Овој е почуден -- http://www.imdb.com/title/tt1954315/Budapest Hotel - сите што го гледале ми кажале дека е најчуден филм што го гледале, што е фрката?
По описот ме потсети на Teorema.
Не беше смешен ни до самиот крај. Не го сфаќам филмов, треба некаква авантура да е, а не се потпира на сторијата туку на тоа како ќе биде изработен, гледам дека костимографски доста се труделе и самиот сет е феноменален , нешто налик на филмовите на Гилијам каде Вес у овој случај опишува свој универзум на нештата, ама нигде филмот не доби на суштина, така скокање напред беше, bouncing around од една на друга сцена, .Мене хотелот не ми беше многу смешен, може станал откако го изгасив tho...dunno
Психо.Ја да прашам, што толку посебно изглуми Росамунд Пајк?
Пола и повеќе од глумата и е нарација. Читање текст.Психо.
Можеби за тебе. За мене другата половина шо не и беше нарација беше префектно пренесен и говор на тело, и израз на лице и све пропратно. И улогата и е потешка, се работи за психопат, адаптација на книга шо значи нема импровизација туку да се долови самиот карактер. Јас пример ја немам читано книгата, ама читав коментари по нет дека и е добро пренесен ликот и на филмот од книгата, воглавном целиот филм е добра адаптација и беше одобрен од таа публика што е ретко.Пола и повеќе од глумата и е нарација. Читање текст.
Веќе кога е номиниран некој за оскар иде у предвид говор на тело, израз на емоции на лицето.