Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Во петшоп ми препорачаа некои витамини, по пет капки во денот се ставале во водата, го јачале имунитетот и сл. И плус за стомак ми дадоа едно ко ситни камчиња ми делуваат, си знаело самото си јадело ако имало мака. Да видам со овие шо ќе бидни, ако ништо, препорачајте ми некој ветеринар во Скопјево.

Здраво пријатели, завчера си купив уште еден папагал Мал Александар плава боја (машко) па сакав да ви ги прикажам неколку фотографии :)
2cpcjlx.jpg

73e6h0.png

sobwiu.png

35jmnn7.png

2s7xsso.png

Da ne znaete nekoj sto prodava parovi tigrici(sto veke imale mali ptici) od skopje i so cena se?

@Mehmet па нели се одлучи да го продаваш тој едниот папагал што ти беше, заради немање слободно време... А сега гледам си купил уште еден. Да не планираш нешто да правиш бизнис со папагаливе? :icon_mrgr:

@Sciera, хахахаха да така беше, но нели кога папагалите се сингл треба ти да му бидеш другар, односно да му посветиш огромно внимание за да биде радосен, а ја тоа неможев да го направам пошто нели како и сите студенти за да имаш успеси на факултетот ти треба прерано започнување со учење се додека почнуваат колоквиумите/испитите, и така што се премислив дека ако купувам уште еден папагал они ќе си играат меѓу себе и ќе нема потреба да се замарам со нив :)

Се извинувам да ве прашам нешто:Дали е подобро да купам папагали од продавница за миленичиња или од некој што продава ?? :unsure:

Се извинувам да ве прашам нешто:Дали е подобро да купам папагали од продавница за миленичиња или од некој што продава ?? :unsure:
Пoдoбрo е директнo oд некoј штo oдгледувa, бaрем зa мене иaкo јaс гo купив мoјoт oд пет шoп

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Освен цената што kaj одгледувачите на папагали е пониска во друго и нема разлика. Едноставно каква ќе ти биде среќата да погодиш добар папагал. Еве во населба кај мене во радиус од 1 000 метри има пет шоп и одгледувачница на папагали. Птиците и на двете места се со ист квалитет, само во пет шопот се за 30% поскапи. Заради фискализација нормално.[DOUBLEPOST=1413048333][/DOUBLEPOST]
@Sciera, хахахаха да така беше, но нели кога папагалите се сингл треба ти да му бидеш другар, односно да му посветиш огромно внимание за да биде радосен, а ја тоа неможев да го направам пошто нели како и сите студенти за да имаш успеси на факултетот ти треба прерано започнување со учење се додека почнуваат колоквиумите/испитите, и така што се премислив дека ако купувам уште еден папагал они ќе си играат меѓу себе и ќе нема потреба да се замарам со нив :)
Паметна работа си направил да знаеш . (y) Папагалите се социјални животни и бараат многу внимание, доколку неможеш да им го обезбедиш купи им уште едно другарче или дај ги на некој што може да му посвети доволно внимание. Жалосно е една толку социјална птица како папагал да се остави во самотија. Од самотија поаѓаат во депресија и си ги корнат пердувите.

Последно уредено од модератор:

Imam videno kaj Pet Shop Animals vo GTC na podrum ama bidejki pred nekolku meseci e zatvoreno od tamu pobaraj si kaj Pet Shop Animals na kaj grcka ambasada ili prasaj gi na fejsbuk "Pet Shop Animals" odma vrakjaat

Imam videno kaj Pet Shop Animals vo GTC na podrum ama bidejki pred nekolku meseci e zatvoreno od tamu pobaraj si kaj Pet Shop Animals na kaj grcka ambasada ili prasaj gi na fejsbuk "Pet Shop Animals" odma vrakjaat
Ај ако сакаш пушти ми линк од нивни фејсбук по ПП, незнам зашто не ми ги наоѓа/покажува мене :confused:

Имам тигрица и престојува во мојата соба каде што спијам. Дали е тоа штетно да не знае некого? Еден постар човек ми рече дека не е убаво во соба во која спијам да престојува и папагал.... некој нешто да ме информира повеќе....

Имам тигрица и престојува во мојата соба каде што спијам. Дали е тоа штетно да не знае некого? Еден постар човек ми рече дека не е убаво во соба во која спијам да престојува и папагал.... некој нешто да ме информира повеќе....
Кoлку штo знaм не е штетнo, штo штетa би имaлo? Мoјoт е 3 гoдини (скoрo) вo сoбa кaј штo се спие и oсвен штo се нaвикнa дa ,,хрчи,, нaвечер другo немa. :P Нoрмaлнo се шaлaм :D

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Може ли некој од поискусниве по форумов да ми посочи кое од овие две е машко а кое женско (зошто муабетот од продавачот беше дека се машко и женско)?

И еве ги сами:

Зошто по нетов колку што разбрав малку тешко се одредувало од око пол...

Вчера ги земав и сега уште се прилагодуваат :) Кога ќе им пуштам звуци од други птици во природа на компјутер стално се јавуваај инаку се релативно тивки. А во кафез на периоди лудуваат на периоди се мирни.

Зошто ми се први птици по детство какви било совети се добредојдени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom