НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пoшто ги пратам Мемфис во плејоф и знам дека не играат исто ко што играат во регуларна. Еве букмаркирај ми го постов и ќе видиш дека Мемфис прво коло нема да поминат.

epa ako gi gleas ke znaes deka 2012/13 igraa finale na zapad...lani ne uspea samo da pominat protiv thunders...dodeka houston nema projdeno prva runda kako toa Houston se pospremni od Memphis???

Јас не би рекол дека Мемфис немаат психа. Лани ОКС се извадија поради маестралната партија на Реџи Џексон на 3-2 во партии за Мемфис ако не се лажам. Оваа сезона го земаа и Кортни Ли кој е одличен играч од клупа, плус Гасол е ненормално напреднат...
Мемфис ги убива другите тимови со одличната дефанзива и затоа не би рекол дека ќе испаднат во прво коло. Напротив, мене ми се кандидати дури и за конференциско финале, али не се знае ништо, се зависи од тоа кој на кого оди во плеј офот и каков ќе биде здравствениот билтен.

Ќе заборавев за малце, Мемфис за Хјустон се измислени, и на психа и во тимска игра и во се.

Пoшто ги пратам Мемфис во плејоф и знам дека не играат исто ко што играат во регуларна. Еве букмаркирај ми го постов и ќе видиш дека Мемфис прво коло нема да поминат.
Верувај си по твое, ко што си веруваш дека Вејд е добар. Пошо стварно е добар. За под земја (беше до 2008, де)

2009ta ja igra najdobrata sezona u svojot zivot pri sto e osteten so ne dobi Mvp....nema potreba da zboram so faci so ne pratat...

epa ako gi gleas ke znaes deka 2012/13 igraa finale na zapad...lani ne uspea samo da pominat protiv thunders...dodeka houston nema projdeno prva runda kako toa Houston se pospremni od Memphis???
Ja ти зборам за моменталниов Хјустон. Без куртонски фаци ко Ашик, Лин, Брукс, Гарсија.

Ja ти зборам за моменталниов Хјустон. Без куртонски фаци ко Ашик, Лин, Брукс, Гарсија.

kako e Ashik kurtonska faca?kako e brooks kurtonska faca?kako e lin kurtonska faca? te molam zboruvaj mi...zaso se kurtonski faci?

2009ta ja igra najdobrata sezona u svojot zivot pri sto e osteten so ne dobi Mvp....nema potreba da zboram so faci so ne pratat...
Добро де, до времето на Џејмс мислев, сега 08, 09... don't be such a nazi. Мада не знам зошо уствари правам муабет со тебе и Мајами пошо општо познато и докажано е дека Хит имаат катастрофа навивачи. Али ајде еве ако те радува, не пратам Нба. Сквош пратам.

Последно уредено од модератор:
Добро де, до времето на Џејмс мислев, сега 08, 09... don't be such a nazi. Мада не знам зошо уствари правам муабет со тебе и Мајами пошо општо познато и одкажано е дека Хит имаат катастрофа навивачи. Али ајде еве ако те радува, не пратам Нба. Сквош пратам.

kako e katastrofa od koga doe James?koa proslata sezona imase najdobar procent na sut u kariera?ili poso igrase povreden cela sezona?

Пер неписмен си ме мрзи да се умарам. Captain's out!

te molam sedni simni si od torrenti play off utakmici simni si razgledaj statistiki razgledaj procitaj educiraj se malku...pa posle dojdi i zbori koj bil kurtonska faca i deka wade od 2008 natamu bolje pod zemja da bil....

te molam sedni simni si od torrenti play off utakmici simni si razgledaj statistiki razgledaj procitaj educiraj se malku...pa posle dojdi i zbori koj bil kurtonska faca i deka wade od 2008 natamu bolje pod zemja da bil....
Не ти малце треба да ги гледаш работите од поинаква перспектива а не од перспектива на фан. Нешто шо се прави у тинејџерство. Гледај повеќе и збори помалце. Имаш нба пас купи го, бар сега е ефтин.

Да, беше прогласен за DPOY, ама ни од блиску не беше вака офанзивен како што е моментално оваа година. Тоа му е огромен обрат у играта, од 14 PPG се има качено на нешто над 20 PPG сезонава у споредба со претходните години.
Добро знам колкав учинок има и колку е влијателен у споредба со овие што ги спомна, али тоа уопште не стои со муабетов, топ центрите у последните 3/4 години беа Хауард, Казинс, Ноа, Данкан.

Казнс дури оваа сезона направи поголем чекор напред. До минатата не смееше никако да се спомни во иста реченица со овие другите. А за другите тие беа останатите кои му беа конкуренција на Гасол во топ 3 центри.

Не се замарајте толку со тоа што зголемен му бил PPG. Не е ни приближно се во поените особено не кај играч како Гасол.

И многу побитно, јас не велам дека не е подобар оваа сезона од порано. Само кажувам дека нема шанси да биде прогласен за најнапреднат бидејќи и претходно беше звер. Невозможно е некој кој бил општо прифатен како топ 15 играч во НБА, да добие награда за најнапреднат макар и најдобар станал во меѓувреме. За најнапреднат добиваат играчи кои направиле скок 200-300 место во топ 50 на пример или од 100то во топ 20-30. Не добиваат оние кои напреднале од 12-13то до 7-8мо...

Последно уредено:
Мајами без Вејд тешко да земеше една од двете титули, т.е. невозможно. Зборам за времето откако дојде Леброн во Мајами, не и за 2006 година. :D

Мајами без Вејд тешко да земеше една од двете титули, т.е. невозможно. Зборам за времето откако дојде Леброн во Мајами, не и за 2006 година. :D
Да, али не суперстар ко што го прави. Него кажи му ти стефан сега на пријателов зошто Лин не го бива и зошто не е плеј оф играч. Ах коцка, коцка... може добро играш баскет али кога не те бива за аналитичар брат не те бива. Нешто ко Крис Вебер.

Да, али не суперстар ко што го прави. Него кажи му ти стефан сега на пријателов зошто Лин не го бива и зошто не е плеј оф играч. Ах коцка, коцка... може добро играш баскет али кога не те бива за аналитичар брат не те бива. Нешто ко Крис Вебер.

ne brat tebe te prasav zaso gi narece kurtonski faci?obrazlozi mi

Вејд е суперстар секако.
Лин не игра одбрана, а во напад често знае да исфорсира со некој глуп влез или со некој бесмислен шут. Не го бива посекако.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom