Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
87715_orig.png
:shok2::shok2::shok2:

Еден од поомилените играчи ми е Гибс али со ваков Начо... Гибс треба да испоти дупот повеќе...[DOUBLEPOST=1422036682][/DOUBLEPOST]Повелете

10933925_755358437865834_8341327822000391360_n.jpg

Последно уредено:
Не е сосема точна статистиката затоа што Начо играше неколку натпревари како CB

Начо бе :pos:

Ко ќе видам статистика ми се повраќа, меѓу наши играчи. Неблагодарно е.

Начо бе :pos:

Ко ќе видам статистика ми се повраќа, меѓу наши играчи. Неблагодарно е.

Начо сезонава со ништо не заслужил исмејување, уште голман да го стават. Го ставија централен без притоа да има играно уопште и си изигра солидно, лев бек дефанзивно е многу подобрен од лани, поснажен во дуелите и позиционирањето му е подобрено. Лани беше ветрушка али годинава сум пријатно изненаден од него и ме радува што има конкуренција за таа позиција во екипата за да неможе никој да се опушти.

Ама Начо, сепак зборуваме за Начо. Не заборавајте само Ве молам. Начо е.

Ама Начо, сепак зборуваме за Начо. Не заборавајте само Ве молам. Начо е.

И Кокелин е Кокелин,не го бива.
И Озил е Озил,сфаќаш?
Претходно Казорла за тебе не беше Казорла кога не беше во форма.

И Кокелин е Кокелин,не го бива.
И Озил е Озил,сфаќаш?
Претходно Казорла за тебе не беше Казорла кога не беше во форма.

Абе од твоја уста во Божји уши. Да ја освојме ПЛ со Начо, па јас нека јадам лајна. Скоз небитен сум јас. :)

До негде си во право али сепак јас мислам а и веќе се докажува тоа во овој модерен фудбал дека најдобрата одбрана е со двајца подвижни деф. Кос и Вермален не се мирисаа , не можеа да створат тандем што не мора да значи дека Паулиста-Кос иако се слични нема да направат добар тандем. На крај краева лани патевме заради неспретноста и неподвижноста на Мерте со Ливерпул, Челзи и Сити.[DOUBLEPOST=1422013653][/DOUBLEPOST]Успат и да ве прашам Чемберс или Бељерин ? Јас сум за Бељерин , паа според мене во секој поглед е подобар од Чемберс на десната бек. позиција. Чемберс треба да се форсира или за ДМФ или за ЦД.

Не заебавајте лани Пер беше топ најмалце страдавме поради него. Јас замерки му најдов на почетоков од сезонава инаку Мерезакер неправи повеќе грешки од други што прават. Лани сите се клањавме на неговото читање на игра и после лошиот старт сезонава го замрзивме. До душа самиот си направи со изјавата за неговата мотивација, но да бидеме на чисто лани изигра топ, а тие натпревари што ги наброа најмалце беше он крив. Ме мрзи да барам кој беше со него во одбрана и дали играше на сите тие и кој беа во средина фудбалери.
Инаку на почетокот на сезонава сите беа тапа, али и он како и цел тим се созедоа и се вратија во форма.

Мене Мертезакер ми е еден од омилените играчи и реално сум задоволен од неговата игра. Си ја врши задачата што му е дадена, а дали изгледа и е спор или не ич не ме интересира важно да има ефикасност на теренот. И јбг неможе сите дриблери и техничари да бидат.....[DOUBLEPOST=1422052801][/DOUBLEPOST]

Статистикава е релативна работа. Сум приметил кога игра Начо некако повеќе противникот напаѓа по неговата страна. Дали го рачунаат за послаба карика па таква им е тактиката незнам. Еве со сити цели време преку навас одеа нападите и нормално статистика ќе јави друга слка. Али најбитно од она се горе е последните да нема дефанзивни грешки и двајцата се на 0 така да другите статистики зависат и од други фактори. Исто приметив дека кога белерин заигра го рачунаа како помлад и цело време не напаѓаа преку таа страна или Чемберс исто така. Али Белерин се покажа одличен и гледам почнаа да го избегнуваат....

Последно уредено:
66 - Only Aymeric Laporte (67) has made more interceptions than Gabriel Paulista in La Liga this season.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom