Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Како ке се познае дали катализатор е за вадење?

Како ке се познае дали катализатор е за вадење?
најдобро е на технички преглед да ти измерат состојки во издувните гасови и према параметрите ќе се види во каква состојба е катализаторот.мене така ми пронајдоа дека свеќиците ми се истрошени

Здраво, имам проблем со апаратчето ставено за централно на клучот. Во последно време фаќа само со силно притискање, а знае и по неколку пати да треба да притиснам за отклучи, може ли да се прави или тешко? Исто ми треба да направам копија на овој клуч колку пари би ме чинело исто да може да отклучувам централно со него.
Прегледај го приврзокот 111474
А да пробаш најпрвин да го исчистиш со алкохол исто како далечинско? После години употреба фаќа нечистотија и копчињата немат контакт со плочката.
Батерија после пробај.
Нема потреба од нов клуч.

А да пробаш најпрвин да го исчистиш со алкохол исто како далечинско? После години употреба фаќа нечистотија и копчињата немат контакт со плочката.
Батерија после пробај.
Нема потреба од нов клуч.
Не нов клуч сакам да имам резерва уште еден бидејќи го имам само овој. Во ред ќе пробам да го исчистам прво :) фала на совет

Ми се расипа пумпата за гориво на Opel Corsa B 1997 1.0 кубици, па да препорачате од кај да се најде? Некој мајстор да препорачате? И како се движат ценито нова/половна?

Не нов клуч сакам да имам резерва уште еден бидејќи го имам само овој. Во ред ќе пробам да го исчистам прво :) фала на совет
Toa e друго ако сакаш (а треба) да имаш резерва.
Во секој случај, напиши дали ќе се среди работата со чистење.

Не е све до акумулаторот.Можеби има некоја капка вода замрзнато во цевководите за нафта или во дизните.Провери ги греачите, и плус треба да знаеш колку км има поминато моторот.Ако си го зел пунтото половно,провери компресија,дан има +300 000 км па да нема компресија.

Како вергла моторот? Дали е добра брзината на анласерот?Ако нема добра брзина треба да ги менуваш пиксните на анласерот,бидејќи во тој случај роторот механички стружи на статорот наместо да е коаксијално центриран

Тoa ми изгледa кaкo пo oбилнa рaбoтa штo ќе се прoвери oткaкo ке пoминaт прaзнициве.Инaче прoбувaв нешo и прoбaв 2 пaти зa секoј случaј.Пунтoтo е сo нoв 55 aмперски aкoмулaтoр (45 фaбрички) и сaмo верглa и несaкa дa зaпaли иaкo му стaвив и мaлку бензин вo резервoaрoт. Е oд мoментoт кoгa ке гo пoврзaм сo кaбли дa гo пaлaм сo Пaсaтoт(иaкo имa силa aкoмулaтoрoт нa Пунтoтo) пaли oд првa, oд првo вртење нa клуч. Зaштo прaи тaкa и штo мoже дa е?

мора да го слушни верглањето некој што има искуство.провери можеби клемите од внатрешна страна да не се кородирани или не стегнати

Тoa ми изгледa кaкo пo oбилнa рaбoтa штo ќе се прoвери oткaкo ке пoминaт прaзнициве.Инaче прoбувaв нешo и прoбaв 2 пaти зa секoј случaј.Пунтoтo е сo нoв 55 aмперски aкoмулaтoр (45 фaбрички) и сaмo верглa и несaкa дa зaпaли иaкo му стaвив и мaлку бензин вo резервoaрoт. Е oд мoментoт кoгa ке гo пoврзaм сo кaбли дa гo пaлaм сo Пaсaтoт(иaкo имa силa aкoмулaтoрoт нa Пунтoтo) пaли oд првa, oд првo вртење нa клуч. Зaштo прaи тaкa и штo мoже дa е?
Treba da se proveri dali dobro puni alternatorot.
Koga ke go zapalis puntoto so kabli pocekaj malce da zagree, zapali gi srednite svetla,potoa olabavi ja ednata klema bez razlika koja, daj malce gas taka drzi ja i potoa otkaci ja klemata(gasta seuste ja drzis i gledas dali ke izgasi), i pusti ja gasta(povtorno gledas dali ke izgasi). Ako ugasi kolata koga ke ja izvadis klemata pod zgolemena gas togas alternatorot voopsto ne puni, ako izgasi koga ke ja pustis gasta togas epten malku puni i ima crknata nekoja dioda.
Ako e se vo red so alternatorot kolata i so otkacena klema i so zapaleni svetla ne treba da gasi ni pod golema ni pod mala gas.
Da ne ti podsvetnuva sijalickata za alternatorot na mala gas ili od vreme na vreme.

Дали имаш инфо колку чини правење на ваков клуч?
Бидејќи немаш наведено за кој тип на возило и што годиште се работи можам само да ти дадам ориентациона цена. Ако станува збор за возило од поново годиште од 2000 год. тогаш клучот ти е со чип. Изработка на тој тип на клуч кошта 50евра без оглед на типот на возилото. Доколку копијата нема во себе чип, или чипот не е кодиран, ќе можеш само да го користиш за отворање на вратите. При палење на возилото контакт бравата го чита чипот кој се наоѓа во клучот и дури после дава дозвола за палење.

Бидејќи немаш наведено за кој тип на возило и што годиште се работи можам само да ти дадам ориентациона цена. Ако станува збор за возило од поново годиште од 2000 год. тогаш клучот ти е со чип. Изработка на тој тип на клуч кошта 50евра без оглед на типот на возилото. Доколку копијата нема во себе чип, или чипот не е кодиран, ќе можеш само да го користиш за отворање на вратите. При палење на возилото контакт бравата го чита чипот кој се наоѓа во клучот и дури после дава дозвола за палење.
Dekemvri 2000 renault megane 1.9dci

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom