Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
21 септември 2086год

Го гледав интер......

Screen-shot-2013-10-18-at-4.48.03-PM.png

Уфф прејако нешто :vozbud:

Иначе го гледаше некој новиот? Што е финтата со тоа HFR 3D? Знам дека е дупло фрејмови него стандардните 24 ама дали има некоја разлика практично?

Уфф прејако нешто :vozbud:

Иначе го гледаше некој новиот? Што е финтата со тоа HFR 3D? Знам дека е дупло фрејмови него стандардните 24 ама дали има некоја разлика практично?

Ima mnogu. Nekomu toa duri mu preci i preferira stariot nacin. Vo kvalitetno kino vredi da se ide na hfr, vo drugo ne, poso ispustas mnogu pozadina i efekti za samo poubavo da e ispaknat likot napred. Podobro iskustvo e definitivno, ama mene uste ne mi e sviknata tehnologijava, kolku i da uzivav, doma mu dadov povisoka ocena. :D

I na noviot ke idam pak hfr, ama i doma pak ke si go izvrtam.

The Trip to Italy 2014 LIMITED 720p BRRip XviD AC3-RARBG

Интересна драма комедија за двајца мажи кои се на патување низ Италија. Одамна го имав во вачлиста на имдб и сега видов излегла снимка :)

Gone Girl
The Equlizer
Oblacite na Binoz
Maze Runner

периодов е..

@ogledaloogledalo
бидејки си корисник на gree hansol ако сакаш пиши ја ознаката од надворешната единица и од каде ја имаш купено, бидејки грее мак ја има ознаката GWH12TB-S3DNA1B[DOUBLEPOST=1418476694][/DOUBLEPOST]како те служи хансолот бидејки ја имаш подолг период и која квадратура загреваш и ознака на надворешна единица[DOUBLEPOST=1418477308][/DOUBLEPOST]
Normalno li e koga kje se zgree sobata perkata na invertorot da se podigne na sredina i da prestane da duva, zboruvam za gree hansol. Dali poradi toploto vreme nadvor pa ne se ladat sobite brgu, koga bese poladno ne pravese taka. Posle toa koga kje se oladat sobite pak si pocnuva da duva, nemie jasno neli invertorot duva celo vreme.
како те служи хансолот бидејки подолго време ја имаш,која квадратура загреваш и пиши ни ја ознаката на надворешната единица и од каде ја имаш купено?

Последно уредено:
Гледав многу добри спецификации за вивакс геји па дали некој од тука го има и како е задоволен од неа ?

The Trip to Italy 2014 LIMITED 720p BRRip XviD AC3-RARBG

Интересна драма комедија за двајца мажи кои се на патување низ Италија. Одамна го имав во вачлиста на имдб и сега видов излегла снимка :)

Браво бомба! Одамна има и по квалитетна снимка, ама не битно. Гледај го и само The Trip.

Инаку на новиов, поштено си се изнасмеав, Стив Куган редовно секоја година си има комедија која за такмичи за најдобра во таа година. Преубави кадри и прејаки имитации. Возат низ Италија, ручаат уз поглед и оговараат глумци. Толку просто а толку смешно. И Роб покрај него растури. Препорачуем. @grande-juve aко више ни си. :)

Zelenko, citaj nazad, pisuvano e mnogu za Geyi i Gexi, nema valjda pak da pisuvame isto.
Mnogu polesno e ti da se vratis nazad i procitas

Vivax Geyi i Gexi се ваљда едно те исто или како овој хансолот што читаме не се знае која е која и што купуваш

Не знам каде би било посоодветно да го поставам прашањето

Значи,
1. греач за вода трофазен со јачина 3 КВ
2. греач за вода монофазен , иста јачина, 3 КВ

Дали би имало разлика во потрошувачка и дали за исто време ќе ја загреат водата на определена температура или трофазниот ќе ја загрее побрзо ?

Ako na greacot pisuva 380 V i ti go priklucis na monofazna struja od 220 V toj nema da dade 3000 W tuku mnogu pomalku, no ce gree. A ako pisuva 220 V a ti go stavis na 380 V vednas ce izgori. S e nadevam ova sakase da znaes, a ne koj ce bide pobrz za za grevanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom