Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Куче :)

drzi go.jpg

За голман ја би Фостер, едино нешто што вреди од пацерскиве екипи. Грамада е а и има муда да царува во 16 метри.

Не бе ,од тешките Саутемптон :)

Форстер-Фостер..како и да е точно
Претпоставував, Форстер. Затоа ме зачуди, кај ти од тие ропаците да бираш играч :D

Мада ја веќе нејќам да има трансфери од Саутемптон кон Ливерпул, кој било и да е, доста беа овие тројца за следните 10 години :D

Претпоставував, Форстер. Затоа ме зачуди, кај ти од тие ропаците да бираш играч :D

Мада ја веќе нејќам да има трансфери од Саутемптон кон Ливерпул, кој било и да е, доста беа овие тројца за следните 10 години :D
Sea od QPR i Bornemouth ke kupuvame

http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/178207-ibe-recalled-from-derby-loan-spell

Интересна одлука на Брендан, искрен да бидам не очекував дека ќе го враќаме во Јануари, сега кога Ајб ужива доверба кај Мекларен и е еден од побитните играчи на Дерби.
Но ова значи дека Брендан ни малку не е задоволен од офанзивниот дел на екипата, па со овој потег мислам дека доколку стигне понуда за Борини зимава, ќе биде продаден (ако не одбие трансфер повторно).

Lucas is going nowhere this month, says Brendan Rodgers -

“No, he is not one that we would want to lose in January.

“There will be speculation over the course of the month on a lot of players. It is not something I would be willing to do in January.

“Of course at the end of the season everything is looked at again but the team is in a good momentum.”

Asked about interest from Inter Milan, Rodgers added -

“We have had nothing from them. I think he’s just enjoying playing and he’s playing very well.”

Rodgers won't let the likes of Lucas leave as he doesn't want to disrupt the team -

“The team is in a good flow, we are starting to find our feet and players are starting to adapt and work really well, so I don’t need to disrupt them.

“The two central midfielders have been vital for us because it requires a lot of work for the two of them. It requires Jordan and Lucas or whoever is in there having to fan out to wide areas of the field to block, while others were covering, so him and Jordan were outstanding last week. That gives the flair and creative players the chance to play”.

Ни трага ни глас од трансфер а пола месец пројде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom