СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дувњак : Изненадувачка победа на Македонија

Хрватската ракометна репрезентација потешко од очекувањата се справи со Австрија во премиерниор натпревар, а во вториот ги очекува меч со Тунис, кој пак беше прегазен од Македонија.

duvnjak.jpg

- Нема да биде лесно бидејќи играат машки ракомет. Тие се како домаќини и поддршката од публиката ќе си го направи своето. Вратија неколку искусни ракометари во селекцијата, но без разлика ние одиме на победа - рече Дувњак.

Најдобра илустрација хрватскиот селектор Славко Голужа за дуелот со Тунис може да најде во настапот на македонските репрезентативци кои го декласираа афричкиот преставник со 33-25.

- Искрено не го очекував тоа и за мене е вистинско изненадување. Секоја чест за македонските ракометари и ќе мораме да ја прегледаме таа снимка да видиме како да играме против нашиот денешен противник - потенцираше најдобриот ракометар во хрватскиот состав.

Македонија и Хрватска имаат по два бодови од првите натпревари, а на денешните ќе атакуваат на нови кои ќе им ја отворат осминафиналната врата.

© 2015 Ohridnews.com

Многу се забегани овие од МТВ, можеа барем натпреварите од нашава група да ги пренесуваат ако ништо друго.

Австрија - Босна 10:11 моментално, 4 минути до крај на прво полувреме.

Како им успеа само на нашите новинари и стручњаци за спорт да пресметат дека после две победи сигурно сме пласирани во наредната фаза

Последно уредено:
Што ни одговара најмногу од мечов БиХ - Австрија ? Уште немаме играно со ниедна од нив, така да мислам дека ако планираме да сме најмалце втори во групата, сеедно ни е кој ќе победи.

Што ни одговара најмногу од мечов БиХ - Австрија ? Уште немаме играно со ниедна од нив, така да мислам дека ако планираме да сме најмалце втори во групата, сеедно ни е кој ќе победи.
Најубаво би било да тепа Босна. :)
За нас.
Австријците можат и знаат да поматат сметки. :)

Мислам нерешено да изиграт :D Ама Босна се распадна овие минути.

Абе Босна бе, сиротици едни, на крај само нас ќе не треснат од земја, и ќе ни направат само проблеми.

Прво мора да ја тепаме Босна, ако ги тепаме нив најверојатно ќе играме за 2ро место со Австрија оти шансите да ја изненадиме Хрватска се ептен мали..
Во меѓувреме Тунис ќе ни заврши голема работа ако успее да ја тепа Австрија во Среда, тогаш 2 место ќе имаме сигурно

Играта од вчера ми дава надеж дека можеме сите те ги тепаме па да се бориме дури и за 1во место во групата. Нашиот менталитет и играта од денес ми дава да мислам дека ни пролазот уште не ни е сигурен.

Него, за кого навиваше Malcolm вчера на Бих-Иран?

За другар прашувам.
Кога играат Босна и Иран победува ракометот и мирот.

Босна..заебана екипа човече еј..стварно се надевам нема нашиве да им влезат како со Иран..нема што да изгубат, а имаат знаење што ако го префрлат на терен..толку ни фали на нас да се посереме..

Лесното е зад нас..допрва ќе треба да се покажеме дека го заслужуваме второто место против Европскиве екипи..имаме потенцијал дури и за прво место само да не одлетаме во облаци..денов одмор ќе ни дојде сосема ок, а и баш сум задоволен што беше тесен мечов со Иран, тамам да не се изгубат нашиве некако.[DOUBLEPOST=1421522791][/DOUBLEPOST]
Играта од вчера ми дава надеж дека можеме сите те ги тепаме па да се бориме дури и за 1во место во групата. Нашиот менталитет и играта од денес ми дава да мислам дека ни пролазот уште не ни е сигурен.
Пролазот ни е сигурен не се грижи за тоа..4то место сме минимум..сега прашање е да видиме дали ќе бидеме и повисоко од 4то..секоја победа плус ни го зголемува местото на табелава..:oeoeoe:

Со Босна треба да се одигра како со Тунис. Многу зависи како ќе се справат со Прце.
Кога играат Босна и Иран победува ракометот и мирот.

Босна..заебана екипа човече еј..стварно се надевам нема нашиве да им влезат како со Иран..нема што да изгубат, а имаат знаење што ако го префрлат на терен..толку ни фали на нас да се посереме..

Лесното е зад нас..допрва ќе треба да се покажеме дека го заслужуваме второто место против Европскиве екипи..имаме потенцијал дури и за прво место само да не одлетаме во облаци..денов одмор ќе ни дојде сосема ок, а и баш сум задоволен што беше тесен мечов со Иран, тамам да не се изгубат нашиве некако.[DOUBLEPOST=1421522791][/DOUBLEPOST]
Пролазот ни е сигурен не се грижи за тоа..4то место сме минимум..сега прашање е да видиме дали ќе бидеме и повисоко од 4то..секоја победа плус ни го зголемува местото на табелава..:oeoeoe:

:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom