W
wicked_1
Гостин
У право си за Фриман tho, не излезе од Фарго у Хобит.
Pusti Cinemania
@социопатка21 , нејќам да те напаѓам ама баш ме интерсира малку повеќе да елаборираш.Гледам и тука споменат е филмов неколку страници поназад, нема да ја должам.
Gone Girl
Лоша глума, уште полоша приказна. Дали јас имав големи очекувања (како ќе ги немаш ко сите велат прејак прејак)?! Како на заебанција да е снимен и одглумен истовремено. Приказната нафрлана туку-така, типичен трилер на почеток, киднапирање, можно убиство итн. ама развојот на настаните е некако нереален, недостига нешто. Споредено со други трилер филмови лошо, многу лошо.
Overrated филм, не мора да значи дека ако Финчер режирал филмови како Зодијак и Fight Club, дека сите негови дела ќе бидат толку добри.
@социопатка21 , нејќам да те напаѓам ама баш ме интерсира малку повеќе да елаборираш.
Како потфрли глумата у овој филм? Кој потфрли Афлек или Росамунд? Не влегоа добро вокално или физички у филмот т.е неможеа добро да ја пренесат скриптата или потфрлија преку физичката експресија на емоции за улогите у кои беа?
Или пак премногу клишеа беа у питање, шо уствари не би било вина на актерите.
У структура на филм нема елементи кои емитуваат жанрови, туку има етапи на развој т.е базични елементи кои се костур т.е матрица на секој филм.
Бен Афлек не е секако еден од помаркантните актери, нема кај него некој голем фактор на изненадување, не се шифта у други улоги, не е динамичен. Тука и немаше некоја потреба да се шифта, имаше голем бекап низ филмот и истиов беше сведен да биде хајлајт глумата на Росамунд. Оваа од друга страна изглуми на доста високо ниво.
Недостига нешто?Океј. Кон тоа треба да биде насочена рецензцијата што ја пишуваш, да потенцираш на она што недостига, да прецизираш на грешки у филмот, да склопиш аргументирано мислење/коментар за сторијата, или пак контра аргумент за некоја филозофија која струи низ филмот, за сето тоа да има некое тежиште и да вреди да се дебатира.
Affleck dobiva hejt onaka, najveke radi daredevil, bas ok bese, osven sto bese nabildan premnogu, izglea se sprema za betmen.Gone Girl има малку сатиричен тон што е некарактеристично за трилер, можеби ова не клика кај секого и дава впечаток дека глумата и приказната подфрлиле?
Јас мислам дури и Ben Affleck дека одработи добро. На него му лежат вакви "basic" улоги кај што нема голема трансформација и кај што не е out of character.
Дејствијето е возење од старт до финиш.
П.С. I Origins солиден филм, скоро и да нема никаква фама околу филмот и да не го препорачаа тука на форумов ќе го пропуштев. Дефинитивно подценет филм.