Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Се помислив за нив, ама некако добро делуваат во Европа. Ако не стасаат до финале, ако изпаднат од ПЛ тогаш би било флоп, вака само си ги местат приоритетите.
Мислиш од ЛЕ? :D Нема теорија да испаднат од ПЛ.

Мислиш од ЛЕ? :D Нема теорија да испаднат од ПЛ.

Мислам на ПЛ. Очајни се во лигата. Ако ги заебаваме Ливерпул тогаш зошто да не судиме по исти критериум за Евертон. До последните 2 кола се бореа за 4то место. Пул до последните 2 кола се бореше за прво место. Едните се сега 8ми и 2 утакмици оддалечени од Европа, а Евертон се 2утакмици оддалечени од местата за испаѓање. Разликата е во тоа што Ливерпул проба на сите фронтови да игра еднакво, а Евертон се насочува само кон ЛЕ.

Е зошто нема од 18 до нив 4 бода е разликата.

Мислам на ПЛ. Очајни се во лигата. Ако ги заебаваме Ливерпул тогаш зошто да не судиме по исти критериум за Евертон. До последните 2 кола се бореа за 4то место. Пул до последните 2 кола се бореше за прво место. Едните се сега 8ми и 2 утакмици оддалечени од Европа, а Евертон се 2утакмици оддалечени од местата за испаѓање. Разликата е во тоа што Ливерпул проба на сите фронтови да игра еднакво, а Евертон се насочува само кон ЛЕ.
Нема шанса да испаднат никако од ПЛ. Преголема е разликата во квалитет како прво. Они се насочуваат кон ЛЕ и затоа и те прашав дали мислиш за ЛЕ. Оти ако не ја освојат ЛЕ готови се, им пропаднала сезоната. Лукаку ги остави живи и во ФА Купот, па ајде и тоа може да им е последна шанса за спас, мада Јунајтед го освојува. :D Ова со испаѓањето од ПЛ може да им е фејл само во случај да ја освојат Лига Европа. Ако не ја освојат, секако им е фејл. Ама нема шанса да испаднат, пак да кажам.

Се заплеткав во муабетов. :D

Цхампионс, браД, шо е битно на кој сум се израдувал повеќе?
Според мене, за да биде некој флоп, треба да видиме колку вреди, што се очекувало од него и нормално, позицијата која ја игра.
Прво, Балотели е естаблиран напаѓач кој е платен 16м фунти. Со самото тоа што за напаѓач плаќаш 16м, мислам дека не може да го вметнеш во некаков си флоп. Тргни од тоа што вашиот Фалкао од Монако вреди 3 пати повеќе (не правам споредба за флопови, туку цена, да не отиде натаму муабетот).

Од друга страна, доаѓа Ловрен, небитен лик кој е платен 20м фунти за да биде предводник на одбраната а тој за една полусезона има направено најмногу грешки кои резултираат со гол или удар кон сопстевениот гол.

Битно, штоперот вреди повеќе од напаѓачот (нешто што би било апсурд, ако станува за ист квалитет, нормално) и да додадеме дека Бало беше повреден, сустепндиран, игра осамен во нападот, нешто што не го правел никогаш а и не ни игра. Од друга страна „командантOFF“ до пред 2 дена ја играше секоја утакмица и го поминуваа како мало дете.

Да не ме сфатиш погрешно, јас не викам дека Бало не е промашај, туку дека Ловрен е и те како поголем од него.
Само што тргнав да го пишувам постов... I couldn't agree more.

Нека е така, позасегнати сте, ќе ви верувам. :D I couldn't care less. :D

Абај не заебавајте, цената не е оправдание што Балотели не се покажа како што се очекуваше, со оглед на тоа што Стариџ Ви беше и е повреден и баравте нов напаѓач. Потфрли.

А и Ловрен исто многу слаб, треба да се преиспитаат во стручниот штаб што е засегнат за трансфер, а и самиот тренер што купува.

Значи ако двајца играчи, едниот си го платил 30мил другиот 5мил. што играат на иста позиција и имаат идентични статистики, овој од 30мил не е флоп и покрај тоа што игра како овој од 5мил. Или па обратно, тој од 5мил не е overachiever ?

Прочитај убаво што имам пишано :)

Да не ме сфатиш погрешно, јас не викам дека Бало не е промашај, туку дека Ловрен е и те како поголем од него.
[DOUBLEPOST=1420813008][/DOUBLEPOST]
Значи ако двајца играчи, едниот си го платил 30мил другиот 5мил. што играат на иста позиција и имаат идентични статистики, овој од 30мил не е флоп и покрај тоа што игра како овој од 5мил. Или па обратно, тој од 5мил не е overachiever ?

Не знам. Зошто тогаш Ламберт не е флоп а Бало го прават поголем флоп од Ловрен?

Реално не знам ни зошто го зедоа Рики, џабе фрлени пари и не се очекуваше колку толку од него, за разлика од него од Балотели се очекуваше. Барем од фанови на Ливерпул тоа го слушнав.

Прочитај убаво што имам пишано :)

[DOUBLEPOST=1420813008][/DOUBLEPOST]

Не знам. Зошто тогаш Ламберт не е флоп а Бало го прават поголем флоп од Ловрен?

Па тоа ми е муабетот и мене. Да не исфрлеа толкави суми за искрено просечни играчи немаше да се крева толкава галама. Освен ете за Балотели, што и покрај релативно ниската сума се очекуваше да има поголем импакт. Ама па од друга страна сите го знаеме што карактер е.

Флоп е брат, независно дали играл или не. Чим ти си фрлил 40-50мил и повеќе за него, очекуваме ние фановите дека доволно си го истражувал, си се осигурал дека одлично ќе се склопи во тимот, дека не е подложен на повреди. Гајле ми е мене дали тој бил повреден или не. Озил беше флоп. Кака беше флоп. Па таа логика и Шо ќе биде флоп како тргнала работава. Едноставно не се корисни за тимот ( дали биле повредени или не се снашле небитно ).

Бало реално гледано, не е флоп. Велбек реално гледано не е флоп. Цените за офанзивни играчи, добри офанзивни играчи, се енормни моментално, а на овие двајца се во најлош случај просечни цени. За просек цена, очекуваш просек играч. 20 мил за дефанзивец од друга страна... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom