Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.900
- Поени од реакции
- 89.848
Прегледај го приврзокот 107458 Прегледај го приврзокот 107457 Ајде и јас да си прашам... На нет прочитав се ама плус мислење не смета..на 8 ноември си купив две тигрици,многу се слатки ама ме интересира дали се машко и женско, продавачот кажа дека жолтото е женско, белкото е машко.. Имаат по 4 месеци ги пуштаме да летаат, белово е прав џамбаз се пентари по кафезот грицка се живо си игра лета и многу збори (сеуште неразбирливо ама се труди), жолткото пак е многу тивко и многу ретко излегува.. Само два пати до сега и тоа мотивирана од храната пред кафез (кога ќе излезе не можеш да ја прибереш) не пее не имитира само по некое гласче испушта загракува кога има силни звуци и толку.. И сеуште се многу диви и се плашат од рака а им зборам пред кафез како будала.. им давам од рака да јадат,дали значи дека се две и нема да се приврзат со мене? И последно прашање понекогаш прават како да киваат да не им е нешто? Не се на промаја, не е ладно во собата ептен ги чувам хх..
Се надевам ќе ми одговорите, благодарам однапред![]()
4 месеци се стари, значи сеуште неможе да се погоди кој е машкото а кое е женското

Плав нос = Машко
Розов нос = Женско
Обично кога се чуваат две птици, не се приврзуваат многу кон сопственикот, посебно ако двете страни се заљубени. Но позитивното е тоа што белиов папагал (демек мажиштето

И да.... секој папагал кива, ако не си знаела досега

Многу ти се убави и двете птици патем

Последно уредено: