A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

T

templar55

Гостин
Веќе недела дена имам проблеми со нетот и ме игнорираат педерите од супорт.
На страна тоа, немаше многу да ми смета што нон стоп паѓа нетот и е премногу спор, ама аман за аман работам преку нет, печалам преку нет... и сега недела дена принуден одмор. Вртам у АЕК ми викаат да раскинам, после тоа идам у салонот на one ми претат со пенали.
Со овие педери ако ви се појави проблем ја наебавте, затоа што никој нема да ви го реши проблемот.
Не е ни чудо што сите бегаат од овие гнасотии.

Член од
6 мај 2014
Мислења
26
Поени од реакции
9
Планирам да се префрлам на интернетот од ОНЕ, досеа сум бил на Т-хоум. Ме интересираше каков е нетот, стабилен, брзината? Вреди ли да се префрлам освен лимитот на симнување кој моментално ми е на 30гб

За у Тетово се работи бтв.
оне ја користи истата мрежа од македонски телоком така да со стабилноста ке ти биде исто како и во т-хоум шо си бил иначе за брзината зависи шо пакет ке одбериш .сепак со брзината се далеку заостанати овие од оне

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
а ONE генерално е добра мрежа само за рзговори,а интернет е за никаде затоа ONE е идеално за пензионери.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.544
Поени од реакции
907
а ONE генерално е добра мрежа само за рзговори,а интернет е за никаде затоа ONE е идеално за пензионери.

Sent from my HTC One using Tapatalk
не се слагам со тебе, сепак зависи кај си и каква е мрежата од тхоум, јас сум иначе 2 год на оне и сум презадоволен од стабилноста.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.544
Поени од реакции
907
http://one.mk/detalni-informacii-1210/items/Samsung_LED_tv_za_0_denari.html

Од утре, 24 септември, единствено во ОНЕ со тарифниот модел FIX/NET/TV SMART L; Samsung LED телевизор за 0 денари, фиксна линија со неограничени разговори кон цела ОНЕ мрежа, неограничен интернет со брзина до 10Mbps и два Boom TV уреда со бесплатно вклучени сите канали на SportKlub и HBO.

Во моментов најконкурентниот пакет на пазарот FIX/NET/TV SMART L, за месечна претплата од 1.799 денари во основа нуди три услуги: фиксна телефонија, интернет и телевизија, но корисниците кои ќе го одберат ќе добијат и бесплатен wi-fi рутер, два Boom TV уреда или CAM модул со, цели 12 месеци, бесплатно вклучени ТВ канали: SportKlub 1, SportKlub 2, SportKlub 3, HBO, HBO Comedy и цели 24 месеци Fox, Fox Movies, Fox Life, Fox Crime , а притоа Samsung LEDтелевизорот ќе го добијат за 0 денари.

ПакетотFIX/NET/TV SMART L е само еден во низата SMART пакети со две и три услуги наменети за нови и постоечки корисници со договор на 24 месеци во резидентниот и во бизнис сегментот.

“FIX/NET/TV SMART L на ОНЕ е во моментов најконкурентен производ на пазарот и единствен по своите карактеристики, дотолку повеќе што со овој пакет, за прв пат на македонскиот телекомуникациски пазар корисниците имаат можност да добијат и телевизор за 0 денари. Идејата беше да понудиме пакет услуги за домаќинства по пристапна цена и верувам дека нашето SMART портфолио има барем еден пакет кој би му одговарал на секој дом.”- изјави Главниот маркетинг директор на ОНЕ, Виктор Доневски.

Понудата на телевизор за 0 денари е достапна со сите SMART пакети со 2 или 3 услуги, како и за BoomTV во пакет од 2 или 3 BoomTV уреди, со соодветна дополнителна месечна претплата.

Оддел за односи со јавностwww.one.mk

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
http://one.mk/detalni-informacii-1210/items/Samsung_LED_tv_za_0_denari.html

Од утре, 24 септември, единствено во ОНЕ со тарифниот модел FIX/NET/TV SMART L; Samsung LED телевизор за 0 денари, фиксна линија со неограничени разговори кон цела ОНЕ мрежа, неограничен интернет со брзина до 10Mbps и два Boom TV уреда со бесплатно вклучени сите канали на SportKlub и HBO.

Цареви се, телевизор за 0 денари со дополнителна месечна претплата од 600 денари во FIX/NET/TV SMART L и на крајот цената на телевизорот испаѓа околу 14500 :D

Дополнување:
Само што проверив, истиот телевизор во Сетек е 16 000 денари http://set.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=67160 а тоа значи дека ако некој го земе на пример во FIX/NET/TV SMART M на крајот од договорот за дополнителна претплата ке има дадено 18 000 ден. (24 месеци x 750 претплата). Тотално неисплатлива понуда, посебно ако се знае дека Сетек и сличните такви продавници ги даваат производите на кредитна картица без камата, се разбира доколку се појде од фактот од тоа што телевизорот ке се исплаќа на "рати".

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.544
Поени од реакции
907
Цареви се, телевизор за 0 денари со дополнителна месечна претплата од 600 денари во FIX/NET/TV SMART L и на крајот цената на телевизорот испаѓа околу 14500 :D

Дополнување:
Само што проверив, истиот телевизор во Сетек е 16 000 денари http://set.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=67160 а тоа значи дека ако некој го земе на пример во FIX/NET/TV SMART M на крајот од договорот за дополнителна претплата ке има дадено 18 000 ден. (24 месеци x 750 претплата). Тотално неисплатлива понуда, посебно ако се знае дека Сетек и сличните такви продавници ги даваат производите на кредитна картица без камата, се разбира доколку се појде од фактот од тоа што телевизорот ке се исплаќа на "рати".
хаххаа па тоа е оне, исто како што беше бесплатниот таблет за 0 денари пред неколку месеци така и тв-то. Ништо не е бесплатнпо и гратис во оне, се се плаќа.....

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
Знае ли некој како е со мобилниот интернет? моментално сум на вип, сакам да се префрлам на оне, бидејки на вип имам само 100мб интернет за 599 а ваму за 599 имас 20гб... к

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.544
Поени од реакции
907
Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
Го знам ова, него прашањето ми беше, дали е добар , брз интернетот, и сигналот? да не е како вип, ако си во гужва со над 50 луге, неможеш да вртиш и слично...

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.204
Поени од реакции
8.297

ова го имаме на работа, само неможам да видам кој пакет од Оне е ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom