- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.650
- Поени од реакции
- 70.118
Па тоа ми е муабетот и мене. Да не исфрлеа толкави суми за искрено просечни играчи немаше да се крева толкава галама. Освен ете за Балотели, што и покрај релативно ниската сума се очекуваше да има поголем импакт. Ама па од друга страна сите го знаеме што карактер е.
Флоп е брат, независно дали играл или не. Чим ти си фрлил 40-50мил и повеќе за него, очекуваме ние фановите дека доволно си го истражувал, си се осигурал дека одлично ќе се склопи во тимот, дека не е подложен на повреди. Гајле ми е мене дали тој бил повреден или не. Озил беше флоп. Кака беше флоп. Па таа логика и Шо ќе биде флоп како тргнала работава. Едноставно не се корисни за тимот ( дали биле повредени или не се снашле небитно ).
Бало реално гледано, не е флоп. Велбек реално гледано не е флоп. Цените за офанзивни играчи, добри офанзивни играчи, се енормни моментално, а на овие двајца се во најлош случај просечни цени. За просек цена, очекуваш просек играч. 20 мил за дефанзивец од друга страна...![]()
У реду е да гледаш дали некој играч е Injury prone.
Ама нема теорија да знаеш во иднина дали и на колкав период некој играч ке се повреди.
Критерумот дали играч е флоп би требало да биде, нека има изиграно барем 70% од мечевите од полусезона, за да кажеш дали е флоп или не според неговите перформанси на терен.
Земи го Блинд на пример, никогаш не имал таква повреда. Земи го и Ерера на пример.
Според ова што го викаш, Блинд и Ерера би требало да се флопови.
ламберт воопшто не ми е флоп, малце го платија, секогаш беше планиран за играње втора постава, купчиња и такви ствари, никогаш не му беше задачата да го носи клубот на грб. Даде голче две и тоа е тоа.
ловрен од друга страна, сериозна конкуренција на трансферот на керол. Иако, ловрен имаа цело лето да го мислат, а керол беше last minute deal.