Showcase го има и во SD нормална резолуција ? Ако го има таков што не ни го пуштат и на нас оние без оптика.[DOUBLEPOST=1423050467][/DOUBLEPOST]
Исто така има нови канали и тоа Арт тв (на албански јазик) мислам дека е нова национална тв, Ал Џезира Балкан, Хајат плус и Хајат Мјузик.
Збогатенава понуда не е нешто посебно но ја пишав како нова информација во врска со темата.
Аl jazeera balkans, Hayat plus, Hayat music ги има уште од поодамна. А овој Арт е тетовски канал и нема ништо интересно нити квалитетот на сликата е добар, не знам како можеле Авму да му доделат да биде национална. Не сум против тоа што е албански ама има стопати подобри локални телевизии кој може да бидат национални.

Еве ја опомената за Макс тв http://avmu.mk/images/Makedonski_telekom_11-305.pdf

Последно уредено:

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Се што е странско и е HD оди за пакет оптика. Да беа сателитска HD сите ќе можевме да гледаме.[DOUBLEPOST=1423050224][/DOUBLEPOST]
Discovery Science има српски превод , сигурно сега ќе го пуштат со македонски.

Дали овој Showcase го има и во SD нормална резолуција ? Ако го има таков што не ни го пуштат и на нас оние без оптика.[DOUBLEPOST=1423050467][/DOUBLEPOST]

Аl jazeera balkans, Hayat plus, Hayat music ги има уште од поодамна. А овој Арт е тетовски канал и нема ништо интересно нити квалитетот на сликата е добар, не знам како можеле Авму да му доделат да биде национална. Не сум против тоа што е албански ама има стопати подобри локални телевизии кој може да бидат национални.

Еве ја опомената за Макс тв http://avmu.mk/images/Makedonski_telekom_11-305.pdf
Јас го имам основниот пакет и досега ги немав Ал Џезира, Арт и Хајат мјузик...затоа нови се за мене, можеби ги имаше во некој пакет ама не беа слободни за гледање досега. ;)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Не, нема SD резолуција.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Од ноември чекам втор ресивер, секој ден одам во салон и не е стигната роба не е стигната роба.

А со оптикавс знае некој до кај се? Бавно иде мн, др градови освен ск кога на пр?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.931
Поени од реакции
8.291
Oвие планираат ли да ги пуштат каналиве Discovery World, ID Extra, Discovery Showcase што на 3 - ти ги регистрирале ? Aко веќе ги регистрирале нека ги пуштат одма што чекаат не ми е јасно.

И стварно ли не можат да средат тоа на менито кога се вртат програми да имаат на сите телевизии лого. Сеуште немаат некој телевизии лого, локалната тетовска Ултра сеуште им е пишана Менада во ресиверот, додека пак на сајтот тоа им е средено како што треба :facepalm:.

Kajgana Shop

На врв Bottom