S
sim4e
Гостин
Zlatikevichius, do not come early, that is not your boyfriends dick. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Екстра системов, не очекував вака софистицирана опрема т.е марки пумпа/бојлер да има системот, ова кај нас е во Македонија или за негде надвор збориме ?Не, уствари прам муабет за високо квалитетен аустриски систем, преку 28к евра од IDM (Terra) и 1000литарски Sonnenkraft „бојлер“ плус комплетна нивна автоматика (и некои рачно доработени делови и автоматики). Целата циркулација е регулирана со Grundfos пумпи. Користени се Rehau Rauterm црева кој се исто ептен добар полимер и се страшни за било што класика подно, со 6 цм стиродур изолација и плочка, третиот спрат е со Viega црево. Максимална препорачана температура за подно не треба да постигнува над 50 степени (ради подлогата). Само првиот спрат е со радијатори пошо уште не е реновиран али и тоа за брзо ќе се смени. Искрено ми е прв ваков систем и сум фасциниран, огромна енергија вади а троши... ситница. И сигурно има уште поголем капацитет него да ги покрие 350 квадрати, кога надвор е -15 а внатре се шеташ по маица и топло ти е .
Котел на дрва не е паметна идеја ако немаш радијатори... или евентуално комбинриано парно, но над 50 степени во подното е многу лоша идеја. Струјата е изгор, нафтата е практично не исплатлива (погорниов случај трошеше 6 тона нафта годишно). И реално гледано, по оваа математика многу брзо ќе го исплати системот. Имам неколку слики ако те интересира тоа како изгледа, ќе ги постирам (имам од котларата во телефон, али мислам дека и од подното имам некаде низ компјутер).
Документот е од 2012 и нормално дека го нема овој нов модел, но тоа не го менува моето тврдење дека се Грее машини....на инвентор сајтот зирни им ја програмата, мултислитот им се вика FreeMatch потполно исто и на грее е со тој назив мултисплитот, воздух-вода пумпата е иста Версати што инвентор ја крстил Варио, оваа Алфа или како ја викаат по мене многу личи на Виола (барем внатрешната).грешка си друже ова е нов модел го нема во тој документот што си го нашол
Името како ми го напишалЈа само у фудбал НЕ се разбирам...
Името како ми го напишал![]()
Ја имам пишувно за Инвентор овде дека се Грее машини, на кирилица да си барал ке ти искочело
Eve vi go i PDF-ot што таму го имам постирано зашто не го отвара сега даун е серверот.
Moite go imaat istiot, great okolu 12 kvadrati soba-kujna so samo eden nadvoresen zid vo stara zgrada, kade i najveke se sedi preku den. Nema nikakov problem da ja zagree.некој да не користи ПАНЕЛЕН КОНВЕКТОР Tesy? Ми треба ваше мислење на овој панел http://set.com.mk/Heating-Cooling/Electric-heaters/Panel-convector/TESY-CN-03-200-MIS--Метални-држачи-со-тркалца66390 ,се работи за просторија од 20 кубици.
Zlatko, imam temperaturi i za 12, 13 i 14Moite sporedbi od poslednite denovi na temperaturata na aerodrom Petrovec sto se meri i onaa sto mi ja pokazuva vo kola (veke 7 godini iskustvo so termometarot vo kola, mozam da kazam deka pokazuva skoro tocni podatoci) se deka vo Gjorce e 1,5-2 stepena povisoka temperatura od taa na wunderground.com, vo Avtokomanda 1 stepen povisoka.
Vcera vo 6:30 Petrovec -11, vo Gjorce -9, Avtokomanda vo 7:10min -10,5
Cetvrtokot isto vo 6:30 Petrovec -13, vo Gjorce -11 -11,5 menjase cesto, Avtokomanda 7:10min -12
друже јас барам ништо не можам да најдам за ова што велиш дека е слична со мидеаваКај INVENTOR исто како кај VIVAX дел од машините се GREE дел MIDEA.
Конкретно моделот што го има спомнато @yamaha10 е 99% MIDEA со GMCC (TOSHIBA) компресор, скоро идентични димензии и карактеристики најверојатно R Type од MIDEA.
Зголемувањето на брзините на внатрешниот вентилатор до 12 и на надворешниот од 2 на 5, потоа зголемување на нивоата на фреквенција на компресорот до 25 или за 70% исто пишува и кај VIVAX за моделите на MIDEA, и кај INVENTOR за конкретниот модел.