Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.317
Поени од реакции
30.667
@Шкорпион ќе го усерат. Се што Холивуд допира се претвора во генеричко гомно припитомено за масите кои само сакаат да фрлаат пари по јаки 3Д ефекти.
Филмот Ghost In The Shell е еден од највлијателните и најпровокативните филмови кои се инспирација за многу. После ИоСоно ќе ми се праи филмоман а го нема гледано. :P

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
@Darling - Io Sono е филмоман, но не и аниме фан, или барем не ми има таков впечаток оставено. Но се надевам ќе му влијаеме малце, па ќе чепне нешто од аниме серијалов или долгометражните проекти :D.

За другово се согласувам. Немаме еквивалент на Марвел кој би се грижел интелектуалната стока да биде егзекутирана до максимум тука како кај филмскиве адаптации на стриповите. Јас колку што знам, студиото кое е позади анимето и креаторот на мангата не се дел од работната сила која ќе работи на филмов, а доволен црвен аларм е тоа што пак после не знам кој пат, играат на whitewash картата, како кај многу филмови наназад, а најнов пример е филмов со Мојсеј сега што излезе. Не би ме чудело и да сменат локација, наместо во Јапонија да е во САД, ликовите американци со амерички имиња и презимиња, и сајбер-терористие да се од Средниот Исток или Русија. Мислам, до толку се глупави некогаш, да ова и да звучи смешно може на крај тоа да биде производот и да земеме да се крстиме.

Ќе оставам простор за benefit of the doubt, и ќе следам како се развива се, па тогаш повалидно мислење ќе имам. Инаку се работи и на live action филмска адаптација и на Attack on Titan, само за неа барем чув ќе има азиски актери/ки, со азиска ко-продукција, па веројатно нема да биде толку sucky ко овој (доколку така испадне).

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
@Шкорпион ќе го усерат. Се што Холивуд допира се претвора во генеричко гомно припитомено за масите кои само сакаат да фрлаат пари по јаки 3Д ефекти.
Филмот Ghost In The Shell е еден од највлијателните и најпровокативните филмови кои се инспирација за многу. После ИоСоно ќе ми се праи филмоман а го нема гледано. :P
Што очекуваш од некој што навива за Интер.*

*Ова е најактуелна навреда на форумов во задно време.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Па така, да си изгледам филмче што е направено пред 40 години, кое ќе ми го држи вниманието постојано, без клишеа и глупи дијалози...

Murder on the Orient Express 1974 8/10

свака му част :cuc:

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
^ Зошто во филмов збореа на чуден/архаичен англиски? Тоа највеќе ми сметаше

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Што очекуваш од некој што навива за Интер.*

*Ова е најактуелна навреда на форумов во задно време.
Истово сакав да го кажам сигурно се има спремано нешто
као на

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Нолан- Бетмените(освен првиот) :sleep:
Темни витез:pos::pos:/10,се дискутираше уште кога искочи,има ли подосаден филм од темни витез,може темни витез 2.
Лесна му земја на Хит, сето друго почнувајќи од инфекцијата на гласните жици кај Бејл-Бетмен,до грдата појава и глума на Гиленхол(оти бетмен треба јака пичка да има):(
Би издржал вулверин франшиза наместо темните витези.

Па братучед,муабетиве за суперхероиве...

[DOUBLEPOST=1420579343][/DOUBLEPOST]
Не само тоа, Бетмен како херој е класа над сите. :coffee:
Тоа видео игрите те лажат :coffee:

Последно уредено:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
No hard feelings до @Шкорпион ама попрво би го гледал Yor: The Hunter from the Future отколку аниме филм. :icon_mrgr:
Ама пред нас е животов, ќе видиме.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
А колку се бедни нашиве ''телевизии'' што асален филм не пуштија ,туку пак ги фураат ова лајната турски .

G

grande-juve

Гостин
И ја не знам зошто, тешко се терам да глеам аниме, али за среќа сум изглеал неколку и тоа одлични. Grave of the fireflies, My neighbour Totoro, the tale of princess Kaguya, овие ми се топ 3... Џимеј, нема утка :)
Серии не сум глеал, сестра ми 3 години ме убедува за Ghost in the shell и Cowboy Bebop, а знае дека сум инат коа некој ми труби стално :D, али ќе ги изглеам кај и да е.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
А колку се бедни нашиве ''телевизии'' што асален филм не пуштија ,туку пак ги фураат ова лајната турски .
како бе не, телма имаше убава новогодишна програма. Господар на прстените 3те дела, даваа нешто од Хари Потер, Ајрон Мен 2та дела и хорори имаше секоја вечер од 11. Петок 13, Паранормална активност.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
И ја не знам зошто, тешко се терам да глеам аниме, али за среќа сум изглеал неколку и тоа одлични. Grave of the fireflies, My neighbour Totoro, the tale of princess Kaguya, овие ми се топ 3... Џимеј, нема утка :)
Баш само тие првите два ги имам гледано :pos: и на Grave of the fireflies се имам изнаплакано, го даваа на МТВ 1 на времето меѓу празници вака. Го ставам на сите топ 100 листи што ги правам одвреме навреме.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
@Шкорпион
@Darling
Точно дека Холивуд си црпи од анимето.

Конкретно за GitS - инспирација за Матрикс,ок.И влијателен,ок.
Но самата егзекуција на филмот не се споредува со Матрикс.GitS во овој случај треба да му биде благодарен на Матриксот.
Претеравте со величење на GitS.

Kajgana Shop

На врв Bottom