Ако до пред некоја година беа само на тепачки, сега се префрлија на ножеви... значи сега гледаат човек да го однесат во гроб. Немам коментар со какви издркотини живееме. Еј ти некого да нападнеш со нож од чиста мира треба да ти фали нешто во тоа главата. Не ги можам албанциве веќе, толку нецивилизирано племе се, абе чудо едно. Како да не беше доволно што донесоа војна во државава, ги напикаа сите и ќоро и сакато во администрација, ни убија деца на Велигден а притоа и излегоа да ги бранат убијците,праќаат деца во Сирија, а сега и ќе не колат на улица. Јас незнам како ќе се продолжи да се живее со инцестиве, навистина незнам... што ги ебам, еве јавно кажувам дека одсега и јас ќе се шетам со нож, па нека напаѓаат ако се толку мажишта. Јас дека живеам во средина каде што овие се мнозинство, приморан сум на ваква одлука, дека животот ми виси на конец, може секој од зад грб (а не право во лице) да ми забие нож. Можеби ќе умрам од нивни нож, ама ќе понесам и еден од нив со мене во гроб, барем ќе знам дека не сум загинал за ништо.
Ова го пишувам при здрав разум, и не изигравам патриот како сељацине што живеат во доминантно македонските населби/градови. Како што кажав, јас живеам во околина каде овие се мнозинство, и затоа сум приморан да превземам вакви радикални мерки. Па сега што биде нека биде.