Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde sega vam sto so greenje go susite vozduhot razmislete malku sto e toa sto imate suvo grlo, bidejci od greenjeto ne e i ne moze da bide.....
Ajde kazi zosto e togas suvoto grlo, stvarno neznam.
I ne mi e jasno zasto site sto se great na parno redat kancinja-sisinja so voda kaj radijatorite posto taka nemale problemi so suvo grlo.

Ne sum lekar..... Bi se slozil deka otvoren ogan moze da susi vozduh, greac so zazarena povrsina, golema povrsina zagreana na 300-400 C, tagar na drven cumur so zarot da, ama nesto sto e na 45-50 C da susi vozduh koj e na 20-22 C ne mi odi vo glava. Site imaat problem so VLAZEN vozduh vo zima a se great so niskotoplotni uredi a ne so suv vozduh. Bas ste simpaticni so ova lajkojve medju sebe, ha, ha, ha. Pozdrav do ogledalceto i strelecov, vie ste mi najsipaticni likovi tuka.

Поздрав и до тебе tzlatko, како прво еве ме во дневна со пушена клима и пред мене мерачто за влажност ми покажува нешто над 40% влажност а сабајле кога станав и ја вклучив климата беше скоро до 60%, како второ зошто матичната педијатарка на моето бебе кога и кажав дека се грееме на клима ми препорача ставање нешто на шпорет да испарува од 5-10мин по 2-3 пати во текот на денот поради сувиот воздух од климата, јас затоа го прашав ogledaloogledalo како детето негово се справува со сувиот воздух.
А за лајкот што толку слатко те изнасмеа беше затоа што и јас сакав да те прашам слично нешто само ogledaloogledalo ме превари со прашањето.

Aj razmisli so svoja glava, batali ja doktorkata, medicina studiraat onie sto se plasat ili se isplasile od fizika. Doduse ima i izuzetci, koi samo go potvrduvaat praviloto, kasko sin mi na kogo mu odese se, no toj izbra medicina, bese uporen i sega e vo Nemacka na "privremena rabota"....

jas koga ja pustam klimata imam poveke rosa na prozorite od koga go pustam parnoto.
bi rekol deka klimata go vlazni vozduhot poveke od parnoto

Финтата е шо на крај сите заедно се мешаат во едно што се нарекува 250 :) (затоа и го спомнав)

Ама ок е, некому тоа не му е битно, некому е, а не треба и така. Различно гледаме. Веројатно сега е доба каде технологијата максимално ќе се искористува и ќе го обележи тоа периодот низ научна фантастика.

Значи во новиов треба да очекуваме The Rock да има камео, Ентерпрајз да дрифта во вселената, Спок и МеКој да „си ги мерат“ кој има поубав гаџет и гаражата на новата вселенска станица да биди невозможно долга.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom