СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Luge, sto zameruvate nesto na nekogo vecerva. Odlicna rotacija i denes funkcionirase ama bas se. Ako vaka se odi i vo katar kje pomineme odlicno. Jas bev negativno nastroen ama ova denes poinakva slika mi dava.
Moram da go naglasam renato, koj e toj talent so koj toj raspolaga, odlicna rotacija za kirca da ima da odmori i dvata da pogoduvaat vo klucnite momenti.
Isto se nadevam utre so francija nema prerano da se otkazat i stvarno kje vidime so kakvi sili rasplagame.
I ne plukajte nitu po zlate nitu po filipce, posebno ne po vtoriot oti ako ima samodoverba moze da bide i toa kako korisen.
Na tribini verojatno kje ostanuvaaat nikolce i vanco. Isto kako najslaba karika vo sostavot bi ja spomnal nikola markovski koj ne e bas dostojna zamena za stole.
Dobri, dobri denovi ne ochekuvaat vo katar.

Добра игра,рутинска победа...
Обрван ги искористи сите адути,таман да фатат ритам сите...
Покажаваме дека имаме со шо да се пофалиме,да имавме уште еден лев бек,некој топчија ќе беше перфектно....јебига...
Ме бендиса шо добро се снаоѓавме со комбинаторика во внатрешната линија,одамна сме немале толку зицери од крило и пикер...
Брзо се ослободувавме од топката,не баравме дуел игра,шо е добро,имаше игра без топка,добро се снаоѓавме со истурената одбрана на Алжир...
Точно е дека Алжир не е мерило за некоја форма,или дека оваа висока победа ни ги крева амбициите,но сепак добро е да се види ваква игра....
До 50 минута гледав,и морам да ги пофалам сите,посебно Манасков,дечкото растури..
Ако ја подобри малку таа контра,да не влегува во скок шут директно во голман ќе има добро СП...
Премногу зицери промашени,посебно до крилата,џабе сакаат заедно со топката да влезат во гол,овие ситуации не смеат да се промашуваат...(барем во најголем дел треба да се голови)...
Велко ме разочара,со исклучувањата,колку наивно добива 2 минути,по,по,псебно второто кога ја фати топката која се одби во аут за Алжир...:ROFLMAO:
Треба малку да се среди дечкото,психички,премногу е отсутен,долго време си ја бара формата....
Французите ги гледав до 45 минута негде..
Прво полувреме го почнаа лабаво,претежно преку пенали погодуваа,и со уфрлување на линијата на дополнителен играч,доста голови дадоа,плус на десно крило играше Порте,некои комбинации пробуваат со комбинација на двата леваци(Бараше и Порте)и со менување места прават доста забуни во одбраната на противниците,и доста простор правеа за комбинации...
Па затоа толку мала разлика на полувреме...
Но во второ,едноставно распукаа.ги отепаа...
Плус играа без Абало,без Онрубиа,без Нарцис....
Преголем ростер имаат,страшен тренер е Онеста,знае точно да ги искористи сите играчи,според формата во која се наоѓаат...
Ќе видиме со нас како ќе изиграат,не сме ние за фрлање...
Само да нема повреди...
Опасни касапи се назад петлите.шо напрај мавање онај Карабатиќ,по,по разбивач,уствари двата браќа се касапи...:icon_mrgr:

Да беше Кире Лазаров странец, да не беше Македонец, 99 посто од тие што го плукаат ќе го сакаа како најголем идол.
Зошто?
Македонштина, ете зошто.
Точно така

Одлична игра посебно во напад. Одамна не сме играле вака разновидно ( сеа може и Алжир не се залагаа доволно). Стоилов како во Србија разбива, Манасков по старо со зицерите негови од патики ме ваѓа. Борко одличен ќе не вади од гомна пак осеќам. Лазаров шта речи world class, Вуги солидно. Едино Наумче некако слабо изигра ама очекувано после повреда цела година.

Се на се многу ветува денешнава игра, утре со Франција ќе видиме колка ни е чергата. Според мене секој пораз до 5-6 разлика за нас е кураж дека можеме да напраиме нешто на светско.
(y)

Odlicen sovet od Obrvan da ne ja tupat mnogu,nego lesno da egzekutiraat ako imaat mat pozicija.Posebno Vugrinec a toj znae da ja dudla na nekogas.:sakasuste:Isto i so sedmercite mnogu lazni obidi pravi,sreka sudiite slepnuvaat.Da namali so laznjacite.:icon_mrgr:Inaku super odigra,dobri kombinatoriki.Star lisec,treba da bide golema pomos.

Kozla podobar od onoj leproznion.:tvg:Pred da sutira,izgleda slepnuva.Za dve godini maksimum, so Kosteski ke se jadat.:popce:

Golot za 22-15(mi vleze v pamet) koga Vugrinec ostana sam.:oleee:

Edvaj go cekam mecot so Avstrija i bi sakal da dobie nekoja minuta Bauer na golot ,pa potoa Kire i kompanija da go isfrustiraat.Toj i Landin se cudo vo toj segment.

Inaku odlicna posetenost.:bravobe:

Na tribini verojatno kje ostanuvaaat nikolce i vanco. Isto kako najslaba karika vo sostavot bi ja spomnal nikola markovski koj ne e bas dostojna zamena za stole.
Dobri, dobri denovi ne ochekuvaat vo katar.

Во напад дефинитивно не, али Никола игра добра одбрана. Таа средна четворка од Ацо, двајцата Марковски и Миркуловски изгледа одлично. Лошото е што така Ацо и Велко идат на измена па Никола останува како напаѓачки пикер. И транзицијата иде бавно, но тука се крилата. Инаку, не знам дали е до дресот ама Столе ми изгледа многу здебелен... таман си ја потсреди таа работа на почетокот на сезонава сеа изглеа претерал за празнициве. :nesumjas:

Пет играчи на Вардар на теренот во исто време, оу мај факинг гад :D
Којзнае од кога не се случило вакво нешто :icon_mrgr:
Асистенцијата на Фичо до Столе :drk:
Бутинот дал гол, а не кажувате :kuracc:
Прибак игра добро на теренот, ама човече како клетва да му фрлил некој, ќе си направи одлично чисти позиции и погодува стативи или гаѓа во голманот :busi:

Добар натпревар, одлична одбрана и нешто што посебно ме радува е тоа дека има креативност при разигрувањето во напад - се гледа дека вежбале доста комбинации.
Диви / Борко нека продолжат вака ветер во грб ќе треба и на СП
Манасков малце комплицира во напад што ме нервира, ама ајде добар беше и он денеска
Столе скинал некое кило така ми изгледа, солиден беше и он денеска
Од Прибак и Вугринец очекувам многу повеќе, Миркуловски стандардно најборбен на терен - после Кире очекувам еден од најдобрите од кај нас да биде на СП
Очекував 7-8 разлика некаде ама со овие 12 гола разлика ги надминаа и моите оптимистички очекувања :aplauz:

Утре очекувам тесен натпревар со Франција, веројатно ќе биде и нашиот противник во 1/4 финалето според моите пресметки ако се биде како што треба.
значи ти сметаш дека ние би биле 4ти во групата... пошто реално франција е фаворит бр. 1 за првото место во таа група..[DOUBLEPOST=1420860028][/DOUBLEPOST]
Прибак имаше добро движење на терен, али да шутираше до утре немаше гол да даде

Една молба до некој што има слободно време, нека ги снима говорите на тренеров на тајм аут, да се направи
"highlights" со Шундо би бил достигнат врвот на мизеријата во ракометот.

И кога ги имаме двајцата најмизерни десни крила, боље Златето да игра повеќе барем има поеќе муда од пичкава што осеќам 2ро првенство по ред ке ме остави без живци!
true story.. пошто и мене Манасков со она шутевине ме вади од такт и што промашува зицери од контри.. Денес Златето имаше 4 од 4 колку што јас приметив..[DOUBLEPOST=1420860438][/DOUBLEPOST]дајте бе линк реприза да гледаме :D

Последно уредено:
значи ти сметаш дека ние би биле 4ти во групата... пошто реално франција е фаворит бр. 1 за првото место во таа група..[DOUBLEPOST=1420860028][/DOUBLEPOST]
true story.. пошто и мене Манасков со она шутевине ме вади од такт и што промашува зицери од контри.. Денес Златето имаше 4 од 4 колку што јас приметив..[DOUBLEPOST=1420860438][/DOUBLEPOST]дајте бе линк реприза да гледаме :D
Па после групаната фаза не се игра директно 1/4 финале :D, прво треба да играме 1/8 финале. Евентуално 1/4 фианле со Франција би играле доколку завршиме втори во група и потоа ја поминеме 1/8 финалната фаза.

На прибак му треба малце штелување и ќе биди во ред за малце голот ќе го распаднеше и со ваква игра 1/4 финале не ни гини па и повеќе од тоа.

Прибак says: Да не се залажуваме – со Тунис ќе биде многу, многу потешко!
Истово мислење го делам со Прибакот. Тунис е три скали пред Алжир во ракомет, без разлика што изгубиле во финале од Алжир. Кој знае колку повредени играчи имале или лош шутерски ден. Губевме од нив пред 6 години во Загреб, и оваа година очекувам да биде тесно.

Па после групаната фаза не се игра директно 1/4 финале :D, прво треба да играме 1/8 финале. Евентуално 1/4 фианле со Франција би играле доколку завршиме втори во група и потоа ја поминеме 1/8 финалната фаза.
да бе пишал 1/4 финале, ја мислев 1/8 финале, у 5 сабајле свесен си у каква состојба од славење на Свети @Stefan-kobe си дојдов дома :D

Ќе не има ли на некоја ТВ или линк да давате? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom