Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Hyundai_Sonata_II_rear_20071102.jpg

Hyundai Sonata 1998 2.5 - Бензинец

Ме интересира околу колава како е со одржување кај нас? знам дека е малку ретка колава но сепак исто знам дека и колава многу тешко се расипува. Другар ја има бидејќи ќе заминува во странство и ќе ми ја остави на мене па така да планирам да ја возам и ме интересираше чисто како оди за одржување...

Нешто у последно време ме фаќа нон-стоп струичка кога ја отварам вратата (кога ќе ја допрам), чаре?
Станува збор за статички електрицитет од алиштата што ги носиш, волна, памук синтетика и сл. Бидејќи е зима сите сме наоблечени и наелектризирани. Ако ти смета допри се до колата со колено прво, ако не ти е валкана колата :), а потоа фати ја рачката од вратата.

Subaru me interesira kako e kaj nas za odrzavanje dali mora da se nosi na ovlasten servis,se raboti za tribeca 2008model benzin 3.0 ili 3.6 .se dvoumam megu ova i nisan qashqai

Дали може да се најде некаде пумпа за кочници за Шкода МБ1000,69 година?!

Mislenje za Audi a4 2.0 benzin 2002god. Potrosuvacka,odrzuvanje...
Потрошувачка - зависи како и каде ја возиш, но да кажеме некои 8 литри на сто. Одржување - не е скапо, иако од @valvoline научивме дека Ауди и ФВ се купува само дизел.

Кај Ауди и Пасат најболна точка е предното вешање,бидејќи рамената(виљушки) се изработени од алуминиум ,и како таков е многу лесно да се деформира.Обично кој поминал 20 000 км на нашиве патишта треба да биди задоволен.Дополнителен проблем е што тие рамената ги има многу,само напред се 8 без спони и без стабилизатори.Има евтина варијанта за тоа,ама кој сака нека пиши ПП

За Шкодата или барај пумпа по отпади или некоја зафрлена покрај некоја зграда илинајлесна варијанта е да напасираш некоја слична.пумпа е пумпа и нема некоја филозофија.Треба да да најдиш адекватна према лежиштето и бројот на црева(2+1,2+2) и малку умешност со алат

Rasipano e elektricnoto servo. Ova mi lici na nekoj chevrolet ili daewoo.
Мечка Ес класа е. Претпоставувам С320 цди.
Електрониката во горивниот ситем е проблем. Најпрво што јас би направил е би го исчитил МАФ сензорот, и ЕГР вентилот.

Мечка Ес класа е. Претпоставувам С320 цди.
Електрониката во горивниот ситем е проблем. Најпрво што јас би направил е би го исчитил МАФ сензорот, и ЕГР вентилот.
Сликата ми е од интернет чисто да видите што проблем е, по што колата е на брат ми и не можев да сликам. C220 CDI e моделот

Сликата ми е од интернет чисто да видите што проблем е, по што колата е на брат ми и не можев да сликам. C220 CDI e моделот

Разбрав. Шалт таблата е од Ес класа, но проблемите се истите.
Проблемиот е во горивниот систем. Значи или воздух или нафта. За воздухот проверката е Маф сензор и ЕГР вентил.
Кај нафтата, пумпата во резервоарот, пумпата за висок притисок, инјекторите и сензорите/мерачите за притисок во самиот горивен систем. Бидејќи е мечка од поновите, јас би типувал на сензорите за притисок, или инјекторите.

Ако идеш на дијагностика, ќе прочитаат еден куп грешки кои произлегуваат како резултат на ова.

Ednas go postirav ova ama nikoj ne mi odgovori konkretno, ve molam kazete mi zasto stvarno nemozam da se odlucam.....Se dvoumam sto kola da zemam dali Audi A3 ili Bmw 3 serija...zborime za modeli 2006-2009 godina (vidi sliki)...Me interesira nesto povekje za kvarovi, popravki,odrzuvanje..
Audi_A3_Sportback_front_20080809.jpg
BMW_3er_Limousine07.jpg

бемвето е апла грдо, едно од најлошите на изглед, со редизајнот малце го средија ама пак не е нешто посебно. но механички е многу подобро од предходната e46 у секој поглед. Не кажа што сакаш? Бензин или дизел, кој мотор итн. За одржување двете се скапи

Имам Мерцедес новата А класа и ми бараат плус 8000 евра за CLA 180 од 2014?
Мојата е купена нова од салон, а демек и таа што ми ја нудат е нова ама увезена од Италија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom