Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Која цена е фиксната протеза и дали дава ефект да забите бидат одлично подредени?:)

Која цена е фиксната протеза и дали дава ефект да забите бидат одлично подредени?:)
на приватно, порцеланска 500 Е (само една,горна или долна,двете 1000 Е )
а зависи и од тоа колку заби имаш свој,а колку нови на протезата-вилицата(исто ли е)

на приватно, порцеланска 500 Е (само една,горна или долна,двете 1000 Е )
а зависи и од тоа колку заби имаш свој,а колку нови на протезата-вилицата(исто ли е)
Ги имам сите заби, но не прашувам за парцијална протеза, туку за фиксна протеза, за правилно да се распоредат забите.
:)

Дaвa ефект. Oкoлу 500 зa двете вилици
Мене ми треба само за едната вилица. Колку време се носи?
И потоа сакам да направам белеење на забите. Знаете ли колку чини белеењето?:)

Боби имаш тема Се за забите у Здравје. Постави си таму вакви прашања. Рековме уште на почеток, ако веќе има тема за нешто што ве интересира, поставете си таму прашање. Не да добиваш грешка одговори за вилици. Башка и таа тема ја следат неколку студенти кои се на стоматологија.

Кoлку време се нoси, зaвиси oд случaј дo случaј. Кoнсултирaј се сo стoмaтoлoг, нa фoрум не мoже никoј дa ти кaже тoчнo.

Белеењетo не е мнoгу пaметнa рaбoтa.
"Хoливудскиoт" ефект не знaм кaкo гo пoстигнувaaт, нo делумнo чистење/белеење сo ултрa звук привaтнo е oкoлку 600 денaри

Незнам дали можеш само една. Со изместување на забите, ти се изместува загризот. Нејќеш лош загриз, веруј ми. За време, минимум година ипол мислам, ама зависи многу и од тебе и од забите. Мора да идеш редовно на забар и да правиш се' што ќе ти кажат.

Белеење на забите, бар мене како што ми кажаа пред 2 месеци во Аеродром, е 2500. Не е многу здраво, 8% хидроген има. Јас решив да не ги белам. Само чистењето беше доволно за мене. Белеењето дава вештачки бела боја. После чистењето нека ти покажат каде си на скалата на белост, може нема да ти треба.

Незнаев каде да го поставам ова прашање па еве тука, значи вака сакав преку мој другар да ставам плин на кола на рати преку банка ама тој зеде кредит дали ке можи сепак преку него да ставам плин

Мене ме интересира и ставот на феминистките :pusigo:

Зини да ти кажам.

3115730.jpg

Незнаев каде да го поставам ова прашање па еве тука, значи вака сакав преку мој другар да ставам плин на кола на рати преку банка ама тој зеде кредит дали ке можи сепак преку него да ставам плин
Зависи од висината на кредитот, дали ратата на кредитот ја поминуваат 1/3 од неговата плата.Ако зима пример 15000,00 денари неможе ратата да му биде над 5000,00 денари ова е скоро кај сите банки

Итно ми треба некоја програма што мења прокси на цел компјутер

Како се перат пари? Гледав епизода од Breaking Bad и овој сакаше да пере 16.000 долари , а овој што ќе ги пере му кажа дека на тие пари ќе добие околу 9600 чисти ... Знае некој како оди таа процедура , што уствари перат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom