Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Ало, глуп е муабетот, не ни имав некаква цел со постот, само се надоврзав на Пеџа со нешто такво зошто интересно се поклопуваат бројките за трансферите на Коста + Фабрегас се точно цената платена за Ди Мариа.

@red.devil "Друри реално 4-5 "асистенции" што му ги имаат препишано на Цеск биле додавања, кои после индивидулани 4-5 потези на Азар и Коста биле постигнувани голови."

4-5 асистенции? Дали преку сила беа 2 такви ситуации, и незнам како ти иде у прилог оваа на муабетот, демек му пишат гратис асистенции? Ако не, која е поентата на ова?
Логиката барај ја во постот што го имам цитирано. А тоа и ми беше поентата. И ако не забележиш, ќе ти објаснам нема проблем. :)

Санчез или Фабрегас според мене ... Некако повише ме влече за првиот, зашто све сам работи на терен и игра нон стоп со различен состав, најчесто комбиниран, додека Цеск игра цела полусезона со иста 11-ка.
Ди Марија не изигра доволно утакмици за да го судиме, тие што ги изигра, не беше лош воопшто, али му фалат добри мечеви против појаки екипи.

Немора секогаш парите како цифра да се основа на споредување на успешен трансфер или флоп. Влегуваат и очекувањата, влегува и процентуално колкав дел од буџетот клубот залепил за конкретен играч. Оти на пример ако еден тим ги даде сите пари за Мидо да кажеме зошто да не се очекува повеќе од него отколку од Давид Луиз, кој можеби бил платен повеќе, ама неговиот тим земал уште двајца од 50м? Конкретно за муабетот на Пеџа за Ловрен и Балотели, еве да го прашам на кој се израдува повеќе на Ловрен или на Балотели? Од кој очекуваше повеќе? Колку голови очекуваше од Балотели во Премиер Лигата до 9ти Јануари? Ем да го земеме и фактот дека цела одбрана на Ливерпул е гомно, не само Локи. :D

Добро де, ете спореди ги само Цеск и Ди Мариа, и спореди ја цената и придонесот за новите клубови. Едниот е 27 милиони и има 4 голови и 18 асистенции, другиот е 59 милиони и има 4 голови и 6 асистенции.

Одиграни мечеви и немаат баш некоја битна улога кон бројкиве.

Зошто квотата на Сити се покачи на 1,90
А на Јунајтед 1,85
А двете беа околу 1,55-1,60

Цхампионс, браД, шо е битно на кој сум се израдувал повеќе?
Според мене, за да биде некој флоп, треба да видиме колку вреди, што се очекувало од него и нормално, позицијата која ја игра.
Прво, Балотели е естаблиран напаѓач кој е платен 16м фунти. Со самото тоа што за напаѓач плаќаш 16м, мислам дека не може да го вметнеш во некаков си флоп. Тргни од тоа што вашиот Фалкао од Монако вреди 3 пати повеќе (не правам споредба за флопови, туку цена, да не отиде натаму муабетот).

Од друга страна, доаѓа Ловрен, небитен лик кој е платен 20м фунти за да биде предводник на одбраната а тој за една полусезона има направено најмногу грешки кои резултираат со гол или удар кон сопстевениот гол.

Битно, штоперот вреди повеќе од напаѓачот (нешто што би било апсурд, ако станува за ист квалитет, нормално) и да додадеме дека Бало беше повреден, сустепндиран, игра осамен во нападот, нешто што не го правел никогаш а и не ни игра. Од друга страна „командантOFF“ до пред 2 дена ја играше секоја утакмица и го поминуваа како мало дете.

Да не ме сфатиш погрешно, јас не викам дека Бало не е промашај, туку дека Ловрен е и те како поголем од него.

Без да провоцирам или да се заебавам, најголем флоп е Ливерпул сезонава. Ако мора да бираш играч, пак ќе биде некој од Ливерпул. Ако мора да бираш тренер, пак ќе е во потесна конкуренција Роџо. :)

Не бе, не е тоа провокација, реалност си е.
Мада, повеќето Мартинез и Евертон ги лупнаа како флопови (на форумов, во „анкетата“ Џену што ја пушти пред некој ден).

Без да провоцирам или да се заебавам, најголем флоп е Ливерпул сезонава. Ако мора да бираш играч, пак ќе биде некој од Ливерпул. Ако мора да бираш тренер, пак ќе е во потесна конкуренција Роџо. :)
Исто и нивните градски ривали, општо градот Ливерпул флоп на сезоната :)

Се помислив за нив, ама некако добро делуваат во Европа. Ако не стасаат до финале, ако изпаднат од ПЛ тогаш би било флоп, вака само си ги местат приоритетите.

Значи Челзи не го пушти Лампард во Њујорк, туку го даде на директните ривали за титулата, притоа неговите голови за Сити може да ги донесат клучните бодови кои ќе го одлучат шампионот.
http://www.theguardian.com/football/2015/jan/09/frank-lampard-manchester-city-nycfc

When released from Chelsea last year at the end of my contract I signed a commitment to play in NYCFC for two years starting January 1st 2015. I was then offered the chance to train and be a part of the Man City squad in the interim to keep myself in the best shape going into New York.

This period has since been extended by Man City and I will now start playing for NYCFC at the end of this current Premier League season. There has always been a constant dialogue between all parties in this time to find the best solution for everyone.

“I can say that I am very excited about arriving in New York and giving everything to the team to make us a success in the MLS as soon as possible."

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom