Кога треба да кажеме ”извини”?

Член од
28 јануари 2009
Мислења
238
Поени од реакции
37
па ретко кажувам извини али кога ќе кажам значи искрено го мислам

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
треба да кажеме кога ке згрешеме, ама мислам дека на повеќето од нас то му е тешко :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кога ќе оценам дека сум претерал или згрешил нешто, не ми претставува никаков проблем да се извинам.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Кога некој сум истепал и ме кажал на наставникот и Му кажам "Извини":tapp:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Кога некого ќе повредиме ненамерно (се случува :tapp: ) било да е психички, било физички навистина треба да се извиниме бидејќи барем тоа можеме ако не можеме поинаку да му помогнеме.Не ми се случува да се извинувам често но кога треба :toe:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
54
Поени од реакции
1
кажувам извини тоа не ми е проблем кога од срце сакам да ја исправам грешката што сум ја направила,а искрено не верувам дека едно извини ќе направи да се заборават некои работи но сепак значи бидејќи даваме до знаење дека се каеме..но сакам некој кога ке ми каже извини навистина да го мисли тоа а доколку не е така подобро е да не кажува.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
мене ми се извинуваат ко ќе ме бутнат на улица или ќе ме стапнат во гужва или ако ме мрднале дури пишувам, или ако некој тргнал да ми ја залетуа вратата па пред да ми баци носот ја фатил кваката.

ебате. :icon_lol:

Нејсе, одамна не ми се извиниле. а и ја не сум, рака на срце. шознам кога треба. се спукав еднаш на темава, ме убедуваа дека искреност не постои ен шит, ја тврдев оти има такив способни да речат еј, ја заебав. Од тупите сум.:pipi: поголем човек ми е тој што ќе процеди два збора у прав момент него ли да ми објаснува "дека не вреди нишо да се извиниш", бла бла... иако понекад е заиста потешко од цркнување. веројатно. не сум цркнала

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Koga ke zgresam nesto ne mi e tesko da kazam izvini, a da se izvinuvam bez potreba nema sansi.Izvini se kazuva poveke od kultura, a so toa so ke kazis izvini sekako deka nema nisto da smenis, toa e samo kolku onaka da pokazis deka si svesen deka ne si bil vo pravo ili deka ne si postapil dobro.

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Кога ќе ми се вознемири душата после некоја постапка или збор , веднаш се извинувам.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Кога ќе кажам нешто, и после 2 секунди ќе сфатам дека било погрешно.
Ама треба ептен да биде глупаво и детски, па за да се извинам, а не обична глупост.

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Кога на некој многу ќе му згрешам и ќе му кажам извини а така ретко кажувам:).

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Искрено порано многу полесно го кажував,но послем ми се случија некои работи кои што ме сменија од корен,така да една од работите кои што се сменија тогаш беше токму тоа.Потешко ми стана да кажувам извини,посебно кога сум многу крива.Мислам дека тогаш ќе биде најдобро да не кажувам ништо,бидејќи знам дека сум згрешила и дека едно извини нема да поправи голем дел од работите.
Сепак да,се извинувам и секогаш го мислам тоа,од срце го кажувам,без разлика некогаш колку и да е тешко.
Инаку прифаќам извинувања и ми значи кога некој ќе ми каже извини,можеби во моментот знам да изреагирам прилично ладно и незаитересирано,но длабоко во себе знам дека секој заслужува втора шанса.Лесно простувам,некогаш извини ми е и повеќе од доволно и покрај тоа што знам дека некои го злоупотребуваат тоа.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom