!!!!!!!!!!!ATP World Tour Finals, London | 09 -16 ноември, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле, ти гарантирам дека Чилич и Вавринка се Федерери за Гастон Гаудио. Вавринка е ппонекогаш способен за спектакуларен тенис. Веројатно не си го гледал легендарното финале на РГ помеѓу Корија и Гаудио. Јас го гледав во првиот дуќан на Златна Копачка, што беше малку како под земја, кај Соборна. Водеше Кориа 6-0 и 6-3 и потоа доби грчеви во нозете. Буквално одеше по теренот, и сепак за малку ќе го тепаше Гаудио. Тоа беше последното финале пред ерата на Надал на РГ. Како чупенце беше Гаудио.
Го немам гледано во живо тој меч али затоа на снимка го имам. Го знам многу добро мечот, водеше Кориа али се деси срањето со грчевите. Он пак е еден од тенисерите што стварно е греота што нема Слем. Ваљда не го смешав сега Кориа со некој друг, ама 99% сум сигурен дека нема Слем.

Покрај тенисери ко Федерер, Надал, Ноле, овие двајца имаат освоено Слем, онака ЛОЛ. За мене одсекогаш ќе биде срамота што овие имаат Слем али што е тука е, нема назад.

Федерер утре ќе тепа во 2 сета, за тие што играат спортска еве ви локум.

Нешто у стилот: Ферарито повторно остана во гаражата, алудирајќи на тоа дека Новак останал со празни раце во Дејвис Купот. Затоа сега јаде ќотек на секој турнир.
ne e taka , ne e Berdych . Stepanek ja dade taa izjava , ama ne vo toj kontekst, naprotiv.Toj kaza deka da go ostavish Novak na klupa da ne igra vo reshavacki dubl , e isto kako da go ostavish Ferarito vo garaza.A Berdych e na blacklist kaj Novak od lanskiot Rim, koga Novak pri vodstvo od eden set i vo vtoriot na 5-2 mislam misteriozno prestana da igra pa izgubi , Berdych praveshe gestikulacii nebare go nadigral upm , a Novak bukvalno se vleceshe po terenot. Od togash pochnaa golgotite za Berdych. Novak protiv Berdych , Gulbis i daj boze Janovich sekogash ke vleguva maksimalno fokusiran i tvrdam deka dodeka igra nikogash nema da gubi od niv

ne e taka , ne e Berdych . Stepanek ja dade taa izjava , ama ne vo toj kontekst, naprotiv.Toj kaza deka da go ostavish Novak na klupa da ne igra vo reshavacki dubl , e isto kako da go ostavish Ferarito vo garaza.A Berdych e na blacklist kaj Novak od lanskiot Rim, koga Novak pri vodstvo od eden set i vo vtoriot na 5-2 mislam misteriozno prestana da igra pa izgubi , Berdych praveshe gestikulacii nebare go nadigral upm , a Novak bukvalno se vleceshe po terenot. Od togash pochnaa golgotite za Berdych. Novak protiv Berdych , Gulbis i daj boze Janovich sekogash ke vleguva maksimalno fokusiran i tvrdam deka dodeka igra nikogash nema da gubi od niv
Се си мислам дека Бердих го изјави тоа, ама нема везе, секако Чесите нешто провоцираа. Ај ако имаш некои српски портали што ги пратиш баш провери.

Се си мислам дека Бердих го изјави тоа, ама нема везе, секако Чесите нешто провоцираа. Ај ако имаш некои српски портали што ги пратиш баш провери.
sto posto sum siguren , ona beshe prvokacija , ama upatena kon Obradovich a i vekje beshe zavrshen mechot

Бердих го напиша тоа на својот твитер профил после освојувањето на трофејот во Дејвис купот против Србија.
http://www.kurir.rs/berdih-proziva-da-li-je-dokovic-ostao-u-garazi-clanak-1091027

ne be Shtef , Radek napishal , a drugiot den na svecenata vechera Berdych tvitnal dali e Novak ushte vo garazata bidejki ne se pojavil. Abe prochtal go cel tekst , da ne ti preveduvam , ne si rekol ubavo
Абе извини, ама како да имаш малце недостаток на интелигенција... Убаво му пишав на Ставро, Бердих прозиваше нешто лани во врска со Ферарито и гаражата, зашо знам негде читав дека имаше такво нешто напишано, само не бев сигурен дали Твитер дали некоја друга социјална мрежа. Степанек да, прв го напиша тоа, ама овој после тролаше за истата ствар. И затоа сеа јаде ќутек, а не ради мечот во Рим.

Cilic duri sega zalichuva na vistinskiot. Pochnaa bombite i vinerite . The Kop , eve shto znachi toa 60 % za Cilic, a za ilustracija pak , vchera Federer go demolira Marej so 44% prv servis , vo kontekst na muabetot za procentite kaj servisot , ti teknue.

И пак изгуби. :D

Не си ми ја сфатил изгледа поентата на постот. Сакав да ти кажам дека скоро секој играч ако уфрла над 60% прв сервис, тешко е да го загуби мечот. Нормално, уште потешко е кога сервер (како Марин) ќе уфрла со толкав процент, ама ако сакаш да бидеш во топ 4 неколку години со ред, неможе да се потпираш само на сервисот, ќе има натпревари во кои нема да ти функционира баш така сервисот, а ќе мора да најдеш начин како да го добиеш.

Мареј вчера не го коментирам веќе, брука невидена беше. Со 10% да сервираше Роџер истиот резултат ќе беше.

Не игра секаде и против секого сервисот улога. Пример во Синсинати доста игра улога, на Вимблдон исто така, во Шангај исто...

Последно уредено:
Доле до сега има 18 брејка на 25 сервиса на противниците на турниров (барем во моментов на 6-1 1-0)

Да беше здрав Надал и во добра форма..подобар ќе беше турниров :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom