Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Иако јас навивам за Брдмен на Оскариве, могуче е да не ми биде во топ3..

...а да..и ми се допадна Годзила..

Пред некој ден си почнав Бонд маратон. Досеа асално имав глеано само од поновиве Бондови со Бронсан и Крег, и ко вкупен впечаток не ми беа нешо посебно. Али сеа ги почнувам по редослед и мислам дека станувам Бонд фан:icon_mrgr:. Голдфингер најдобар до сеа, стварно забавен и добар филм.. Шон Конери е човекот:cool:, ќе видиме другиве Бондовци као ќе се покажат..

Инаку еве и моја топ 5 годинава, за сеа:
Boyhood
Birdman
Winter Sleep
Dawn of the Planet of the Apes
The Grand Budapest Hotel

Не, седнав и не трепнав цел филм, дури малку ми беше, на крај сакав повеќе. Одлична приказна, ме заинтересира уште од самиот почеток :)

Чекам рецензија за ундер тхе скин

без заебанција сакав да слушнам каков впечаток остави на тебе филмот

Чекам рецензија за ундер тхе скин

без заебанција сакав да слушнам каков впечаток остави на тебе филмот

Ne sum go gledal uste, hari poter delovite gi gledam, posle niv.

Дајте некој предлог филм како Last Samurai, 47 ronin.

Ne sum go gledal uste, hari poter delovite gi gledam, posle niv.

Книгите прочитај ги, филмовите ќе ти изгледаат како смешка. 1000 пати се подобри. Првите 3 издржи ги, па после иди забавата... уствари ти помал си па можда и првите 3 ќе ти се интересни :D

Заборавив да ви пишам дека онојпат со една другарка го гледав Don Jon и интересно филмче беше. Ништо посебно ама дефинитивно јака порака носи и се пронајдов себе си како и многу други верувам, да не се лажеме :D

Заборавив да ви пишам дека онојпат со една другарка го гледав Don Jon и интересно филмче беше. Ништо посебно ама дефинитивно јака порака носи и се пронајдов себе си како и многу други верувам, да не се лажеме :D
Абе е*ачиште беше и си остана...

http://www.imdb.com/title/tt1067106/?ref_=rvi_tt

Шубо го изуживав. Ако има некој сличен предлог за вакви филмчиња кои се гледаат во зима, дури врни снег нека ми прати да ги тргнам настрана. Можи анимирани, можи и обично ко од Бергман Fanny and Alexander и така натака :)

http://www.imdb.com/title/tt1067106/?ref_=rvi_tt

Шубо го изуживав. Ако има некој сличен предлог за вакви филмчиња кои се гледаат во зима, дури врни снег нека ми прати да ги тргнам настрана. Можи анимирани, можи и обично ко од Бергман Fanny and Alexander и така натака :)

http://www.imdb.com/title/tt0338348/ сепак не верувам да не ти е гледан, мислам доста е познат

Уф, јас пак скроз обратно. Пишав уште летото, филмот дефинитивно е еден од полошите, од акцентот на Џозеф Гордон Левит, до Скарлетка која личеше како кинеска кукла на дување, татко му, повторени сцени низ целиот филм, да посакаш веќе Левит да не снима никакви филмови, за на крај прекрасната Џулиен Мур не знам со кој памет да одбере да биде во овој филм, скроз промашена улога, нешто што не и доликува, ама таа си знае, голема е. :coffee:
ау, дефинитвно еден од најлошите шо зеле оскар. кмон џимеј, кмон науo_O
Таа година мислам дека главен конкурент беше на Аватар, така нешто ако не сум се испомешал. Мене филмот ме напна, уште го имам тоа чувство иако го гледав само еднаш и само тогаш.
Zasluzeno zeden oskaR ke goltnavme... ama 6, i uste 3-4 nominacii? :D
Сега видов за што добил оскари, два му се заради звукот, тука барем сум сигурен дека немаше подобар.:icon_mrgr:
Nego, ne vi skurci vise forive na Woody Allen? Go gleav Magic in the Moonlight, i onaka preminuva prosek radi boite i stilot.

Iako Firth i Stone se srcki. :3
Сега влезе во 80тата година од својот живот, се надевам ќе поживее да направи уште некој филм, нека биде убаво додека трае :(
Не, седнав и не трепнав цел филм, дури малку ми беше, на крај сакав повеќе. Одлична приказна, ме заинтересира уште од самиот почеток :)
Дрогирашу, Луси нема приказна. Луси требаше да испадне документарен филм каде само ќе ги прикажат сцените со Морган Фриман и ќе дојдеше како бонус епизода на Тру д вормхол. Луси е предвидлив, здодевен филм, завршува во првите 15 минути филмот, нема потреба да се гледа понатака. Лук Бесон за мене има само 2 квалитетни филма, Петтиот елемент и Леон професионалецот. Другото му е онака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom