Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро појаснето, одлично симплифицирано.Razlikata e 240-200 = 40 Kwh vo korist na poskapata klima. Ili vo pari po skapa tarifa 40x6.6 = 264 den. Za cela sezona da pretpostavime ce ima vakvi 3 meseci: 264x3 = 800 den. Ete toa e ustedata, makar sto tri meseci so max COP e preoptimisticki, no neka, ostatokot od zimata razlikata vo COP e vo decimali, potrosuvackata na struja e pogolema eve uste 400 den, vkupno 20 Evra po sezona...
Прозорска е но ја користел како мобилна. Претпоставувам дека ја ставал на сред соба и ладела. Во тој случај колку топол воздух би излегувал позади климата ? може да се намести на врата од некоја соба па топлината да излегува надвор од собата. Јас би ја земал за во викендица ама по можност како мобилна климаМобилните клими имаат црево како за аспиратор со кое се одведува топлината надвор од просторијата што се лади. Дали конкретниов модел е мобилен или прозорски не можам да проценам од сликата, провери според моделот.
Kolku sto se razbiram jas PROZORSKA klima i zatoa se vika taka, bidejci se stava na prozor t.e da visi so teloto nadvor. Znaci nadvoresniot vozduh proadja niz isparuvacot i ja ladi prostorijata, a za ladenje na izmenuvacot se koristi verojatno del od toj vozduh koj izleguva preku rebrata za ladenje na KORPUSOT od klimata, koj se razbita MORA da bide NADVOR.Прозорска е но ја користел како мобилна. Претпоставувам дека ја ставал на сред соба и ладела. Во тој случај колку топол воздух би излегувал позади климата ? може да се намести на врата од некоја соба па топлината да излегува надвор од собата. Јас би ја земал за во викендица ама по можност како мобилна клима
Не е дека нема логика во ова што го размислуваш. Ние живи и здрави да бидиме, па ќе видиме какви ќе бидат искуствата....taka e isto i so klimive, ce platis toshiba suzumi+ skoro duplo od gree change a nema greac na kompresor i vo tacna (mislam deka lani imase eden so suzumi vo skopje cela bese zamrznata vo maglata i togas go spomenav istovo) a i dvete great. Kvalitet? pa sto ako ima kvalitet kogaj ja placam duplo, dve change ce kupam za tie pari i sigurno povece ce teraat...
Ако е прозорска, а ја ставил на сред соба, тогаш од едната страна ладела, од другата греелаПрозорска е но ја користел како мобилна. Претпоставувам дека ја ставал на сред соба и ладела. Во тој случај колку топол воздух би излегувал позади климата ? може да се намести на врата од некоја соба па топлицдсната да излегува надвор од собата. Јас би ја земал за во викендица ама по можност како мобилна клима