Фан клуб - РК Вардар

Јаневски од Куманово ми делува физички јас да игра у одбрана а плус има и висина.

Брат за одбрана и неталентиран ракометар можеш за 2-3 сезони да го направиш јак дефанзивец. Ако спомнуваме кошаркари веќе треба да е некој со добра моторика или техника ко тие што ги набројавте. (Мичо на пример :icon_lol: )

Инаку, вчера Ортега одлично го имаше проучено нападот на Вардар. Целосно им го скрати протокот на топка, го умртвија целосно Душебаев, оној Мирсад Терзиќ секој напад знаеше каде ќе подадат или он или Карачиќ.

Факт е дека нападот на Вардар сеуште не оди под конец и според мене е многу послаб од тој напад што се играше лани. Во сите ЛШ мечеви досега нападот премногу зависеше од Душебаев, односно од неговата 1на1 игра која вчера што заради неговата повреда што заради одбраната на Веспрем беше елиминирана. До душа во второ одлично самиот го реши тоа, решавајќи се на асистенции место на влезови и имаше неколку одлични додавања до Карачиќ и до пикер.

Карачиќ - Started from the bottom now I'm еден од најдобрите средни бекови во светот. :cuc:

Мислам дека фали уште еден млад играч во бековската постава, на лев бек да „расте“ под Гонзалез заедно со Душебаев. Да го собереа Слискович некако, таа постава со него, Игор и Алекс мислам дека би била преексплозивна дури и за одбрана каква шо има Веспрем.

Затоа што сепак Лацковиќ и Горбок се олд-скул бекови, грамадни шутери кои три секунди се креваат на шут и за кои да имаат ефект (под ефект мислам 5+ гола со 70% прецизност) ситуцијата мора да им биде обработена од плејмејкерот и пикерот.

Тука е една од грешките на Раул вчера, што не го играше Прибак заедно со Горбок. Мислам дека и на минатите мечеви таа соработка се прикажа ко продуктивна. Вчера премногу често ги менуваше Лац и Горбок а играчот кој би можел да им изработи шут - Прибак, скоро и да не играше.

Бев скпетик за Лацковиќ, едноставно човекот е преуништен од повредите кои го заредија и искрено играше над очекувањата сезонава. Се глеа дека гори од желба да си ја врати формата но шансите за тоа се минимални. Дури и неговата одбрана е премногу послаба од онаа која ја играше пред повредите.

Дибиров, ај што не е и самиот во формата од лани ама годинава треба да се истакен дека игра до двајца шутери кои не се баш изразити асистенти. Лани до него на лев бек играа или Прибак или Карачиќ кои со „финта“ навлекуваа играчи и така Тимур добиваше голем простор за влез. Слично и на другата страна, многу ми е жал за Брумен кај кого се глеа дека не е сконцентриран како што го навикнавме, затоа и Шишкарев играше на почетокот.

Се осети вчера тоа неиграње на класичен дефанзивец. Во најголемиот дел играа Лацковиќ и Тоскиќ на 3-4 и Веспрем прелесно влагаше на шест метри. Отсуството на Абутовиќ не влијаеше толку лично заради неговото отсуство во поглед на неговиот перформанс, туку ја имаше и тотално сјебано ротацијата одбрана-напад, што и те како влијае врз играта.

Али, 24 гола не се многу примени, сепак вината би ја префрлил кај нападот, кој што пишав не е течен ко тој лани. Особено па вчера каде и лошиот старт ги уништи и играа ко потресени и понатаму, ја искористивме дури четвртата шанса за израмнување откако што заради технички грешки што заради промашени зицери претходните три пропаднаа. А тоа што Веспрем ни дозволи дури четири шанси за враќање во резултатот, доволно говори дека и тие не беа на највисоко ниво.

Но сепак покажуваат дека се пред се екипа, овој пат не се истакна никој кај нив, имаат одлична кохезија, војничка одбрана која не за џабе ги става во кругот на најголемите фаворити.

Чековски е добар за пикер, а Самарџиски, тој може да седи на клупа.

Заебавајте се вие со Мичо ама затоа менаџерот на Пино му средил екстра договор пак да игра баскет и да си се заедно :love:
да бе таа унгарската агенција ChampSport маме ебава. Али си имаше пишано на Инстаграм у коментар, ваљда збореше со некој познат, вика : "Брат кога ќе ме видат што правам, они магла ќе фатат, не јас" :pos:

Вчера очајно ни фалеше Иле...колку толку ќе бевме поцврсти назад...на почеток кога напраивија 3 разлика со 5-2 веспрем до тој момент премногу лесно доаѓаа до шанса за гол...премногу меко игравме назад...освен Лац ...додека во напад очај бевме....едно време ни тргна преку пикерите и требаше раул да продолжи да форсира таква игра...од бековите во напад само Карачич играше феноменално..другите доста лошо...се плашеа да шутнат...Штербик не беше воопшто лош..фати доста топки...сеа може и подобро он ама ипак...имаше и доста избрзани напади при нашето прво водство при што веспрем го искористи тоа и не стигнаа....Брумен имаше доста лош ден...верувам на него од сите му е најтешко ...И раул МОРАШЕ и требаше да го игра Маркович кога веќе на дибиров не му одеше....со таква одлука го победивме хамбург лани..значи мораше да добие шанса...исто така мораше и прибрак да игра повеќе за да може и Игор малку да одмори....многу лош тајминг има за тајм аутите раул и тоа треба под хитно да го поправи во иднина....

како и да е сепак изгубивме од Веспрем..еден од фаворитите за титула...што воопшто не е лошо....мислам дека второ место ќе успееме да бидеме...ипак преголеми очекувања имаме од вардар кој сеуште е далеку од борба за титула...уште фалат некои работи....за 2-3 сезони мислам дека ќе бидиме доволно зрели за титула...се разбира ако се продолжи да се работи правилно....

Аман бе, до кога со вакви порази.. (n) @Коњаникот Сабја Перо вода да ти носи, Брумен, Брумен ќе ја реши, ете ја реши...:icon_mrgr: Јас ништо поарен, викам ај напад за победа, барем да не изгубиме. :facepalm: Се сте напишале,да не се повторувам, мора да се пофали и Тоскиќ вчера, одлично се справи со она говедоно, и во напад играше одлично, колку само ќотек изеде. :вонзем: Ако веќе се носи нов пикер, дефинитивно Чипурин фацата на РК Вардар е вишок...:) И колку е лоша трибинава позади гол еј :tapp: ништо не се гледа, среќа што проработе бимот. При една ситуација кога дадовме гол кога Веспрем немаа голман, сите си викаме што прави овој бе, од кај шутира, :pos: не се ни гледаше дали има некој на гол :icon_mrgr:
Добар момент беше кога цела сала ја пееше црвено-белите :icon_mrgr:

Мислам дека играчите беа изненадени од одбраната на Веспрем. Не дозволуваа лесно да укрстуваме, доста агресивно играа и излегуваа до 9-10 метри. Затоа и беа големиот број технички грешки и додадени топки во рацете на противникот. Плус на тоа ко ќе се додаде Миклер, страшен голман. На неколку пати крилава наши имаа отворен агол за да влезат на 6 да нападнат, али не се одлучија, Посебно ме зачуди Дибиров што не влегуваше ( освен 1 кога погоди статива ). Како да се исплашија од противничкиот голман, кој рака на срце и мене страшно ми изгледаше од трибина... 53% одбранети удари имаше на полувреме, ако добро видов ( или 47 ) страшен процент. Во второ не тргнаа толку агресивно противнивниците ние додадовме гас и веќе го имавме натпреварот во свои раце, али се случи тоа што се случи. Не ми е криво за промашениот пенал колку за грешката во последниот напад, и тоа колку лесно го примивме претпоследниот гол. Штербик се напна на неколку пати многу лесно се прошетаа до 6 метри нивните играчи.
Навивањето во второ полувреме(y)

Огрома грешка е направена со салата со тоа што трибините се ставени толку далеку од теренот.Знајќи ја атмосферата што се прави на утакмиците на Вардар трибините мораше да бидат доле до аут линијата и со тоа притисокот врз гостите ќе беше 10 пати поголем.Пример требале да земат од салата на Веспрем.
gam5815.jpg

Во ваква сала атмосферата ќе биде пожешка и од онаа на Кале.

