Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Zelenko, citaj nazad, pisuvano e mnogu za Geyi i Gexi, nema valjda pak da pisuvame isto.
Mnogu polesno e ti da se vratis nazad i procitas

Vivax Geyi i Gexi се ваљда едно те исто или како овој хансолот што читаме не се знае која е која и што купуваш

Не знам каде би било посоодветно да го поставам прашањето

Значи,
1. греач за вода трофазен со јачина 3 КВ
2. греач за вода монофазен , иста јачина, 3 КВ

Дали би имало разлика во потрошувачка и дали за исто време ќе ја загреат водата на определена температура или трофазниот ќе ја загрее побрзо ?

Ako na greacot pisuva 380 V i ti go priklucis na monofazna struja od 220 V toj nema da dade 3000 W tuku mnogu pomalku, no ce gree. A ako pisuva 220 V a ti go stavis na 380 V vednas ce izgori. S e nadevam ova sakase da znaes, a ne koj ce bide pobrz za za grevanje.

Ako na greacot pisuva 380 V i ti go priklucis na monofazna struja od 220 V toj nema da dade 3000 W tuku mnogu pomalku, no ce gree. A ako pisuva 220 V a ti go stavis na 380 V vednas ce izgori. S e nadevam ova sakase da znaes, a ne koj ce bide pobrz za za grevanje.
Не, ама фала ти.
Буквално ми треба дали грејат со иста брзина ? Значи трофазен 3КВ споредба со монофазен 3КВ

Ве молам споделете информација за ваше искуство или евентуални сознанија за инвертеров:
http://set.com.mk/Heating-Cooling/A...split-systems/ST-CS-55AINV-M119-18000BTU66971

во описот карактеристиките , цената и гаранцијата му се привлечни!
ST - CS-55AINV-M119 18000BTU, SUPERIOR Technology, ИНВЕРТЕР Климатизер, Cooling 5.60KW and Heating 6.40KW, LED Display,on&off, Indoor AIR Circulation Cooling/Heating: 850/850m3/h, EER for cooling 3.27 W/W, COP for heating: 3.62 W/W, Indoor Noice level Min: 37dB, Max: 44dB, Annual Energy Consumption: 780kwh, MAX Input Cooling/Heating: 1.820/1.960W, Normal operating Temperature: -10 to 43 C, HITACHI Compressor, 119-WHITE panel, R410A Ecological Gas, Class A in Cooling, Class A in Heating, Connecting pipe 3 Meters with Nuts, 3.5 meters Electir Cable

Дали има некој или фирма во МК која става додатни греачи на климите ? Гледам во Србија ги има многу, ама тука кај нас не најдов. Вчера и денес приметив дека често ми влегува климата во дефрост мод. Знам дека на магла и влажно време е вообичаено.Ако има шанса би сакал да ставам од тие греачи на саќето и на тацната.

@zelenko
Прашај во ицс дали ставаат греачи, друг ако ти ја отвара климата отиде гаранцијата. Мислам треба да пробаш прво да ја намалиш зададената Т од 25Ц на 23ц и да видиш како ке се понаша, би требало поретко да прави дефрост.

@zelenko
Прашај во ицс дали ставаат греачи, друг ако ти ја отвара климата отиде гаранцијата. Мислам треба да пробаш прво да ја намалиш зададената Т од 25Ц на 23ц и да видиш како ке се понаша, би требало поретко да прави дефрост.
Фала за предлогот.
На 30ц зададена температура вчера и денес скоро на секој саат-саат ипол влегува во дефрост

Магла не се гледа прст пред око... под овие услови нормално е климата да губи сила? Влегува у дефрост многу често.. дури и кога не е у дефрост не дува со вообичаената силина..... нормално е ?

Дали наочарите не им чинат или пак 3д проекторот не им чини проектира со слаба светлина па на наочарите делува темно незнам лаик сум за проектори и такви ствар:icon_lol:, луѓево гледаат и задоволни се на крај:несвест:

Да, најголем минус во Хобитот ми е исфорсираноста на CGI, многу сцени делуваа како синематикс на видео игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom