Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Турам у тоа време > Компани денес.:kafence:
И Недвед дојде како докажан играч, со веќе освоено скудетп со лацио.Буфон дојде со огромно реноме и прв голман на репрезентацијата.

Не можеш да ја споредуваш денешнава ЛЕ или Серија А со онаа од пред 14,15,16 години.Друга работа и сам си кажа дека никој не може да те разубеди дека Турам и Буфон од Парма биле класа играчи како Компани и Де Геа денес,така да џабе се и факти во дебатава.А факти има колку сакаш.
Секој си има право на свое мислење, и да си го изложи своето мислење. Јас пак си стојам на мислењето дека Буфон и Турам онај quality leap што им недостасуваше, го направија во дресот на Јуве.

Сега можеби секој овде различно си ги дефинираме класа играчите, и се останато, но според мене класа играч е оној играч кој прави разлика на терен, кој носи титули во првенство/ЛШ, играч што ја прави разликата на теренот, а второ место во Сериа А, и посран Уефа Куп според мене не се дострел на еден класа играч. Не реков дека Буфон и Турам кога дојдоа во Јуве беа дрва, па во Јуве се направија тоа што се, но реков дека кога дојдоа во Јуве не беа класа играчи, и сеуште си стојам на тоа.

Свесен сум дека сега се подруги времиња, и поинакви се работите. Но пред се треба да се биде реален, дека нема да го задржиме Погба уште долго.

Дебатава почна, кога почнаа да критикуваат Марота дека немало да дава пари итн. Значи, предвреме никој не може да знае како ќе се одвиваат работите и на кои играчи ќе се потрошат парите, ама кој знае дека Марота нема пак да откопа некој играч како што го откопа Погба? Не ти дава гаранција тоа дека ако фрлиш 30+ милиони за играч, добиваш инстант решение, и готов производ, а ако дадеш помалку пари за некој дека не вреди.

Ako gi pomineme Verona ( utre ) vo slednoto kolo vo Coppa Italia ke se sretneme so Parma . Bez nekoi problemi mislam deka treba da odime vo polufinale kade se igraat 2 utakmici, pa dobra moznost ovaa godina da slavime vo kupot. Nemame uspeh od 1994 :гик:

Бевме блиску до потпис со Снајдер, Мкхтиријан, Шакири, а еве сега и со...

Според #Tuttomercatoweb Јувентус и #Tottenham се блиску до договор за доведување на #Paulinho

Секој си има право на свое мислење, и да си го изложи своето мислење. Јас пак си стојам на мислењето дека Буфон и Турам онај quality leap што им недостасуваше, го направија во дресот на Јуве.

Сега можеби секој овде различно си ги дефинираме класа играчите, и се останато, но според мене класа играч е оној играч кој прави разлика на терен, кој носи титули во првенство/ЛШ, играч што ја прави разликата на теренот, а второ место во Сериа А, и посран Уефа Куп според мене не се дострел на еден класа играч. Не реков дека Буфон и Турам кога дојдоа во Јуве беа дрва, па во Јуве се направија тоа што се, но реков дека кога дојдоа во Јуве не беа класа играчи, и сеуште си стојам на тоа.

Свесен сум дека сега се подруги времиња, и поинакви се работите. Но пред се треба да се биде реален, дека нема да го задржиме Погба уште долго.

Дебатава почна, кога почнаа да критикуваат Марота дека немало да дава пари итн. Значи, предвреме никој не може да знае како ќе се одвиваат работите и на кои играчи ќе се потрошат парите, ама кој знае дека Марота нема пак да откопа некој играч како што го откопа Погба? Не ти дава гаранција тоа дека ако фрлиш 30+ милиони за играч, добиваш инстант решение, и готов производ, а ако дадеш помалку пари за некој дека не вреди.
Затоа ти напишав и на почетокот,никој не може да ти го смени мислењето,секој си има право на свое.Ти претходно рече дека се зборело без факти,јас само ти изнесов некои од нив кој го подркрепуваат моето мислење дека Турам и Буфон беа класи играчи и во Парма.Далеку од тоа дека ќе пробам да ти наметнам мое мислење во дебатава.

За Погба си во право.На секој треба да му е јасно дека колку и да не сакаме да си оди,на крај ќе го напушти Јуве.Прашање е на време само кога,дали годинава,за две години или повеќе.Башка менаџер му е Раиола човек кој е познат по тоа што играчите што ги застапува си мењаат клубови ко чорапи,а тој зима гадни пари од тие трансфери.Од појакиве играчи само со Недвед не му успеа тоа,али тука одлучувачки фактор имаше играчот,т.е карактерот на Недвед,кој си остана лојален на Јуве.Таква лојалност да бидеме реални не можеме да очекуваме од Погба.

Треба само паметно да се изигра со цената и тајмингот на продавање.Нормално најбитното е и паметно да се инвестираат парите од неговата продажба.Точно е и тоа дека нема гаранција,ако се фрлат големи пари дека ќе добиеме инстант решение и иста замена за Погба.Моџи со парите од Зидан можеше да тргне и по други докажани играчи кои можда ќе беа тотални промашувања.Затоа треба Марота и компанија добро да размислат кого би купиле со тие пари.За жал денеска за квалитетен играч во 90% од случаите треба да се искешираат добра сума на пари.Ретки се ваквите случаеви како Погба,каде за безпари ќе добиеш играч од светски калибар.

Според "КУРир" Реал ни спрема 100милки за Погба , а истите би ги зеле од продажба на Бејл... шознам криво ќе ми биде и за милијарда да го продадеме Pogboom... ама 100 е убава и реална цифра..

Нема шанси 100 милиони, од каде вакви информации. Повеќе од 65-70 многу тешко.

“[Luca] Marrone is working, but he had influenza last weekend. Tomorrow, in the last training session, I will consider whether to play [Federico] Mattiello from the first minute or just for a segment."

Тоа што веќе 4 сезони го чекам да го слушнам..

“Out of my four strikers, two will play in the first half and two in the second.

Тевез и Пирло не се повикани за денес... првиот најверојатно ќе одмара, додека вториот си ги пакува куферите за во МЛС :vrtioci:

Според "КУРир" Реал ни спрема 100милки за Погба , а истите би ги зеле од продажба на Бејл... шознам криво ќе ми биде и за милијарда да го продадеме Pogboom... ама 100 е убава и реална цифра..

Нема да е лошо Бејл + пари.

Треба само паметно да се изигра со цената и тајмингот на продавање.Нормално најбитното е и паметно да се инвестираат парите од неговата продажба.Точно е и тоа дека нема гаранција,ако се фрлат големи пари дека ќе добиеме инстант решение и иста замена за Погба.Моџи со парите од Зидан можеше да тргне и по други докажани играчи кои можда ќе беа тотални промашувања.Затоа треба Марота и компанија добро да размислат кого би купиле со тие пари.За жал денеска за квалитетен играч во 90% од случаите треба да се искешираат добра сума на пари.Ретки се ваквите случаеви како Погба,каде за безпари ќе добиеш играч од светски калибар.
Тоа и јас го напишав. Мора многу паметно да се одигра, и да се искористат парите максимално што е можно. Има време да подготвува терен Марота за такви потези.

А околу способностите на Спортските директори итн, мислам дека способноста на менаџерите е таа за што е можно помала сума, да купат што е можно појак играч. Секој може да земе пари од шеиците, да дојди во Италија да искешира 80 милиони во готово и да го купи Видал, Погба итн. Марота досега покажа дека со малку вложувања, може да се постигне доста, а верувам дека кога ќе добие на контото и повеќе пари за трошење, тогаш ќе знае како да ги искористи. Но ќе видиме како ќе се одвиваат работите.

Тевез и Пирло не се повикани за денес... првиот најверојатно ќе одмара, додека вториот си ги пакува куферите за во МЛС :vrtioci:
Ват? Од кај па сега ова... Алегри на пресот рече дека и на двајцата им е потребно одмор ... каков мсл псл...

највеќе ме чуди што Алегри бара АМЦ за во неговата формација, а не му текнува дека во тимот го имаме Коман кој што природна му е таа позиција ..

и?

највеќе ме чуди што Алегри бара АМЦ за во неговата формација, а не му текнува дека во тимот го имаме Коман кој што природна му е таа позиција ..
во Купот да, во небитни натпревари да ама неможиш ти во ЛШ и во битни Серија А утакмици да се потпираш на Коман.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom