Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување
Член од
31 март 2008
Мислења
2.595
Поени од реакции
1.920
Никој ама морав да спомнам за да не бидат увредени само кумановчаните :D
ама точноо оти слабо на разбирте тиа уд југо шо сме :D
среќна нова година на сите :)
јас си се частив шатор за растење за нова година ;)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
ама точноо оти слабо на разбирте тиа уд југо шо сме :D
среќна нова година на сите :)
јас си се частив шатор за растење за нова година ;)
Ти од Џевџелија си? Мене ѓевѓеличанец ме иницираше во мистериите на светата тревка :D
Ќе се пафка за новава? Јас не можам со целава шабанериска еуфорија, ми создава бед вајбс :cautious:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ќе се пафка за новава? Јас не можам со целава шабанериска еуфорија, ми создава бед вајбс :cautious:
Ако не можеш да ги опраиш - прикључи им се....
и утре место да си станеш свеж и одморен, ќе станеш со главоболка и повраќање, ко, не дај Боже, жуто да си праел.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.595
Поени од реакции
1.920
Ти од Џевџелија си? Мене ѓевѓеличанец ме иницираше во мистериите на светата тревка :D
од тој крај сум, да, ама сега сум бајаги далеку од таму. за нова се пафкаше, затоа можев да работам утре дента. алкохолот не го претерав, иако многу од малку ме фаќа :)[DOUBLEPOST=1420219080][/DOUBLEPOST]Кои flavours имате ги пушено?
И која ви е омилена?
Јас многу ги сакам Super Silver Haze, Jack Herer, Easy bud, Kush и Wipeout Express. Northern Lighs многу ме зашеметува.

Последно уредено:

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Има ама малку дават, секогаш е вака овој период.
абе и реално многу малце е застапена сепак нели секој со своите контакти... зависи и колку ќе се потрудиш
а дека се дава малце, премалце :nesumjas:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.764
Поени од реакции
16.984
Заостаната држава и менталитет од времето на пештерскиот чоек. Немат спас за овај прост и закочен народ.
Лекот е бегство од овде шо побрзо и подалеку!
Страшно е ова...
не е баш така...еве ќе наведам случај, лек кој пред 45 години се произведувал во повеќе држави и се користел, полека се укинува, сега откако го прекина и Блгарија во Европа го нема, само Канадса уште прави. Имаат некој веледрогерии залихи од блгарскиот, ама го продава 25евра кутивче а блгарскиот беше 0,6 евра......

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
не е баш така...еве ќе наведам случај, лек кој пред 45 години се произведувал во повеќе држави и се користел, полека се укинува, сега откако го прекина и Блгарија во Европа го нема, само Канадса уште прави. Имаат некој веледрогерии залихи од блгарскиот, ама го продава 25евра кутивче а блгарскиот беше 0,6 евра......
Мислев во смисла да си заминиш од овде... требaше спасот да пишам а не лекот.. јбг, битно се разбравме :D

Инаку :pos::pos::pos:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
471
Поени од реакции
462
http://www.cannabis-med.org/studies/study.php

Не знам дали имаше можност да го следиш семинарот од Rick Simpson во скопје многу че ти беше појасно, Кили таму беше...;)
Ова мислење е од темата за Кили, ама го цитирам тука затоа што мислам дека тука е местото за овој одговор. А и поназад на оваа тема се дискутирало за овие работи.

Како што беше напишано и на другата тема, приказни за мали деца се тоа дека причината дека садел канабис за да лечи рак и повеќето луѓе тоа добро го знаат.
Ама овие приказни отидоа многу далеку и сега има многу луѓе кои наивно веруваат во сите овие приказни, а најлошо е што има и такви случаи кога луѓето се заглавени во очај со болест и бараат секаков спас, па заведени од овие приказни одлучуваат дури и да го прекршуваат законот и да ризикуваат не само благосостојбата на болниот, туку и кривично да одговараат.

Ваквите приказни кои достигнаа во вид на пропаганда се последица на неправедната состојба на дури и криминирализираната марихуана, но неправедно е залагањето за медицинската употреба на марихуаната да биде само нечесен обид за промена на јавната свест.
Ваквата пропаганда која секојдневно ја читаме на интернет дефнитивно нема научна основа и припишува дури и мистична моќ на пушењето или правењето на екстракти од канабис.

Ветува употребата на стандардизирани лекови со такви канабиноиди, ама само како придружна терапија само за гадење, немање апетит и слични помалку бенигни состојби, далеку од лечење рак, сида и невролошки и психијатриски заболувања.

Се останато е на ниво на Баба Рада, без научна основа и навистина жално за оние на кои навистина им треба помош и незнаејќи ставаат рака во оган.

Kajgana Shop

На врв Bottom