Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро сфаќам интересно е тоа што се снимал 12 години, ама мене ми изглеа досадна драма, или па може не сум у тоа расположење за драми па затоа ми е досаден 
Вреди како не вредиВреди да го догледам Boyhood? Изгледав пола саат и го исклучив, многу ми беше досаден, а 2:45 траеДобро сфаќам интересно е тоа што се снимал 12 години, ама мене ми изглеа досадна драма, или па може не сум у тоа расположење за драми па затоа ми е досаден
![]()

Вреди да го догледам Boyhood? Изгледав пола саат и го исклучив, многу ми беше досаден, а 2:45 траеДобро сфаќам интересно е тоа што се снимал 12 години, ама мене ми изглеа досадна драма, или па може не сум у тоа расположење за драми па затоа ми е досаден
![]()
Шо глеаш прво најчесто ти остава голем впечаток и секоја друга верзија после тоа ти е ремикс и го нема истиот филинг, јас прво од Финчер го гледав, после шведските.Мене Холивуд верзијава уште не ми е гледана...Шведскиот беше одличен, само никако да седнам и следните два дела да ги изгледам.
Инаку Prisoners > Gone Girl, барем за мене. Последните 20 минути беа meh...
Sto stana so potrosnjata na masinata za perenje? Ne e vo red masinata?Еве кај мене од 1ви до сега.
![]()
Имаш наназад слики од мојот стан, мислам дека салонот е 40-45м2 ама имам ваљда добра изолација. Од сите страни сум покриен. На приземје живеам, под мене е подрум, над мене стан, лево и десно станови. Откриен сум само од две страни, на едната се термопан врати скоро цел ѕид а другата е изолирана со стиропор 5ка.Sto stana so potrosnjata na masinata za perenje? Ne e vo red masinata?
Ova so klimava mu doagja 250 W na saat deka trosi za 40-45m2 ?
Ili ne e vo red energenie-vo?
Pod pretpostavka deka raboti so COP 4 togas na izduv imas 1KW toplina. So 1KW moze da se zgreat 40-45m2 i da setate po kratki rakavi?
Kaj mene za taa kvadratura prosekot e okolu 600W na saat. Mereno spored potrosnja na strujomer i smetki za struja.
Мислам дека се е во ред со ватметарот а не сме баш задоволни од машината ама ќе функционира вака додека да ја поправам.Vaka: perpetuum mobile ne postoi fakt. Masinata ne moze uspesno da ispere alista bez greac fakt (inace zosto i bi stavale greac!).
Mora da postoi razumno resenie.
Prema casovite prikazani ispadja deka klimata rabotele skoro 8 polni denonocia, a vcera bese 11-to denonocie, tuka nesto ne vo red. Ako se pretpostavi deka preku noc ne raboti klimata togas se dobiva potrosuvacka od okolu 500 W ili 2.0 Kw na izduvot sto za ova toplo vreme e sosema dovolno. Edinstveno vaka moze da e realno. Ako pak raboti i noce jas vednas bi kupil vakva klima, sto baram nekoja uste podobra od ovaa...
Po tvoevo ispadja deka e USTE postedliva ako si go vadel prodolzniot kabel, zatoa sto treba da se dodadat uste 3x24 = 72 casa .....
Nikoj ne te obvinuva deka ja nosis vodata na svojot mlin, tuku sakame objektivni no REALNI merenja.
Ako pak masinata sepak uspesno gi pere i ja gree vodata, togas meracot ne vo red.
Jas imam dva vakvi meraca i mislam sosema se vo red, edinstveno mi smeta sto ne merat potrosuvacka pomala od 5 W i sto imaat mal displej.