Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Кај имат коњи да се типуваат на која страна? Ова го прашувам затоа што имам добар извор за коњски трки

На сите англиски кладилници. Bet365, William Hill, Paddy power, Boylesport, Skybet, Sportingbet, 32redbet, Stan James...

Плус на три exchange сервиси Betfair, Betdaq, Smarkets.

Штета само што ги нема на кинезите, тие ретко ограничуваат уплати.

@Carla Suarez Navaro Стaврo гo видoв преескa пoстoт кaј шo ми предлoжи дa игрaм прoгресијa aмa ич не ми фaќa oкo. Ми пaднa нa пaмет 20% oд бaнкa (знaм декa брзo мoжaм дa изгoрaм aмa и oнaкa мaлa е бaнкaтa тaкa дa кoј јa ебе). Вoглaвнo игрaм квoти oкoлу 2 тaкa дa вaријaнсaтa е мaлa и мислaм декa иaм реaлни шaнси зa крaткo време дa нaпрaaм дoбрa бaнкa. Инaку бaнкaтa плaнирaм дa јa aпдејтитaм секoј ден oднoснo нa ден мaкс 5 бетa(целa бaнкa). Мислење?

@Carla Suarez Navaro Стaврo гo видoв преескa пoстoт кaј шo ми предлoжи дa игрaм прoгресијa aмa ич не ми фaќa oкo. Ми пaднa нa пaмет 20% oд бaнкa (знaм декa брзo мoжaм дa изгoрaм aмa и oнaкa мaлa е бaнкaтa тaкa дa кoј јa ебе). Вoглaвнo игрaм квoти oкoлу 2 тaкa дa вaријaнсaтa е мaлa и мислaм декa иaм реaлни шaнси зa крaткo време дa нaпрaaм дoбрa бaнкa. Инaку бaнкaтa плaнирaм дa јa aпдејтитaм секoј ден oднoснo нa ден мaкс 5 бетa(целa бaнкa). Мислење?

Пет промашени кладби по ред на коефициент околу 2 се повеќе правило отколку исклучок. Нема шанси нешто да направиш на овој начин.

Не се лажете многу, леб од кладилнициве има се помалку. Некаде до кај 2009-2010 година се фаќаа солидни пари пошо тресеа глупости со коефициентите, ама после тоа се поправија и сеа стап со брадојне се фаќа. Единствено во живо ако ја гледаш утакмицата и имаш знење можеш некоја глупост во коефициенти да најдеш. Али треба да пратиш ептем и цело време симултано да се џариш во монитор и на повеќе пари да ја играш. Инаку на долг рок си во минус.

Не се лажете многу, леб од кладилнициве има се помалку. Некаде до кај 2009-2010 година се фаќаа солидни пари пошо тресеа глупости со коефициентите, ама после тоа се поправија и сеа стап со брадојне се фаќа. Единствено во живо ако ја гледаш утакмицата и имаш знење можеш некоја глупост во коефициенти да најдеш. Али треба да пратиш ептем и цело време симултано да се џариш во монитор и на повеќе пари да ја играш. Инаку на долг рок си во минус.
:pos::pos:
Да бе, до пред 4-5 години не знаеле да работат кладилниците, ама од тогаш научија и сега тешко е да се фати. :LOL::LOL::LOL:

Пет промашени кладби по ред на коефициент околу 2 се повеќе правило отколку исклучок. Нема шанси нешто да направиш на овој начин.
Знaев декa oвa ќе гo пoтенцирaш. Кoa сум приличнo селективен сo типoвите мислaм декa сум безбеден oд 5 пo ред. Oбичнo дo сегa билo тaкa пa бoже мoј и oнaкa не плaнирaм дoлгo дa гo игрaм oвa.[DOUBLEPOST=1416008458][/DOUBLEPOST]
Да бе, до пред 4-5 години не знаеле да работат кладилниците, ама од тогаш научија и сега тешко е да се фати. :LOL::LOL::LOL:
Се имaт нaљутенo букмејкериве пoшo мнoгу пaри им зимaле и престaнaле дa дaвaт пoклoн кoефициенти :(

Знaев декa oвa ќе гo пoтенцирaш. Кoa сум приличнo селективен сo типoвите мислaм декa сум безбеден oд 5 пo ред. Oбичнo дo сегa билo тaкa пa бoже мoј и oнaкa не плaнирaм дoлгo дa гo игрaм oвa.[DOUBLEPOST=1416008458][/DOUBLEPOST]
Се имaт нaљутенo букмејкериве пoшo мнoгу пaри им зимaле и престaнaле дa дaвaт пoклoн кoефициенти :(

Пробај, и постирај ги овде типовите. Баш ме интересира како ќе поминеш.

Види сеа, знам што кажувам. Мене последната уплата ми беше есента во 2009. Кога правев кеш онлајн бев едедн од првите, а текуси уште по шалтери чекаа комбинација 3 од 5 да уплатат. После тоа од одредени причини се повлеков, сеа пак гледам да се вратам само променети се некои работи.
Инаку единствен во цела тема кој нешто знае за кладилници е Каарла Суарез, само што не ви ги кажува правите работи односно и да каже нема да разберат повеќето. ;)

Види сеа, знам што кажувам. Мене последната уплата ми беше есента во 2009. Кога правев кеш онлајн бев едедн од првите, а текуси уште по шалтери чекаа комбинација 3 од 5 да уплатат. После тоа од одредени причини се повлеков, сеа пак гледам да се вратам само променети се некои работи.
Инаку единствен во цела тема кој нешто знае за кладилници е Каарла Суарез, само што не ви ги кажува правите работи односно и да каже нема да разберат повеќето. ;)
Друже, и тогаш и денес знаеле кладилниците што коефициенти да извадат, не се секирај. Никогаш не оделе со квоти во корист на корисникот. Нормално, грешки имало тогаш, има и денес.
ЈАс со Ставро комуницирам година дена веќе, во последно време поретко, и знам како се клади човекот и дека од тоа живее. Јас не го осудувам за ништо, знае премногу за кладилниците само му имам кажано дека во одредени моменти начинот на комуникација му е погрешен. И дај да му ебам мајката, остајте простор за луѓето што кладењето го сфаќаат како хоби. Има некој не се умара уопште, си рока на 20/50 денари тикети и го боли уво што ќе се деси.

Жити мајка јајцава ми се накострешија од што сте јаки коцкари бе,до вчера демек правеле пари ама сега баталиле:pos:.Па уште кажува кој знаел да игра на темава кој не:facepalm: а вчера се зачленил.Да ги види тикетине од Видук и остали членој косата ќе му падне,ебате беља.

Немам пари за играње викендов, ама две утакмици ми влегоа во главата па да ги споделам.

Македонија-Словачка 2 @ 1.95 во Спортлајф. Словаците се доста поквалитетни од нашиот мултиетнички состав и иако сме домаќини мислам дека реално е да загубиме. Посебно после зборовите на селекторот кои ги слушнав денеска, а кој гласеа дека за да извадиме резултат мора да постигнеме барем два гола.

Италија-Хрватска 1 @ 2.25 во Спортлајф. Хрватите се квалитетни, ама Италија под Конте игра тежок фудбал, што мислам дека за домашен терене е идеален. Не очекувам натпревар со многу голови, но квотата за кец е искрено одлична и има логика да се одигра.

Ми текнува на времето кога резултати се гледаа на огласна табла у кладилница.

Ке се најдеше некој паметен најиграната утакмица, да и го изчкрта резултатот... Времиња јеботе...

Ке се најдеше некој паметен најиграната утакмица, да и го изчкрта резултатот... Времиња јеботе...
А на телетекст кога ќе светнеше зелено за гол :cool::cool:
На хрт2 661 и 731 за резултати во живо :icon_mrgr:

Нормално и тогаш никогаш не светеше мојата утакмица. :D Или ако светнуваше тогаш тоа беше обратно од што ми треба. :D
Ја најчесто на А1 и Сител си гледав резултати, пошо ги играв појакиве првенства. Ми текнува еднаш, основно сеуште бев, фатив 320 денари со 50 денари уплата (тогаш не беше 20 минимална), а задња на тикет ја чекав Милан-Интер 12 двојна шанса. :pos: И у школо ме дупнаа од ремет ама ја им се јачав дека сум фатил на спортска и Интер може да се ебат у гз. :pos:

Ќути брат, мислам пред цел век беше тоа :pos:

Се сеќавам еден од вработените редовно ги ажурираше таму резултатите, дури во Хоризонт ги заокружуваа и квотите на добитните типови. Класика си беше тогаш. Имаше конечен тип, двојна шанса, игра на голови (се разбира без од 0-3 од 2-4 и такви работи), полувреме-крај, 1>2 и обратно и уште некои сигурно. Имаше секакви услови за играње, ако играш дупла шанса, само тоа. На конечен тип, можеше максимум еден тип дупла шанса да одиграш. 4 натпревари беа минимум, а ако играше сингл, мораше горе на листот да пишува СИНГЛ.

Момент беше тоа кога одиш во кладилницата и гледаш во резултатите на таблата напишани и ги бараш една по една. Колку повеќе погодиш толку поголем притисокот кога го проверуваш следниот резултат. Ама набрзо потоа се појави телетекстот, па и интернетот и информациите станаа достапни кога ќе ти текне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom