Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 10.495
- Поени од реакции
- 26.068
Дарди коа те читам се буди Аркан во мене.
Ти фали уште некоја на која и се буди Цеца у нејзе
Дарди коа те читам се буди Аркан во мене.
Знаеш ли што е дискриминација?
Полека, смири се. Се работи за приоритетизација. Вашата. Дискриминација врз било кој е непожелен феномен, али како се угнетени албанците во Арсени Јовков а како македонците во Тетово?Добро бе темава јасно гласи, не мора да има само постови каде пишува дека учениците албанци се дискриминирани, може и македонските деца да се дискриминираат каде градоначалникот е албанец, па пишете за тоа ако саката да бидете дел од темава.
Ама доста веќе со тоа кењавење и глуп сарказам, претерувате.
Како што кажав, јасно е дека темава ги вклучува сите дискриминирања, ако знаеш дека некаде има такво нешто треба да се напише, барем за овие работи прво треба да се знае, тоа е прв чекор кон решавање на тоа.Полека, смири се. Се работи за приоритетизација. Вашата. Дискриминација врз било кој е непожелен феномен, али како се угнетени албанците во Арсени Јовков а како македонците во Тетово?
Навистина е тажно, ова вест за жал е само одмазда на таа од Кичево што ја објавуваа националните телевизии.Тажно.
Ајде не спинувај. Чоече, македонските деца се тепани и убивани од страна на албанците. На тој начин ли си ги бараат правата албанските деца?Како што кажав, јасно е дека темава ги вклучува сите дискриминирања, ако знаеш дека некаде има такво нешто треба да се напише, барем за овие работи прво треба да се знае, тоа е прв чекор кон решавање на тоа.
Мислам, сакаш да обвинуваш албанец дека селектирано постира декаденции на општеството? безмислица.
Како прво требаше да има барем еден кој би го осудил ова, зарем не бевте вие тие кои не ги саката цицачите на буџетот без работа?
Ма нее, подобро со фората *ве примивме 99, како ни вративте*. Имавте некој косовар дома, го делевте лебот со нив?
Од болдот очите крв ми течат, невероватно.Ајде не спинувај. Чоече, македонските деца се тепани и убивани од страна на албанците. На тој начин ли си ги бараат правата албанските деца?
Каменувајќи ги соучениците - македонци?
Тој албанец јас воопшто не го обвинив. Само го запрашав дали навистина е сеграѓански човек? Или проблемите со кои македонските деца се соочуваат во Тетовските, Струшките итн итн. училишта се премногу минорни, безначајни за ги вметне, или не знае(?) дека постојат?
Ајде доста. Поединци, кои се тие поединци? Колку се? Секои два месеци се претепувани македонски деца од страна на албанци. Истите ли поединци шетаат низ цела Македонија и тепаат деца?Од болдот очите крв ми течат, невероватно.
Како можеш да обвинуваш цела нација за дела на поединци?
Имаш безброј теми каде вака селектирано се постираат настани, каде беше за таму да ги прашуваш?
Све од Вардар десно шо е на карта, а некој нови амбиции и Штип го приклучиле ....Прашајте ги шо уште сакет да им дајме за да се задоволни и да не квичат ко мрсуљи овде како тије биле некој си таму како да реча дискриминирани?