Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Rise и Down ми се гледани, колку што знам овие двата прават една целина. Донекаде ја разбирам желбата да се направи малку поразличен блокбастер ама мене ми беше ептен глуп филмот со исклучок на некои работи.

Леле после 2 изгледани филма ми остана уше еден си викам не не го глеам вечерва ќе ме фати касно утре треба да се работи у пичку матер отидов да ги гледам мајмуните

Сепак сите делови можат да му се фатат на тој од 68'ма :pipi:

@dragonsky и @MyloXyloto - Ова е филмот за кој ви зборував дека заедно со Birdman и Boyhood и плус Imitation Game ја сочинуваат четворката (за сега) најголеми фаворити за Оскар за најдобар филм годинава: Selma. На петто место е тој на Анџелина Џоли, believe or not: Unbroken. По нив следува група од 8 филма од кои некој би можел да изненади: Gone Girl на Финчер, Whiplash, Interstellar, Foxcatcher, Mr.Turner, британскиот The Theory of Everything, American Sniper на Клинт Иствуд и A Most Violent Year од JC Chandor - режисерот на All is Lost од лани. The Grand Budapest Hotel е во групата филмови со најмалку шанси.

@dragonsky и @MyloXyloto - Ова е филмот за кој ви зборував дека заедно со Birdman и Boyhood и плус Imitation Game ја сочинуваат четворката (за сега) најголеми фаворити за Оскар за најдобар филм годинава: Selma.

"Martin Luther King, Lyndon Baines Johnson and the civil rights marches that changed America." - плотов вришти.
Мурика, фридом рајтс, патриотизам = оскар.

Јас некако имам осеќај дека нема да ми се свиѓа Селма, ич не сакам такви филмови... како што беше пример Invictus на Иствуд, кој го сметам за еден од послабите негови.

Од гледаното денес на Синедејс: The Search на режисерот на Artist - добар филм, но ништо посебно, има добар почеток кој е клучен со завршетокот, и многу ме трогна така крајот, емотивно направен филм, со доста реален приказ на војната меѓу Чеченците и Русите. 7

Leviathan на Звјагинцев, одличен како и сите негови претходни, но ниту малку на рамниште на ремек делата Враќање и Banishment. Исто очекував малку повеќе од тоа што мислев, но ми се допадна што е многу поразличен од неговите други филмови, има доста хумор, исмејавање на руското општество и негов денешен приказ. 8

"Martin Luther King, Lyndon Baines Johnson and the civil rights marches that changed America." - плотов вришти.
Мурика, фридом рајтс, патриотизам = оскар.
Ова ќе биде овогодишниот 12 Years a Slave. Не сакам да грешам душа на невидено, може стварно е некое вонсериско ремек дело, ама кога ја видов оценката на IMDB, а во предвидувањата го величаат ко Господ - истото го помислив.

Сепак сите делови можат да му се фатат на тој од 68'ма :pipi:
Не баш. Освен што стариот содржи тежок твист на крајот, а во новите веќе сме спојлерисани па го нема тој фактор на изненадување. Инаку новите се одлични.[DOUBLEPOST=1416198684][/DOUBLEPOST]Guardians of the Galaxy сакав и јас да му дадам 6/10... па кога почна да денса главниот лик на крајот, сцената беше толку глупава што одма му ја намалив на 4/10... за на крај во кредитите кога денсаше дрвото се згазив од смеење и му ја вратив шестката :)

guardians-of-the-galaxy-groot-dancing.jpg

Забавен филм во секој случај, за тепање време. И на ова се превртував:

maxresdefault.jpg

А колку беше изнервиран секунда пред тоа :pos:

Последно уредено:
Нема ни номинација да добие Селма, марк мај вордс[DOUBLEPOST=1416241098][/DOUBLEPOST]Нема ни номинација да добие Селма, марк мај вордс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom