СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Каков жал, срамота е на 30 години да го правиш тоа а си играл во Металург под Червар :) Вуги во форма одлично би ни дошол на СП. Али знам дека е џабе, ако сакаат сите нека се во форма, пак ќе се тресеме.

Каков жал, срамота е на 30 години да го правиш тоа а си играл во Металург под Червар :) Вуги во форма одлично би ни дошол на СП. Али знам дека е џабе, ако сакаат сите нека се во форма, пак ќе се тресеме.
Не реков дека не е срамота, реков дека само понекогаш ми е жал за тоа колку ремет добива. :)
Не му е местото во репрезентација, за тоа сите се имаме сложено.

Не реков дека не е срамота, реков дека само понекогаш ми е жал за тоа колку ремет добива. :)
Не му е местото во репрезентација, за тоа сите се имаме сложено.
Него не му е жал, ти ќе го жалиш.

:aplauz:Отишли су другови све са собом понели[DOUBLEPOST=1420837096][/DOUBLEPOST]
Два од игра еден од пенал и добар у одбрана. Само Кире нека седи на клупа.[DOUBLEPOST=1420837407][/DOUBLEPOST]Како то каже Ивица, Вуги заврши сам.
Сфаќам од која позиција поаѓаш Вугринец игра добра одбрана, добро ги разигрува другите играчи(онај пас кон Манасков од цел терен беше спектакуларен), но зошто толкав хејт кон Кире? Па зборуваме за Кире Лазаров, веќе десетина години ја докажува својата класа во Европа. Секоја година го спомнуваат како еден од најдобрите светски играчи, во првите неколку најдобри стрелци е секоја година, најдобар стрелец на Светско и Европско, како и најмногу голови во историјата на европските купови. Најдобар македонски ракометар на сите времиња, според мене.Зошто толкав хејт кон него?!

Истото ова може и да им се деси на Тунис, без никакви проблеми. Арно ама, главен фактор е почетниот грч кои го имаат традиционално нашиве на првите натпревари... секако и вториот традиционален фактор - еготрипот. Ако нема компликации и ако изиграат ко што изиграа денеска, ќе ги треснеме од земја Тунижаните.

Сфаќам од која позиција поаѓаш Вугринец игра добра одбрана, добро ги разигрува другите играчи(онај пас кон Манасков од цел терен беше спектакуларен), но зошто толкав хејт кон Кире? Па зборуваме за Кире Лазаров, веќе десетина години ја докажува својата класа во Европа. Секоја година го спомнуваат како еден од најдобрите светски играчи, во првите неколку најдобри стрелци е секоја година, најдобар стрелец на Светско и Европско, како и најмногу голови во историјата на европските купови. Најдобар македонски ракометар на сите времиња, според мене.Зошто толкав хејт кон него?!
Да беше Кире Лазаров странец, да не беше Македонец, 99 посто од тие што го плукаат ќе го сакаа како најголем идол.
Зошто?
Македонштина, ете зошто.

Ја го обожавам Кире, она што ме нервира на форумов што сите се на мислење дека он е цела репрезентација, што е далеку од вистината.

Добар натпревар, одлична одбрана и нешто што посебно ме радува е тоа дека има креативност при разигрувањето во напад - се гледа дека вежбале доста комбинации.
Диви / Борко нека продолжат вака ветер во грб ќе треба и на СП
Манасков малце комплицира во напад што ме нервира, ама ајде добар беше и он денеска
Столе скинал некое кило така ми изгледа, солиден беше и он денеска
Од Прибак и Вугринец очекувам многу повеќе, Миркуловски стандардно најборбен на терен - после Кире очекувам еден од најдобрите од кај нас да биде на СП
Очекував 7-8 разлика некаде ама со овие 12 гола разлика ги надминаа и моите оптимистички очекувања :aplauz:

Утре очекувам тесен натпревар со Франција, веројатно ќе биде и нашиот противник во 1/4 финалето според моите пресметки ако се биде како што треба.

Последно уредено од модератор:
Да беше Кире Лазаров странец, да не беше Македонец, 99 посто од тие што го плукаат ќе го сакаа како најголем идол.
Зошто?
Македонштина, ете зошто.
А вака сите плукаат по 99% од репрезентација затоа што играат за Металург, македонштина, чудна работа.

А вака сите плукаат по 99% од репрезентација затоа што играат за Металург, македонштина, чудна работа.
И за тоа де.
Истото е.
Немам јас двојни аршини.
Македонштината е неизбежна, за жал.
Јас навивам за Вардар, ама кога игра репрезентација не ми чуе уво кој за кого игра се додека имаме успеси.

Прибак имаше добро движење на терен, али да шутираше до утре немаше гол да даде

Една молба до некој што има слободно време, нека ги снима говорите на тренеров на тајм аут, да се направи
"highlights" со Шундо би бил достигнат врвот на мизеријата во ракометот.

И кога ги имаме двајцата најмизерни десни крила, боље Златето да игра повеќе барем има поеќе муда од пичкава што осеќам 2ро првенство по ред ке ме остави без живци!

Ја го обожавам Кире, она што ме нервира на форумов што сите се на мислење дека он е цела репрезентација, што е далеку од вистината.
Извини.. Не сум те разбрал. А за тоа си тотално во право. Кире е најдобар и секогаш најдобар поединец на нашите, ама нормално на секое првенство на кое сме постигнале успех мора да има и други добро расположени освен Кире( Борко, Диви, Мојсо..).

Ne zaboravajte Alzir kakov takov e aktuelniot afrikanski sampion go imat pobedeno tunis vo finaleto pred recisi edna godina. Drugo nie prvite 9min od vtoroto poluvreme igravme konstatno eden igrac pomalku i toa radi malce prestrogi odluki os sudiite. Sborot mi e deka vo nitu eden moment ne pafnavme psihicki vo toj period tuku naprotiv deluvavme smireno i organizirano so jasen plan za cel natprevar. Znae site deka Alzir nemoze bezkonecno da se trka so nas pa od prednost so 4 gola na krajot napravivme 12. Kire sedese vo vtoro poluvreme na klupata a i Naumce Mojsoski posle eden duel go ostavija nadvor. Kreativnost 10/10 mnogu raboti koj dosega gi nemam videno od nasite. Vugrinec i manaskov se Strasna kombinacija i duri publikata nekolku pati aplaudirase na nivnite akcii. Da mozebi imase nekoj ziceri promaseni penali itkn. ali rezultatot e na mesto. So vakva igra i disciplina vo katar ke go brisime podot so tunizanite a za avstrijcite i bosancite da ne sboram. Utre protiv Francuzite nemam nikakvi ocekuvanja samo da ne se povrede nikoj oti momentalno rotacijata ni e na mesto i nikogas ne sme imale po organiziran sostav a mi se cine deka nikogas ne sme bile poseriozni vo namerite.

Јас имам едноставен коментар: Тоа е кога се има сериозен пристап 60 минути и кога се прави ротација на играчите за сите да бидат одморени.

Толку добар натпревар нашите немаат одиграно којзнае од кога. Алжир не е воопшто наивна репрезентација. Само се надевам дека не се испукуваат предвреме. Врвот треба да се достигне на првенството не сега на пријателски натпревари.

Мала забелешка е што Стоилов ми се чини имаше непотребно преголема минутажа. Маркоски требаше повеќе да игра, нема зошто да се трошат до таа мера на подготвителни натпревари. Се друго доста добро одработено и од страна на Обрван. Едино Вугринец загрижува очигледно е далеку од најдобрите шутерски денови, ама и ваков е светлосни години пред Влатко Митков и компанија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom