Еминем

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Сега кај и да е треба да му излезе новиот албум а некаде по страниве може да му се слушне и една од песните "Crack a bottle"

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
има и неколку траки со поише артисти... the bad the sad.. уммхх.. фак не ми текнуе н другите.. чкрапав по торенти и подископав нешо :).. доколку не се постари језда неверуем

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
евеја крак а ботл... него.. еминем постанува како другиве "Рапери" повеќе би сакал да е во стагнација него да постане како лил вејн и дј калед.. све комерцијали :S

IKO_MC

I'll Shit On You .!.
Член од
8 ноември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
14
Интересна Трака :wink:

Еминем ниту бил ни ќе биде Комерцијала:nenene:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
у секој случај.. каква трака и да напраи.. ке се разликуе од другите... секоаш има нешо шо го двои од останатите “рапери“.. .. нема друг ко ем .. нема ни да има.. риспект

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Интересна Трака :wink:

Еминем ниту бил ни ќе биде Комерцијала:nenene:
ееј брат... Дури и Нас е малку навлезен у комерцијалните води ...
Неможеш да кажеш дека не е комерцијала Еминем... Али не е ова .. 50 еее тоа е веќе вистинска комерцијала... и таквите ко него ... али Ем е малку сепак :helou:
Не пречи сепак се знае најбоље :smir:

Член од
8 јануари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
5
ееј брат... Дури и Нас е малку навлезен у комерцијалните води ...
Неможеш да кажеш дека не е комерцијала Еминем... Али не е ова .. 50 еее тоа е веќе вистинска комерцијала... и таквите ко него ... али Ем е малку сепак :helou:
Не пречи сепак се знае најбоље :smir:
Brat u pravo si moze ima nekoja komercijalna pesna ali e najbolje raper i nikoj ne mu e ramen :toe:

у секој случај.. каква трака и да напраи.. ке се разликуе од другите... секоаш има нешо шо го двои од останатите “рапери“.. .. нема друг ко ем .. нема ни да има.. риспект
Za ova ke kazam samo :bravo:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Ок, значи јас грешка сум го сватил поимот "комерцијала"

Значи песна што ја слушат сите, што се врти на сите канали низ светот, и добива оскари е комерцијала?
јас првпат слушам дека за песна се добива оскар, се добива за саундтрак, што е комплетно различно од песна (сингл). Саундтракот е платена музика, нарачана, искомпонирана со цел и намена(со други зборови - комерцијална музика)
сакаш да кажеш дека сите песни што ги направи еминем се андерграунд?
се шо му беше до "the real slim shady" - ДА
од "please stand up" навакај се е комерцијала
Pa eminem ne ja naprai taa pesna za da bide hit ili da bide mn prodavana,taa pesna e posvetena za negoviot drugar Proof,koj bese ubien.
Eminem ne e kriv so Like toy soldiers bese vrtena po MTV i dr kanali
нема врска колку луѓе ја слушаат песната, дали е наградувана и на кого е посветена со тоа дали е песната комерцијала
ако песната е профитабилна - тогаш е комерцијала, значи се наплаќа за таа песна (нешто што кај нас во Македонија го нема, овде не се продаваат синглови, се продаваат само албуми а и тие се пиратски)
ако е песната не е профитабилна - не е комерцијала (толку е едноставно)
ако не ви објаснив јас како што треба па прашајте ја тетка wiki мајку му не само зелени лупате безвезе

едит: има уметници што прават песни од љубов кон музиката а не од љубов кон парите
на нивните (официјални) сајтови можете да си ги даунлодирате бесплатно за разлика од комерцијалците кои наплаќаат преку кредитни картички за секоја симната песна
друга приказна е тоа што во Македонија владее пиратерија, не само за цедиња туку и за сајтови
некомерцијалците парите (чесно) си ги заработуваат на концерти наплаќајќи карти, чист пример Металика, заработија милиони од десетици концерти низ светот ама после се пребација на комерцијала продавајќи ги новоизлезените албуми (мислам дека синглови не наплаќаа, па затоа им пропадна цела кампања)

IKO_MC

I'll Shit On You .!.
Член од
8 ноември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
14
јас првпат слушам дека за песна се добива оскар, се добива за саундтрак, што е комплетно различно од песна (сингл). Саундтракот е платена музика, нарачана, искомпонирана со цел и намена(со други зборови - комерцијална музика)
сакаш да кажеш дека сите песни што ги направи еминем се андерграунд?
се шо му беше до "the real slim shady" - ДА
од "please stand up" навакај се е комерцијала

нема врска колку луѓе ја слушаат песната, дали е наградувана и на кого е посветена со тоа дали е песната комерцијала
ако песната е профитабилна - тогаш е комерцијала, значи се наплаќа за таа песна (нешто што кај нас во Македонија го нема, овде не се продаваат синглови, се продаваат само албуми а и тие се пиратски)
ако е песната не е профитабилна - не е комерцијала (толку е едноставно)
ако не ви објаснив јас како што треба па прашајте ја тетка wiki мајку му не само зелени лупате безвезе

едит: има уметници што прават песни од љубов кон музиката а не од љубов кон парите
на нивните (официјални) сајтови можете да си ги даунлодирате бесплатно за разлика од комерцијалците кои наплаќаат преку кредитни картички за секоја симната песна
друга приказна е тоа што во Македонија владее пиратерија, не само за цедиња туку и за сајтови
некомерцијалците парите (чесно) си ги заработуваат на концерти наплаќајќи карти, чист пример Металика, заработија милиони од десетици концерти низ светот ама после се пребација на комерцијала продавајќи ги новоизлезените албуми (мислам дека синглови не наплаќаа, па затоа им пропадна цела кампања)
До негде ти држи вода муабетов ама сепак нема подобар МС од Еминем:nenene:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
До негде ти држи вода муабетов ама сепак нема подобар МС од Еминем:nenene:
абе јас не го спорам тоа дека е добар, сите знаеме дека е добар, јас само го спорам тоа шо зборувате дека не е комерцијала и рака на срце немате појма шо е комерцијала:smir:
јас сакав да кажам дека иако е добар рецитатор и музичар, тој го злоупотребува хип хопот за свои материјални цели, што е против суштината на хип хопот, ако ме разбираш шо сакам да кажам, со самото тоа тој не е вистински МС, ако влегол во светот на музиката за да заработи требало да одбере поп правец како мадона а не да го слоупотребува хип хопот
има огромна разлика ама ретко кој ја гледа:smir:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
абе јас не го спорам тоа дека е добар, сите знаеме дека е добар, јас само го спорам тоа шо зборувате дека не е комерцијала и рака на срце немате појма шо е комерцијала:smir:
јас сакав да кажам дека иако е добар рецитатор и музичар, тој го злоупотребува хип хопот за свои материјални цели, што е против суштината на хип хопот, ако ме разбираш шо сакам да кажам, со самото тоа тој не е вистински МС, ако влегол во светот на музиката за да заработи требало да одбере поп правец како мадона а не да го слоупотребува хип хопот
има огромна разлика ама ретко кој ја гледа:smir:
абе ок е тоа... ама зашто почнал да шитка албуми??... пошо женаму сака да му ја земе керката.. му требаат добри адвокати.. мајка му се фикса... требаат пари за рехабилитација.. од кај ке ги најде... мора некако...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
nema veze
se zarabotuva i od koncerti:toe:
да... само шо побрз и полесен начин е комерцијализација (фак незнам ни дали го спелуев ко шо треба).... плус еднаш коа ке те удри парата во глава.. нема да престанеш па колкав сакаш биди љубител на хип хоп или која било друга култура

Kajgana Shop

На врв Bottom