Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Rise и Down ми се гледани, колку што знам овие двата прават една целина. Донекаде ја разбирам желбата да се направи малку поразличен блокбастер ама мене ми беше ептен глуп филмот со исклучок на некои работи.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Леле после 2 изгледани филма ми остана уше еден си викам не не го глеам вечерва ќе ме фати касно утре треба да се работи у пичку матер отидов да ги гледам мајмуните

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.290
Сепак сите делови можат да му се фатат на тој од 68'ма :pipi:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.571
@dragonsky и @MyloXyloto - Ова е филмот за кој ви зборував дека заедно со Birdman и Boyhood и плус Imitation Game ја сочинуваат четворката (за сега) најголеми фаворити за Оскар за најдобар филм годинава: Selma. На петто место е тој на Анџелина Џоли, believe or not: Unbroken. По нив следува група од 8 филма од кои некој би можел да изненади: Gone Girl на Финчер, Whiplash, Interstellar, Foxcatcher, Mr.Turner, британскиот The Theory of Everything, American Sniper на Клинт Иствуд и A Most Violent Year од JC Chandor - режисерот на All is Lost од лани. The Grand Budapest Hotel е во групата филмови со најмалку шанси.

W

wicked_1

Гостин
@dragonsky и @MyloXyloto - Ова е филмот за кој ви зборував дека заедно со Birdman и Boyhood и плус Imitation Game ја сочинуваат четворката (за сега) најголеми фаворити за Оскар за најдобар филм годинава: Selma.
"Martin Luther King, Lyndon Baines Johnson and the civil rights marches that changed America." - плотов вришти.
Мурика, фридом рајтс, патриотизам = оскар.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас некако имам осеќај дека нема да ми се свиѓа Селма, ич не сакам такви филмови... како што беше пример Invictus на Иствуд, кој го сметам за еден од послабите негови.

Од гледаното денес на Синедејс: The Search на режисерот на Artist - добар филм, но ништо посебно, има добар почеток кој е клучен со завршетокот, и многу ме трогна така крајот, емотивно направен филм, со доста реален приказ на војната меѓу Чеченците и Русите. 7

Leviathan на Звјагинцев, одличен како и сите негови претходни, но ниту малку на рамниште на ремек делата Враќање и Banishment. Исто очекував малку повеќе од тоа што мислев, но ми се допадна што е многу поразличен од неговите други филмови, има доста хумор, исмејавање на руското општество и негов денешен приказ. 8

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.109
Поени од реакции
37.571
"Martin Luther King, Lyndon Baines Johnson and the civil rights marches that changed America." - плотов вришти.
Мурика, фридом рајтс, патриотизам = оскар.
Ова ќе биде овогодишниот 12 Years a Slave. Не сакам да грешам душа на невидено, може стварно е некое вонсериско ремек дело, ама кога ја видов оценката на IMDB, а во предвидувањата го величаат ко Господ - истото го помислив.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.522
Сепак сите делови можат да му се фатат на тој од 68'ма :pipi:
Не баш. Освен што стариот содржи тежок твист на крајот, а во новите веќе сме спојлерисани па го нема тој фактор на изненадување. Инаку новите се одлични.[DOUBLEPOST=1416198684][/DOUBLEPOST]Guardians of the Galaxy сакав и јас да му дадам 6/10... па кога почна да денса главниот лик на крајот, сцената беше толку глупава што одма му ја намалив на 4/10... за на крај во кредитите кога денсаше дрвото се згазив од смеење и му ја вратив шестката :)

Забавен филм во секој случај, за тепање време. И на ова се превртував:

А колку беше изнервиран секунда пред тоа :pos:

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Нема ни номинација да добие Селма, марк мај вордс[DOUBLEPOST=1416241098][/DOUBLEPOST]Нема ни номинација да добие Селма, марк мај вордс

Kajgana Shop

На врв Bottom