Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

R

red.devil

Гостин
Беше тоа пред дваес години, ривалство денес јок :)

кога тогаш ќе се врати во Шпанија али како што кажав, не е голем проблем замена на голман.
Problem e zamena na kvaliteten golman. Iskustvoto ni kazuva kakvi bea periodite post Shmajhel i Van der Sar so golmanite. :)

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Иако и јас сум против Де Геа да се дава, како неможе да се игра 4-3-3?

Ди Марија - Фалкао - Бале
-------------Руни
-----Блинд-------Ерера
--1----2--------------3-----4

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Беше тоа пред дваес години, ривалство денес јок :)

кога тогаш ќе се врати во Шпанија али како што кажав, не е голем проблем замена на голман.
Дека не е проблем голман да се замени не би рекол, кај вас пример после Шмајхел и Ван Дер Сар не беше исто, дур се ухода се нема таа сигурност во одбраната.
Башка Де Геа ви е играч на сезоната до сега ... тоа доволно кажува се/
Иначе ја лично ко замена за Икер гледам некој домашен " шпански" голман, али не мора да значи дека ќе биде баш Де Геа, моментално има добри голмани низ Шпанија за извоз.
Мое мислење ќе си остане у Јунајтед 99 % сеа можда само калкулира за подобар договор. се пуштаат "патки" у новини од агентите 200 К неделно, индиректно колку вреди, па толку и да му се понудат

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дека не е проблем голман да се замени не би рекол, кај вас пример после Шмајхел и Ван Дер Сар не беше исто, дур се ухода се нема таа сигурност во одбраната.
Башка Де Геа ви е играч на сезоната до сега ... тоа доволно кажува се/
Иначе ја лично ко замена за Икер гледам некој домашен " шпански" голман, али не мора да значи дека ќе биде баш Де Геа, моментално има добри голмани низ Шпанија за извоз.
Мое мислење ќе си остане у Јунајтед 99 % сеа можда само калкулира за подобар договор. се пуштаат "патки" у новини од агентите 200 К неделно, индиректно колку вреди, па толку и да му се понудат
Тоа беше воглавно поради тврдоглавоста на стариот, за јазот меѓу Шмајхел и ВДС али интересно е што во 1999 го барале Едвин ама не успеале да го донесат, да се случело тоа кај ќе ни бил крајот :D Иако јасно ми е на што целиш и во право си.

ова со 200,000 фунти видов од кај излегло, агент на твитер, небитна информација.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Revealed: 95% of all shirts sales in Manchester are Manchester United shirts! :X3::X3::X3:
Жива вистина, бев во Манчестер 24 часа, шетав насекаде низ градот... од цел ден видов само еден во дрес на Сити, се друго беше црвено :)

Член од
20 јануари 2015
Мислења
309
Поени од реакции
609
Иако и јас сум против Де Геа да се дава, како неможе да се игра 4-3-3?

Ди Марија - Фалкао - Бале
-------------Руни
-----Блинд-------Ерера
--1----2--------------3-----4
Оваа е премногу напаѓачка формација, лесно ќе примаме гол. Ако оваа функционира во одбрана тогаш и дијаманто ќе функционираше. Единствено можеби ќе функционира (во одбрана) ако биди Фелаини на местото на Ерера и пак Ерера на клупа...

E

Epsilon

Гостин
Па и самиот тренер негува напаѓачки фудбал. :)

Инаку јас со моменталната форма на Фелаини би го играл на местото од Ерера, а Ерера на местото од Руни. Руни секако во напад ќе оди, а Фалкао во Монако. :D

Последно уредено од модератор:
Член од
20 јануари 2015
Мислења
309
Поени од реакции
609
Па и самиот тренер негува напаѓачки фудбал. :)

Инаку јас со моменталната форма на Фелаини би го играл пред Фелаини на местото од Ерера, а Ерера на местото од Руни. Руни секако во напад ќе оди, а Фалкао во Монако. :D
Па и јас напишав 1-2 страни поназад дека ако го земиме Бејл сигурно ќе играме 4-3-3 и тука Фалкао е вишок значи ќе бега во Монако. И нормално средината би била подобра со Фелаини, Блинд и Ерера како шо напиша ти. :)

Член од
16 април 2008
Мислења
2.527
Поени од реакции
2.383
Па и јас напишав 1-2 страни поназад дека ако го земиме Бејл сигурно ќе играме 4-3-3 и тука Фалкао е вишок значи ќе бега во Монако. И нормално средината би била подобра со Фелаини, Блинд и Ерера како шо напиша ти. :)
Знам дека нема многу кои би се сложиле ама не мора секоја утакмица Блинд да стартува пред Ерера.Би можел да ги искомбинира Ерера и Фелаини или па Керик и Ерера некогаш колку да смени.

E

Epsilon

Гостин
Знам дека нема многу кои би се сложиле ама не мора секоја утакмица Блинд да стартува пред Ерера.Би можел да ги искомбинира Ерера и Фелаини или па Керик и Ерера некогаш колку да смени.
Керик и Блинд се сличен тип на играчи и според мене секогаш мора да има во прва постава еден од нив. :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.601
Блинд и Ерерa се сoсемa рaзлични типoви нa везњaци. Блинд дoбивaше минутaжa рaди oтсуствoтo нa Керик и меѓу нив бирa Вaн Гaл кaкo диктaтoри нa темпo сo дoстa пoдoбри дефaнзивни кaрaктеристики, дoдекa Ерерa вo мoментoв пaрирa сo Фелaини и Руни зa пoзицијa кoјa е пooфaнзивнa пo срединaтa, пoплејмејкерскa. Јa би сaкaл еден нaтпревaр кoгa Руни би бил истурен шпиц, a Ерерa сo Фели и Керик/Блинд би игрaле пo срединa.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас навистина не разбирам што гледате во Блинд. Тој е класичен алиби играч. Не ги греши додавањата, но од неговите алиби додавања никаква корист не излегува. Или се паралелно со голот, или одат наназад. Во дуели не е баш некој звер, а офанзивно е скоро бескорисен. За мене тој е комплетно промашување, многу промет малку ќар.

Член од
20 јануари 2015
Мислења
309
Поени од реакции
609
Да не го пишам истото види зиак шо напиша. :)

E

Epsilon

Гостин
Јас навистина не разбирам што гледате во Блинд. Тој е класичен алиби играч. Не ги греши додавањата, но од неговите алиби додавања никаква корист не излегува. Или се паралелно со голот, или одат наназад. Во дуели не е баш некој звер, а офанзивно е скоро бескорисен. За мене тој е комплетно промашување, многу промет малку ќар.
Ја поврзува одбраната со офанзивните средни играчи (Ди Мариа или Мата?) и ја раздвижува играта. Што знам на кого сака да ја гради играта, сеуште не гледам дефинираност. Ај порано со Фергусон, се знаеше мора да се испрати топката до крилата... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom