Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 28.039
- Поени од реакции
- 90.686
Прегледај го приврзокот 107458 Прегледај го приврзокот 107457 Ајде и јас да си прашам... На нет прочитав се ама плус мислење не смета..на 8 ноември си купив две тигрици,многу се слатки ама ме интересира дали се машко и женско, продавачот кажа дека жолтото е женско, белкото е машко.. Имаат по 4 месеци ги пуштаме да летаат, белово е прав џамбаз се пентари по кафезот грицка се живо си игра лета и многу збори (сеуште неразбирливо ама се труди), жолткото пак е многу тивко и многу ретко излегува.. Само два пати до сега и тоа мотивирана од храната пред кафез (кога ќе излезе не можеш да ја прибереш) не пее не имитира само по некое гласче испушта загракува кога има силни звуци и толку.. И сеуште се многу диви и се плашат од рака а им зборам пред кафез како будала.. им давам од рака да јадат,дали значи дека се две и нема да се приврзат со мене? И последно прашање понекогаш прават како да киваат да не им е нешто? Не се на промаја, не е ладно во собата ептен ги чувам хх..
Се надевам ќе ми одговорите, благодарам однапред![]()
4 месеци се стари, значи сеуште неможе да се погоди кој е машкото а кое е женското
. Почекај уште 2-3 месеци, па ќе забележиш кој пол ти се папагалитеПлав нос = Машко
Розов нос = Женско
Обично кога се чуваат две птици, не се приврзуваат многу кон сопственикот, посебно ако двете страни се заљубени. Но позитивното е тоа што белиов папагал (демек мажиштето
) се обидува да збори. Да не заборавиме дека ги чуваш неполн месец, а ти јадат од рака, која истотака е позитивно. Јас кога го земав моето сега веќе покојно педерче едно 2-3 месеци не сакаше до нас да се приближи, цело време седеше на лустер, а се симнуваше само за да јаде во кафезот. Види продолжи да им збориш, па можеби ќе се навикнат повеќе со тебе... сепак додека се млади се учат папагалите.И да.... секој папагал кива, ако не си знаела досега
Многу ти се убави и двете птици патем

Последно уредено:

Сега зеленово го имам месец дена и пу-пу да не го заречам е исто активно и живо како другото