Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Daleku od toa deka gi potcenuvam, naprotiv.

Tie napravile klimi, koi sto gi koristime nie tuka (bar pogolem broj), i klimi koi ke gi zadovoluvaat potrebite koga e mnogu poladno (EVI tehnologija), sto mnogu malku gi ima ovde. Nie nemame pari za vtorive, a sakame prvive da ni rabotat bar malku podobro, odnosno priblizno ( a sepak daleku) kako vtorive.

Zatoa velam deka ne gi potcenuvam, tie napravile i takvi i takvi, problemot e sto nie nemame pari za vtorive, gi kupuvame eftinive (prvive) pa pravime napori so nekoi sitni modifikacii, ako e vozmozno (grejac vo tacna ..) da se kolku tolku priblizime kon vtorive.

Proizvoditelive napravile kapace za sekoe otvorce, nego nas ne ni drzi dzepot, pa i zatoa se vpustiv vo vakva diskusija (iako znaev deka ke bidam precekan kako sto i bev, sto za razlika vo drugi zemji sekoja ideja pa makar i pogresna se pozdravuva, ama nie do tuka mozeme da odime i zatoa sme kade sto sme), da kolku tolku razgledame dali mozeme da karime bar i 5%.

A tuka na forumov ima mnogu clenovi, strucnjaci, nestrucnjaci itn..., pa ne mora sekoj posebno da se proiznesuva dali ke diskutira ili ne, vprocem na kogo ne mu se dopaga, neka go skokne citanjeto

На колку време е препорачано да се чисти климата ? Ние сме пушачи дома така да мислам дека кај нас ќе треба почесто. Дали можам тоа јас сам или ќе треба мајстор да се вика ? Се чисти само внатрешната или и надворешната единица ?

Хајлендер ќе има ли римејк се знае нешто или јок?

Tvoeto ne e idea za koja vredi da se diskutira, tuku povece lici na onie koi sakat da napravat perpetuum mobile. Jas tuka ce zastanam so ova prepukuvanje.
Da te potsetam deka do sega gi cenev tvoite diskusii i mislenja, zosto da ne ostane toa i ponatamu? Nemoj toa da go rasipes.

Мене живо ме интересира од посикусниве филмаџи по колку имат изгледано псајсајд или њот :icon_mrgr:

На колку време е препорачано да се чисти климата ? Ние сме пушачи дома така да мислам дека кај нас ќе треба почесто. Дали можам тоа јас сам или ќе треба мајстор да се вика ? Се чисти само внатрешната или и надворешната единица ?
од мене не сте поголеми пушачи дневно сам во собата кај е климата најмалку 40 изгорувам :D
а за чистење барем на секој 2 недели вади ги филтрите и со благ раствор од некој детергент и топла вода испери ги под туш (нормално ќе направиш пена и со сунгер нежно ќе ги истриеш):D
внатрешната јас сам си ја чистам на секој 3 месеци со специјално средство за клими ја испрскувам со пумпица од тие што се за стакло чистење и чекам 2-3 мин. да почне да врие па ја плакнам со 2-3 литри чиста вода
после тоа поубаво мириса од нова кога ќе ја пуштиш :vozbud:

од мене не сте поголеми пушачи дневно сам во собата кај е климата најмалку 40 изгорувам :D
а за чистење барем на секој 2 недели вади ги филтрите и со благ раствор од некој детергент и топла вода испери ги под туш (нормално ќе направиш пена и со сунгер нежно ќе ги истриеш):D
внатрешната јас сам си ја чистам на секој 3 месеци со специјално средство за клими ја испрскувам со пумпица од тие што се за стакло чистење и чекам 2-3 мин. да почне да врие па ја плакнам со 2-3 литри чиста вода
после тоа поубаво мириса од нова кога ќе ја пуштиш :vozbud:

:dudlac:

Zasto na daisekai (mislam 6) nema grejac na tacna.
Хех, ова ме потсети на линков (http://климатици-софија.net/климатик-тошиба-ras-137skvsav-e5/), истото и бугарите се прашувале зашто нема греачи на тошибите на што следи брз rеspond од тамошните дилери. Само кај нас се инертни и ич не им чуе.
Климатик Тошиба RAS-137SKV/SAV-E5
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА С ВКЛјуЧЕН МОНТАЖ. ЕДИНСТВЕНО ПРИ НАС С НИСКО ТЕМПЕРАТУРЕН КИТ.
В цената е вклјучен нискотемпературен кит за предотварјатјаване на образуването на лед в'в в'ншното тјало в режим отопление при отрицателни температури.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom