Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Da spodelam edno iskustvo. Vcera okulu 21.00h vo bitola beshe okulu 0ºC. Bev kaj prijatel koj poseduva agolna klima inverter Osaka (vnatreshna edinica e kako cetvrtina burek da recime). Ne znam tocno koj model e. Vnatreshna temp kaj nego vo dnevna (KUKA, nova dograma, ne e lepenka, za izolacija ne znam) beshe 24ºC I covekot e Prezadovolen. Inace se raboti za model koj e nabaven pred 6-7godini za okulu 1000 evra. Ocigledno se rabotii za dobar brend.

Каде кај нас има да се набават Gree Invertor клима уреди. Мислам дека видов во Мега Куманово, но кој друг е застапник или увозник и ги продава? По ова што го гледам и читам од вас ги фалите многу?
Планирам да земам една за во ходник и да решам доста работи...Сега за сега со Тошибата и Бекото греам околу 70 квадрати и океј е. Ама пошто куќата ми е на спрат, долниот спрат, односно ходникот и скалите кои што имаат околу 25 до 30 квадрати немаат греење во моментот, па планирам да ставам некое грејно тело и да го решам и тој дел...
Кој модел би го препорачале? Со ознака нормално... :)

Каде кај нас има да се набават Gree Invertor клима уреди. Мислам дека видов во Мега Куманово, но кој друг е застапник или увозник и ги продава? По ова што го гледам и читам од вас ги фалите многу?
Планирам да земам една за во ходник и да решам доста работи...Сега за сега со Тошибата и Бекото греам околу 70 квадрати и океј е. Ама пошто куќата ми е на спрат, долниот спрат, односно ходникот и скалите кои што имаат околу 25 до 30 квадрати немаат греење во моментот, па планирам да ставам некое грејно тело и да го решам и тој дел...
Gree si ima svoja Internet strana na mk. Od tamu mozesh da dobiesh kontakt I ponuda. Mene mi ponudija gree change 18000 btu za 44 ili 45 k

Нема шанси и не смее Лео да земе пред Меконахи, Лео добар, Метју спектакуларен... А и за Редфорд ми е криво што нема номинација, али ај...

Za Gree baraj go Baze 070/640-803. Prasaj go dali ima Gree Hansol

Оваа фотка ја направив во Париз, доле во метро...Постеров иначе го имаше насекаде, Французите изгледа со нетрпение го очекуваа... :)
1527832_738770129484480_952205153_n.jpg

За точниот модел можат да ти одговорат членовите кои дискутираат редовно на темава а ги имаат двата 12000btu модела Gree инверотори, goran0505 има Change 12ka, ogledaloogledalo има hansol 12ka а тука има напишано точно кој модел го има. А за од кај можеш да ја земеш најефтино и со квалитетна монтажа ти пишав порака.

Jas voopsto ne sum relevanten za gree change. Eve obicniot samsung doma rastura, vcera celo vreme doma vikaat "namali ja klimata pretoplo e" a i bese, digna temperatura 25c. Ovde vo ducanov kaj sto ja imam gree change sabajle koga dojdov temperaurata padnala na 8c a doma preku noc do sabajle se zadrzuva na 20-22c koga ne raboti samsungot. I sega eve ja changeto raboti vece 4h na 3ta brzina i se gusavi so nekoj 14c postignati. Duva toplo od nea ama sto se slucuva kade bega toplinata, neznam, ko da nema stakla na izlogot
Iako samsung nikoj vo predvid ne go zema, taa doma za 15.000den. kupena pred 5-6 godini rastura do den denes plus i defrostot ne i raboti t.e nikogas ne odi vo defrost a ne sum imal problemi do sega so nekoje zaleduvanje iako znae da sobere mraz

Jas voopsto ne sum relevanten za gree change. Eve obicniot samsung doma rastura, vcera celo vreme doma vikaat "namali ja klimata pretoplo e" a i bese, digna temperatura 25c. Ovde vo ducanov kaj sto ja imam gree change sabajle koga dojdov temperaurata padnala na 8c a doma preku noc do sabajle se zadrzuva na 20-22c koga ne raboti samsungot. I sega eve ja changeto raboti vece 4h na 3ta brzina i se gusavi so nekoj 14c postignati. Duva toplo od nea ama sto se slucuva kade bega toplinata, neznam, ko da nema stakla na izlogot
Iako samsung nikoj vo predvid ne go zema, taa doma za 15.000den. kupena pred 5-6 godini rastura do den denes plus i defrostot ne i raboti t.e nikogas ne odi vo defrost a ne sum imal problemi do sega so nekoje zaleduvanje iako znae da sobere mraz
Izlogot ti e golem problem cela toplina ti se gubi tamu, ti pisav i porano probaj go ova kako na videoto, celofan i selotejp nit kosta mnogu nit ke ti smeta estetski da go izvedes.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom