Предлог за серии и кратки рецензии

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Член од
7 март 2013
Мислења
149
Поени од реакции
41
Дечки, ај предложете некоја серија што ќе ме држи пред екран по цел ден, TVD, TWD, GOT, Revolution, Once Upon a Time, True Blood, Scandal и сл. гледани ми се...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.729
Поени од реакции
11.587
Дечки, ај предложете некоја серија што ќе ме држи пред екран по цел ден, TVD, TWD, GOT, Revolution, Once Upon a Time, True Blood, Scandal и сл. гледани ми се...
Кај си се залетал без Breaking Bad?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
BBC претерува со добрите серии. Изгледав 3 епизоди (од 6) на Happy Valley и ја препорачувам. Приказната е возбудлива, ликовите допадливи а градот и сцените се прекрасни. Сосема заслужен рејтинг има на IMDB, од мене сега за сега 9ка

W

wicked_1

Гостин
BBC претерува со добрите серии. Изгледав 3 епизоди (од 6) на Happy Valley и ја препорачувам. Приказната е возбудлива, ликовите допадливи а градот и сцените се прекрасни. Сосема заслужен рејтинг има на IMDB, од мене сега за сега 9ка
Каква е у споредба со The Missing и The Fall?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Денеска конечно најдов време и ги излгедав сите епизоди од Forever, ми имаа останато уште 3 па ги погледнав и можам да ја пофалам серијава. Излезени се 11 епизоди а гледам ќе продолжат да излегуваат и нови уште во почетокот на јануари. Инаку во серијава главен лик е Хенри Морган кој е бесмртен и живее 200 години. Секоја епизода има своја приказна, и секоја епизода започнува со умирање на едно лице, а потоа детективката Мартинез и Хенри го истражуваат телото на жртвата. Хенри врши обдукција врз секое тело, тој работи овде со цел да ја пронајде неговата причина за бесмртност или да пронајде идентичен човек како него. Во некои епизоди од серијата не ни се зборуваше за тоа дека Хенри е бесмртен, така да мислам дека многу ја одолговлекуваа серијата, можеле пократко. А последнава епизода си беше на место. Од самиот почеток да самиот крај беше перфкција. Очекувам подобри и поинтересни епизоди во иднина. 7/10 за досега излезеното.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
236
Дајте бе луѓе некој предлог за комедија да има што да правам празнициве. Која било добра секако сите ми се не гледани

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Дајте бе луѓе некој предлог за комедија да има што да правам празнициве. Која било добра секако сите ми се не гледани
Ако сакаш англиски хумор овие:

Fawlty Towers (1975–1979)
Only Fools and Horses....(1981–2003)
Black Books (2000–2004)
The Black Adder (1983) (повеќе делови)

Ако сакаш амерички.

It's Always Sunny in Philadelphia (2005– )
Seinfeld (1989–1998)
The Office (2005–2013)

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Член од
21 април 2008
Мислења
271
Поени од реакции
131
има ли ја некој гледано The Shield (2002), да ми каже нешто околу неа,вреди ли да се гледа ?
сите ли се сезони споени како една приказна и дејството се одвива од една во друга епизода?
гледам има позната група на актери..

Kajgana Shop

На врв Bottom