- Член од
- 14 октомври 2010
- Мислења
- 5.150
- Поени од реакции
- 16.087
Пиши си го за гледање во најбрз можен рок.Не ми е гледан The Green Mile
Пиши си го за гледање во најбрз можен рок.Не ми е гледан The Green Mile
Кој и да го глеаш, утре глеј го другиот Ida добар ми беше, али Force Majeure ептен ми легна... И никако не го заборавај Winter SleepКој да се гледа вечерва, Ida или Force Majeure...
http://m.imdb.com/title/tt0808185/него јас терам 1 саат веќе негде да пуштам нешто слично на Brazil, сите сугестии на имдб ми се изгледани, someone? :/
Шанса нема на Интерстелар да му дам 10ка.Интерстелар го изгледа ?
Се мислев само по кој редослед. Само што го изгледав Ida. Не ми се допадна.Кој и да го глеаш, утре глеј го другиот Ida добар ми беше, али Force Majeure ептен ми легна... И никако не го заборавај Winter Sleep
Не знам зошто ама кога ќе се спомне Brazil, ми текнува на филмов.него јас терам 1 саат веќе негде да пуштам нешто слично на Brazil, сите сугестии на имдб ми се изгледани, someone? :/
Не е сега скроз на скроз, али има нешто Бразилско во негоIDA IDA IDA IDA[DOUBLEPOST=1421878138][/DOUBLEPOST]него јас терам 1 саат веќе негде да пуштам нешто слично на Brazil, сите сугестии на имдб ми се изгледани, someone? :/
Да да, памтам баш го имав претходно гледано Метрополис, па овој ми беше како Матрикс. Солиден филм, потребен е римејк, предобра приказна =).Се мислев само по кој редослед. Само што го изгледав Ida. Не ми се допадна.
Не знам зошто ама кога ќе се спомне Brazil, ми текнува на филмов.
http://www.imdb.com/title/tt0074812/?ref_=nv_sr_4
Не е нешто којзнае колку сличен, ама интересен е, останат ми е во сеќавање како добар.
Од коа ги изгледав El Topo и The Holy Mountain, не глеам филмови веќе од лудакот Јодоровски.
Fun fact: еден од продуцентите на The Holy Mountain и голем обожавател на Јодоровски билОд коа ги изгледав El Topo и The Holy Mountain, не глеам филмови веќе од лудакот Јодоровски.
Полесен е овој за нијанса тро Али знаеш имаш прилично ретардирани ликови стандард. На една сцена кога ќе ми текне смеа ме фаќа, а не треба пошто е греотна. Не го рачунајте ко сполјер пошто ништо не е страшно и опасно по филмот. Имаш онака џуџе без раце и нозе, и човек со метла, кој онака го мети џуџево низ улица, го турка на кај еден камион за да го качи. Беги да не грешам душа со сценава.Да да, памтам баш го имав претходно гледано Метрополис, па овој ми беше како Матрикс. Солиден филм, потребен е римејк, предобра приказна =).
Најблиску најверојатно ќе му дое Dark City колку и да е слаб у сатиричниот дел у споредба со Бразил.
Од коа ги изгледав El Topo и The Holy Mountain, не глеам филмови веќе од лудакот Јодоровски.
Да, тоа е отприлика овој режисер. Мести визуелно гротексни сцени една по друга, и со минимален симболизам си ги опишува своите ставови, фобии и мајндстејтови на поединци и заедница, ама не сум баш по тоa, потешко ми е за гледање ова него азиското гор кино. Самата сцена шо ја опиша кажВет многу.Полесен е овој за нијанса тро Али знаеш имаш прилично ретардирани ликови стандард. На една сцена кога ќе ми текне смеа ме фаќа, а не треба пошто е греотна. Не го рачунајте ко сполјер пошто ништо не е страшно и опасно по филмот. Имаш онака џуџе без раце и нозе, и човек со метла, кој онака го мети џуџево низ улица, го турка на кај еден камион за да го качи. Беги да не грешам душа со сценава.
ВО филмов му е опфатен животот демек од мал ко бил па како шо подрастувал, со левата му мајка и татко му. Имаш разни фигури и ликови.
samo sho izleze go izgledav, pisavme tuka izgleda imas zaboraenoNe e povrzano so muabetot, ama dzirni go The Zero Theorem.