НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е добро де не реков ја за 8 екипи,сите си кажуваат свое мислење,а тоа што сите кажуваат различни екипи значи дека ниедна екипа не се одвојува
Ситуацијата е Спарс и која од следните 7 (ОКС, ЛАК, ХУО, МЕМ, ПОР, ДАЛ и ГСВ) екипи ќе игра. Ни со пола сила ни со пола тим не играат Спарс па се таму каде што се. Буквално е е гужва на Запад ама повеќе би рекол за второ место во финале на конференција.
На Исток е јасно Кливленд и Булс...можеби имаат шанси и ТОР, ВАШ и МИА ама доста помали.

Мемфис лани ќе играа финале у конф. штета шо З-Бо се изглупира со Адамс, скроз без мозок: Оваа година Гасол е претендент за MIP, така да ќе се скроз заебана екипа, иако мислам дека им фалат играчи на клупа.

Нема теорија Гасол за MIP. Таа награда секогаш ја добиваат играчи од понизок ранг. Гасол и претходните 2 сезони беше општо прифатен како топ 10-15 играч и еден од најдобрите 2-3 центри во лигата. Гасол има поголеми шанси за MVP отколку за MIP.

Батлер е од друга страна реална опција.

Нема теорија Гасол за MIP. Таа награда секогаш ја добиваат играчи од понизок ранг. Гасол и претходните 2 сезони беше општо прифатен како топ 10-15 играч и еден од најдобрите 2-3 центри во лигата. Гасол има поголеми шанси за MVP отколку за MIP.

Батлер е од друга страна реална опција.
Од каков висок ранг беше/е Гасол? Нема никаква врска оваа, никогаш не спаѓаше ни у топ 5 центри , а у моментов е дискутабилно најдобар у НБА покрај Казинс, ако ова не е improvement незнам шо е, немора да праам споредба на статистика претходни години/лани и моментално.

Од каков висок ранг беше/е Гасол? Нема никаква врска оваа, никогаш не спаѓаше ни у топ 5 центри , а у моментов е дискутабилно најдобар у НБА покрај Казинс, ако ова не е improvement незнам шо е, немора да праам споредба на статистика претходни години/лани и моментално.

Вучевич мислам попрво би зел него ли Гасол.

Спореди ги бројките од лани и оваа сезона до сега ќе видиш кај. Кого има поголемо подобрување... Дали кај марк или џими

Вучевич мислам попрво би зел него ли Гасол.
Има 4 поени повеќе просек Вучевич, турновер рејтот му е тука негде исто и фаулите, скокови исто, пак е истиот играч и не е некој рим протектор, дури и очекувам да падне на поени сеа од коа се врати Оладипо.

Meмфис, Голден Стејт, Портланд... екипи што ќе испаднат во прво коло, немаат психа за да догураат до конференциско. Битката ќе се води меѓу Далас, Сан Антонио, Хјустон. Ништо чудно и Клиперси тука да се вмешаат.

Meмфис, Голден Стејт, Портланд... екипи што ќе испаднат во прво коло, немаат психа за да догураат до конференциско. Битката ќе се води меѓу Далас, Сан Антонио, Хјустон. Ништо чудно и Клиперси тука да се вмешаат.

koa nekoj ke mi kaze deka Houston imale psiha Memfis ne.....sfajkam deka ne prati nba

Не зафркавај, Гасол беше прогласен за најдобар дефанзивец во НБА пред 2 сезони. Наголемо се зборуваше дека е најдобар центар во НБА таа сезона (Хауард беше во Лејкерс тогаш и играше лошо). Минатата сезона заедно со Ноа и Хауард беа сметани за најдобри 3 центри во НБА.

Според ранкинзите кои ги вади ESPN секоја година за топ 500 играчи во НБА (гласаат 100тина нивни експерти):

2011: 26ти
2012: 24ти
2013: 10ти
2014: 14ти

Тоа само тебе така ти се чини дека Гасол не спаѓал во топ центри порано. Одамна е многу почитуван тој во НБА. Еден куп анализи се правеа минатите сезони за тоа како играчи како М.Гасол и Ноа се повлијателни на јачините на екипите отколку играчи како Мело, Ирвинг и сл.

Не зафркавај, Гасол беше прогласен за најдобар дефанзивец во НБА пред 2 сезони. Наголемо се зборуваше дека е најдобар центар во НБА таа сезона (Хауард беше во Лејкерс тогаш и играше лошо). Минатата сезона заедно со Ноа и Хауард беа сметани за најдобри 3 центри во НБА.

Според ранкинзите кои ги вади ESPN секоја година (гласаат 100тина нивни експерти):

2011: 26ти
2012: 24ти
2013: 10ти
2014: 14ти

Тоа само тебе така ти се чини дека Гасол не спаѓал во топ центри порано. Одамна е многу почитуван тој во НБА. Еден куп анализи се правеа минатите сезони за тоа како играчи како М.Гасол и Ноа се повлијателни на јачините на екипите отколку играчи како Мело, Ирвинг и сл.
Да, беше прогласен за DPOY, ама ни од блиску не беше вака офанзивен како што е моментално оваа година. Тоа му е огромен обрат у играта, од 14 PPG се има качено на нешто над 20 PPG сезонава у споредба со претходните години.
Добро знам колкав учинок има и колку е влијателен у споредба со овие што ги спомна, али тоа уопште не стои со муабетов, топ центрите у последните 3/4 години беа Хауард, Казинс, Ноа, Данкан.

koa nekoj ke mi kaze deka Houston imale psiha Memfis ne.....sfajkam deka ne prati nba
Проблемот е што баш тие што ти мислиш дека не пратат, пратат. И обратно.[DOUBLEPOST=1417645663][/DOUBLEPOST]
Спореди ги бројките од лани и оваа сезона до сега ќе видиш кај. Кого има поголемо подобрување... Дали кај марк или џими
Џими. Ја на негово место би барал и 70 милиони. (Кога може Клеј Томпсон...)

Последно уредено од модератор:
Проблемот е што баш тие што ти мислиш дека не пратат, пратат. И обратно.[DOUBLEPOST=1417645663][/DOUBLEPOST]
Џими. Ја на негово место би барал и 70 милиони. (Кога може Клеј Томпсон...)

epa ako pratis kako mozes da kazes deka Houston se psihicki pospremni od Memfis?ili onaka si tresna poso jako ti e....Memphis se skola za Houston

epa ako pratis kako mozes da kazes deka Houston se psihicki pospremni od Memfis?ili onaka si tresna poso jako ti e....Memphis se skola za Houston
Пoшто ги пратам Мемфис во плејоф и знам дека не играат исто ко што играат во регуларна. Еве букмаркирај ми го постов и ќе видиш дека Мемфис прво коло нема да поминат.
Верувај си по твое, ко што си веруваш дека Вејд е добар. Пошо стварно е добар. За под земја (беше до 2008, де)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom