Цхампионс, браД, шо е битно на кој сум се израдувал повеќе?
Според мене, за да биде некој флоп, треба да видиме колку вреди, што се очекувало од него и нормално, позицијата која ја игра.
Прво, Балотели е естаблиран напаѓач кој е платен 16м фунти. Со самото тоа што за напаѓач плаќаш 16м, мислам дека не може да го вметнеш во некаков си флоп. Тргни од тоа што вашиот Фалкао од Монако вреди 3 пати повеќе (не правам споредба за флопови, туку цена, да не отиде натаму муабетот).
Од друга страна, доаѓа Ловрен, небитен лик кој е платен 20м фунти за да биде предводник на одбраната а тој за една полусезона има направено најмногу грешки кои резултираат со гол или удар кон сопстевениот гол.
Битно, штоперот вреди повеќе од напаѓачот (нешто што би било апсурд, ако станува за ист квалитет, нормално) и да додадеме дека Бало беше повреден, сустепндиран, игра осамен во нападот, нешто што не го правел никогаш а и не ни игра. Од друга страна „командантOFF“ до пред 2 дена ја играше секоја утакмица и го поминуваа како мало дете.
Да не ме сфатиш погрешно, јас не викам дека Бало не е промашај, туку дека Ловрен е и те како поголем од него.