Огрома грешка е направена со салата со тоа што трибините се ставени толку далеку од теренот.Знајќи ја атмосферата што се прави на утакмиците на Вардар трибините мораше да бидат доле до аут линијата и со тоа притисокот врз гостите ќе беше 10 пати поголем.Пример требале да земат од салата на Веспрем.
gam5815.jpg

Во ваква сала атмосферата ќе биде пожешка и од онаа на Кале.
Не дека бараме преку леб погача, ама Јане можеше и мораше да биде подобра , со випот се усрале максимално, уште повеќе што позади головите стоејќи не се гледа голот само пречката а не па да седиш.

Јас незнам кој е паметниот архитект

Цајц на 100 години 5 топки ни украде ова највеќе ме болеше

Абе луѓе, главното оружје на Веспрем е одбраната, и самиот Ортега тоа го кажа. Поради тоа и се покажаа сите недостатоци кои ги има Вардар, сепак тимот е сеуште во изградба. Го имаа проучено Душебаев во целост, а замена за него немаше. Сеуште немаме лев бек за тим кој атакува на титула во ЛШ. Лацковиќ кој ни е најдобро решение на таа позиција веќе е во поодминати години, а и вчера беше многу истрошен во одбраната. Штета што и Брумен не можеше да игра цел меч во напад затоа што со него сме повеќе уиграни, а и се осети во второ полувреме со 3 негови гола.

Мислам дека Прибак не доби шанса на својата позиција затоа што Карачиќ заедно со Тоскиќ беа единствените добри во напад, па немаше логика да се вади Карачиќ во напад колку и да му требаше одмор. На лев бек ќе му одеше премногу тешко на Прибак со тоа што Цајц и Гулјаш немаше да му дадат да мрдне. Лацковиќ и Горбок со својата висина не можеа да дојдат до чист шут. Секој шут на Лацковиќ беше под фаул, а Горбок не успеваше да шутне ни од 10 метри. Затоа и мислам дека Фичо немаше ништо да направи ако играше. Еден удар од Гулјаш и ја знаеме храброста на Фичо, немаше да проба уште еднаш да се дигне. Поголема пизда од тој Гулјаш немам видено. Значи цело време мава и ај што мава, цело време плаче. Вчера при едно фрлање од публиката баш го приметив мислам дека 5 минути го молеше делегатот да го земе упаљачот или што и да беше, а овој се праеше дека не го гледа и се смееше. Него, ако некој мораше да игра вчера тоа беше Марковиќ. Не знам зошто на некоја утакмица (значи не вчера) не се проба и Шишкарев на десен бек. Знам дека има играно и како бек за Русија и за Медведи. Како и да е, и во ваква утакмица ја имавме победата во свои раце. Тоа е што е, нема назад, само поддршка за момците.

Дали вчера имало некој инцидент меѓу фановите на Веспрем и обична публика?
Мајка ми ми рече дека коментаторов нешто такво спомнал за време на преносот? :confused:
Приметив во еден момент дека еден од обична публика им мафташе нешто со рацете на Маџарите ама не видов некој посериозен инцидент :cautious:

Мајка ми ми рече дека коментаторов нешто такво спомнал за време на преносот? :confused:
Приметив во еден момент дека еден од обична публика им мафташе нешто со рацете на Маџарите ама не видов некој посериозен инцидент :cautious:
Не бе, немаше никаков инцидент. Тоа навивачите на Веспрем - 75% беа пензионери туристи. Еднаш пробаа да навиваат и обичната публика им врати со провокации кон нив, ама немаше никаков контакт.

Imashe neshto ama nishto seriozno valjda i sigurno bila nekoja mala provokacija.
Imashe na blok 13/14 nekoja rcka so redarot poso primetiv deka zaushki mu mavaa.

Madzarive ednas se slusnaa kako vikaat vesprem pa moze tuka nekoja sitna rcka da padnala iako ne bi trebalo nikoj da gi cepka povekjeto bea lugje vo godini.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom