Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Куртоа им подари поен на Сити. Мурињо тактички пак го надигра Пелегрини.
Агуеро беше отсечен, единствени шанси му беа поради грешките на Иванович.
Јас очекував Пелегрини шампионот да нападне денеска со сите сили, сепак они бркаат 5 бода негатива. По втор пат во една сезона, Сити се спаси од пораз од Челзи.

Мурињо го надигра Пелегрини со бранење 90 мин ? :facepalm:

Немаш потреба за наводници нормално дека е дерби бидејќи играат екипи кои се борат за титула никој не вели дека има ривалитет.
Реално е нерешено иако да не направеше Куртоа грешка можевме без проблем да ја задржиме предноста.
Иначе Тери направи грешка кога Агуеро остана сам пред голман

Фанови на Челзи што ремиво пробувате да го претворите во нешто позитивно, немојте. Немојте.

Мурињо го надигра Пелегрини со бранење 90 мин ? :facepalm:

Бранење 90 минути? :cautious:
Сити случајно да не нападна со 3 шпица?
Да не се редеа шанси пред голот на Челзи ?
Безидејно пимплање на топката, ништо повеќе.

Мурињо играше на нула, тоа и го доби.
Тактички,креативноста на Силва и просторот за Агуеро беа лимитирани.
Шансите беа поради индивидуални грешки на Иванович 2 пати и Тери еднаш.
Голот падна поради ретардираната реакција на Тибо.

Се испичка Мурињо, место да ги плесне за титула, се реши да брани 5 поени предност. Може да му се удри од глава на крај на сезона, ама ајде да не испадне оти јадам гомна за генијалецот. :)

Па да читаш малко ќе ти е јасно. Ти кажав дека ги надигра сите тактички а ти ми велиш со одбрана ли . Не ти кажав дека играле подобро Челзи

Па да читаш малко ќе ти е јасно. Ти кажав дека ги надигра сите тактички а ти ми велиш со одбрана ли . Не ти кажав дека играле подобро Челзи
А што значи некого да надиграш тактички ?

Не знам дали пратиш фудбал ама ако пратиш подобро престани

Јас да читам малку ? :facepalm: Не примети дека правиме муабет за Мурињо-Пелегрини и утакмицава ? И дека јас кажав како тоа Мурињо го надиграл Пелегрини коа се бранеше 90 мин..

очекуван резултат, можевме и до победа ама искрено и среќа имавме малце кога Агуеро имаше две 100 % шанси не знам како не постигна гол. И двете екипи играа внимателно се гледаше од авион дека нејкат да изгубат, Сити не напагаше доволно, и двете екипи беа без најдобрите играчи ама со оглед на клупата шо ја имаа Челзи денес, немаше некој шо ке влези да ја смени играта, значи овај резултат поке му одговара на Челзи одошто на Сити, јас гледам позитивно бидејки можеше да биди и полошо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom