Hozier

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.246
Мојата нова зараза последниве две недели се вика Ендру Хоциер Бјурн (роден 17 март 1990) или накратко само Hozier e ирски музичар. Во 2013 го објави првиот EP Take Me To Church а во 2014 второто From Eden. Има деби студиски албум Hozier кој излезе септември 2014 во Ирска и глобално месецов.

Не знам што повеќе да напишам освен да слушнете неколку песни и да ве понесе неговиот сјаен глас па да си го симните и новиот албум и да ги извртите сите негови песни од албумот како што јас направив една цела ноќ минатата недела!

Hozier.jpg

П.С моќното текстиште во Take me to church беше пресудно да му дадам шанса на човекот!

Ги слушнав погоре тие две песни и ми легнаа добро, сега на ред е да побарам албумот и во текот на ноќта ќе го ислушам. Импресии подоцна секако. Битно за почеток ми се допаѓа.

За овој прв пат слушнав денеска кога дознав дека ќе бил гостин на СНЛ...а од прва имево ми звучеше на бенд..:ROFLMAO:

Али сепак добар да ти бил, и покрај тоа што прв пат го дознав денес :D (y)

Во исто време отприлика сме се заразиле. Ми свират албумите негови низ дома онака и баш се добри. Го слушнав на Антена 5 пред некое време со Take me to church, конечно нешто добро и од радио да најдам :) (y)

Помина недела дена и уште не можам да ја изгасам песнава...

Hozier-at-The-Pepper-Canister-Church-on-08-12-13-Banner-1.jpg

Andrew Hozier-Byrne или едноставно Hozier е ирски музичар, чија музика може да се дефинира како инди рок, помешан со блуз и соул. Тој сам ги пишува своите песни, па затоа негова музика е многу лична, нешто што може да се забележи во неговите настапи.​
Нема некој долга кариера, првото нешто официјално го има издадено е во 2013 година, со што се прослави претежно на интернет, прво поради скандалозното музичко видео па потоа и поради одличната музика.

Песната со која се прослави е:

други негови одлични песни се:

SEDATED

FROM EDEN

(за кои има направно исто така музички видеа)

JACKIE AND WILSON

SOMEONE NEW

Јас го открив пред речиси месец и едноставно не можам да прекинам да ги слушам песните, одлични се.

Одличен. Исто пред извесен период случајно го сретнав, некој имаше споделено линк по соц. мрежи. Ретко во последно време да излезе нешто квалитетно и на толку високо ниво.
Мој фаворит, блуз каков што се правел во едни минати времиња.

Hozier - To Be Alone

Ми стои албумот спуштен во пц-во 2-3 недели уште не ми е ислушан.

Aма ко шо гледам секоја втора пуфла почна да го постира на фејзбук, ќе го занејќам уште пред да го слушнам чоекот :icon_lol: :hipstersmajlifali:

Ми стои албумот спуштен во пц-во 2-3 недели уште не ми е ислушан.

Aма ко шо гледам секоја втора пуфла почна да го постира на фејзбук, ќе го занејќам уште пред да го слушнам чоекот :icon_lol: :hipstersmajlifali:

Ако си оформуваш мислење за музичар и музика поради фановите...Ај нема везе. :D

Мислам дека отвори MyloXyloto тема за Hozier..

Касниш со откривање... :hipstersmajlifali:

Пред некое време го сретнав некаде братов низ нетов. Има интересен фолк шмек кој се меша со меланхолија, онака интересно и модерно да речам. Мене малку што ме напиздува е минималната геј боја на вокалот која иди до израз само во некои моменти од песните, веројатно кај високотонците. А во глобала е специфичен вокал и интересен.

Инаку Expecto жените валјда трчаат или по изгледот или по таа бојата што ја дефинирав, трето нема :D (ова важи за тие пуфлите)

Во пребарување не ја наоѓаше. Ебате срчот. Ок може да се избрише или да се спои. @turvior дај тргни се од Рејдиохед темата. :D
Споена е другар :D ај провери, уште одма ко пиша Мајло

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom