Топ 5 филмови на 2014

B

Blade Torch

Гостин
една површна листа , со оглед дека има уште некој неизлезен филм да се изгледа.
(5) хорор : Oculus
(4) oд оние со херои : Guardians of the Galaxy
(3) комедија : The Grand Budapest Hotel
(2) драма : Gone Girl
(1) INTERSTELLAR ( оскар или #убитесеакадемијо )

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Од толку многу филмови да изберам само 5 е доста тешко. Редоследот ми е рандом, нема врска кој на кое место се наоѓа.

1. Gone Girl
2. The Maze Runner
3. Dawn of The Planet of The Apes
4. Fury
5. Lucy

Interstellar сеуште го чекам да излезе во 720p или 1080p снимка за да го гледам бидејќи ваков филм не се гледа на шкарт снимка. Нека биде како honorable mention иако не сум го гледал.

Други филмови кои сметам дека заслужуваат honorable mention и ми оставиле впечаток:

The Equilizer
Predestination
X-Men: Days of Future Past
22 Jump Street
The Interview
A Million Ways To Die In The West
Transcendence

И уште еден филм кој сеуште не ми е гледан но верувам дека ќе ми остави впечаток, но дури и да не е така ќе останам верен на Питер Џексон и ЛОТР трилогијата и ќе го спомнам и The Hobbit: The Battle of The Five Armies.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Чим треба да ставам 3 стрипски адаптации едно подруго во листава сметајте дека е слаба година за филмот

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Чим треба да ставам 3 стрипски адаптации едно подруго во листава сметајте дека е слаба година за филмот
Или јака година за стрипските адаптации.

Зависи како сакаш да гледаш на работите Mr.Glass half empty :icon_lol:

S

sim4e

Гостин
Тек треба да излегуваат торенти од оскаровскиве, ама сега за сега вака некако би изгледала листата:
Interstellar
Boyhood
Birdman
Winter Sleep
Ida
Конечната за месец-два.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
118
Поени од реакции
157
Поради вашиве оценки тука решив да го гледам Gone Girl, и ич не се каам. Одлично филмче.

Него, гледам, не сте го ставиле никој Predestination ???
Од иста причина се решив и јас да го гледам.
Единствена разлика е тоа што мене не ме бендиса ама баш ич можам да кажам и дека по 2 саата веќе го заборавив. Следи Interstellar , гледам го фалат и него.

Ќе пуштам листа утре.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Од иста причина се решив и јас да го гледам.
Единствена разлика е тоа што мене не ме бендиса ама баш ич можам да кажам и дека по 2 саата веќе го заборавив. Следи Interstellar , гледам го фалат и него.

Ќе пуштам листа утре.
Немој бе да се излажеш филм ко Интерстелар да го глеаш со кино снимка(барем моменталните торенти глеам лоши снимки се)...или отиди си во кино, или чекај у Март да излезе blueray торент.

Ова го пишувам за сите филмски фанатици, оти ја до сега брзав излегува денес филмот, ја утре дента го симнувам на торент, и се труев со кино снимки...од кога сменив тактика задоволството е x10 :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не им се чека.

Ги разбирам. За малце ќе го гледав на cam снимка Прометеј непосредно откако излезе, и првите торенти се пуштија.

Хајпот убије.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Не им се чека.

Ги разбирам. За малце ќе го гледав на cam снимка Прометеј непосредно откако излезе, и првите торенти се пуштија.

Хајпот убије.
ја лани така се излажав у пуштив филм на кам снимка, ништо не видов да го ебам. Од тогаш не ни ги погледнувам торентите со кам снимки

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Јас како ХП фанбој, во 8мо кога немав интернет бев ќефој кога од улица си ја купив кино снимката од Редот на Фениксот, пред тоа Пламенот Пехар... и го изгледав едно 10тина пати... И после ко стига на кино во Битола, пак отидов :LOL:

Член од
11 декември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
4
Spored mene 2014 e mnogu podobra filmska godina vo odnos na 2013, ama ima uste filmovi so ke vredat da se poglednat ama sega za sega mojata lista e:
1.Predestination
2.Interstellar
3.Gone Girl
4.Boyhood
5.The theory of everything

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции