Фан Клуб: Интер

Мене Манчини воопшто не ме бендисва како тренер,тотален песимист сум за него и сметам дека ситуацијата во иднина ќе биди скоро идентична како со Мацари каде Роберто ќе остани година и нешто, и после неколку лоши резултати ќе јади клоца....едноставно како што напомена Санот, Манчини не е кадарен да го извади максимумот од овој тим и плус што се однесува досегашното негово искуство нема кој знае какви резултати туку е чисто просек..

И сега ќе ми објасни некој зашто воопшто ја почнавме сезонава со Мацари? За да во првите 10 кола ги изгубиме сите шанси за добар пласман, нешто што и Ио без интернет во таџикстан го знаеше?

Најлошо од се, ќе треба пак да почнам да ги гледам неколку кола сега...

Уште летоска некој спомна, а можно е тоа да бев и јас, дека џабе му праат тим на Џиги коа ќе се посере и у Октомври ќе јаде отказ. Сеа сме Ноември. :icon_mrgr:

Уште летоска некој спомна, а можно е тоа да бев и јас, дека џабе му праат тим на Џиги коа ќе се посере и у Октомври ќе јаде отказ. Сеа сме Ноември. :icon_mrgr:
Жилав е.[DOUBLEPOST=1415989567][/DOUBLEPOST]Ко говедина...

Немам и јас некои преголеми очекувања од Манчини. Ајде ваљда со друга тактика, и со соодветни засилувања во Јануари дека ќе може некако да се стигне до тоа 3то место. Едно е сигурно дека ќе се вратат на 4ца позади, ама во тој случај најдобриот од сите 4 бека во Интер - Додо ќе го јаде. Пошто не ми се верува дека еден од Хуан-Ранокија-Видиќ ќе биде резерва, а од десно ќе игра сакатион Нагатомо.

Во средина може веројанто ќе се гледаат многу често Кова, Ернанес и Гуарин, заедно со Медел/М'вила ама тоа значи и немање на квалитетна измена во средина, во случај да треба да се промени нешто во тек на утакмица. Во нападот нема многу што да се праи, ќе се ротираат 3цата на 2 позиции и во Јануари ваљда ќе донесат 2-3 асални засилувања баш во средината и нападот.

Maнчини може и 4-4-2/4-2-3-1 да игра, Додо би го играл крило што е супер со оглед на тоа што е тапа у одбрана и со 4ка позади ќе дува промаја кај него.
Ништо чудно и да ги убацува и Пушкаш и Бонацоли у напад, Сантон и Балотели кај него на 17 години дебитираа.

Мене Манчини воопшто не ме бендисва како тренер,тотален песимист сум за него и сметам дека ситуацијата во иднина ќе биди скоро идентична како со Мацари каде Роберто ќе остани година и нешто, и после неколку лоши резултати ќе јади клоца....едноставно како што напомена Санот, Манчини не е кадарен да го извади максимумот од овој тим и плус што се однесува досегашното негово искуство нема кој знае какви резултати туку е чисто просек..
Со Манчини имавме супер моменти во Интер.

Баш сега гледам што постигнал на клупата на Интер...

- 3 титули во Серија А
- 2 куп и 2 супер куп
- 27 победи по ред што е рекорд за било кој клуб во Серија А

Манчини со Интер забележа 96 победи, 42 нерешени и 12 порази.

Тој е амбициозен, модерен тренер кој може да го мотивира тимот, не е губитник како Мацари ТУКУ ТРЕНЕР КОЈ ДОСТА ОСВОИЛ во својата кариера. Доколку успее да ја врати самодовербата кај играчите, имаме право да бидеме оптимисти :)

Maнчини може и 4-4-2/4-2-3-1 да игра, Додо би го играл крило што е супер со оглед на тоа што е тапа у одбрана и со 4ка позади ќе дува промаја кај него.
Ништо чудно и да ги убацува и Пушкаш и Бонацоли у напад, Сантон и Балотели кај него на 17 години дебитираа.
И Славковски кај него дебитираше.

Just sayin...

Неможеше да се очекува да дојде Симеоне со овој буџет на Интер. Симеоне во Атлетико по продажбата на Коста го доби Манџукич за околку 22милиони евра, само еден играч од Атлетико вреди повеќе од цел трансфер оваа сезона во Интер.
За Симеоне треба добар буџет, околку 100милиони најмалку, да си одбери играчи што му се потребни за системот што го игра.
Незнам, ќе видиме ама не верувам дека ќе биде толку лошо колку што беше со Мацари, па ние неможевме една победа да извдојување на госински терен, игра никаква, формација уште полоша, вака колку толку може да се стабилизира тимот, па со 2 - 3 засилувања можеме пак да бидеме во топ 5 годинава, сезонава изгубивме мн бодови во небитни натпревари, ама има уште многу да се игра.

Леле бе не ми се верува дека уште очекувате нешто од Додо и М'Вила :pos::pos::pos::pos:
Јас би ги партил овие со земјоделие да се занимаваат.

Додо има капацитет да дрибне и да направи некој пробив по страна со нафрлување, не е воопшто лош. Баш во предсезоната ја играше својата игра со дриблање ова она, но во последно време како со врзани раце (нозе) да игра и не влегува многу во дуели, ги кочи акциите и враќа топки назад. Колку од ова е заслуга на дебилните стратегии на Мацари а колку е до капацитетот на Додо останува да видиме.

Трансферите кои ги направивме летоска беа на место, Медел игра добро, Додо и Освалдо исто. Мвила игра премалку за да изградам мислење за него а Видич некако делува како да неможе да се вклопи.

Луѓе кои сметам дека се стварно промашај се Мбаје и Оби, но Оби би вршел работа во Лига Европа. Хернанез и Кузманович влегуваат во форма што е добро да имаме повеќе опции.

Никој од екипава не е супер ѕвезда од која може да очекуваме чудесии ама пак не се воопшто лоши играчи и со добар стратег и психолог можеме многу повеќе. Ние во моментов со Мацари имавме поединци, немавме ТИМ.

Добро бе освен Ханданович кој друг е поединеееец беее! ох лелее!

А бе еден од најслабите тимови во Серија А сме мометално. Како можиш да кажиш дека една Парма има послаб тим од нашиов кога не прегазија, и шо демек воиграни се ова она, немој само тренерот нивни да ми го пофалиш.
Значи нема никакво објаснување. Еден Ривас шо го имавме пред едно 5-6 сезони и кој едвај утакмица или две влегуваше во игра во сезона комотно можи лекции да им држи на Ранокија и Жезус.

Многу сум разочаран и многу плукам.

И сега ќе ми објасни некој зашто воопшто ја почнавме сезонава со Мацари? За да во првите 10 кола ги изгубиме сите шанси за добар пласман, нешто што и Ио без интернет во таџикстан го знаеше?

Најлошо од се, ќе треба пак да почнам да ги гледам неколку кола сега...
ne e muabetot zasto ja pocnaa, macari sekako ke ostanuvase so bilo koj tuka zasto minatoto leto prakticno nisto ne se ni donese tuku radi reda napravija nekolku minorni transfer manevri bidejki klubot se prodavase pa daj sta das bese situacijata, zatoa i dobi uste edna sansa ovoj pat vo leto kade on bi go sostavil timot.
muabetot e zasto voopsto bese angaziran koga se znaese deka forsira odbrana so trojca nazad, sistem na igra koj vo inter nikad ne uspeal, moze uspeval u vremeto na herera, i toa bilo toa. Morati totalno ja utna so nego, pogotovo zasto koga go zema gasperson, i koga ovoj pocna da se gubi od start, on i branka mu vrsea pritisok da menuva sistem a i on ko macari, nikad ne go prael toa, premnogu nelogicnosti tuka imase, macari bese nivnata posledna.

Tode nemase hrabrost spored mene i udri na resenie koe ete, ke se kaze ej abe ovoj ima osvojuvano tituli so vas, ima osvoeno titula u anglija u era na fergi, najdobro resenie e vo momentov ...
Najgolemite maani na mancini se
- takticki mnogu slabo potkovan i ogranicen, pravi nerezonski potezi ( burdiso destruktivec, kivu destruktivec isto u redina, maksvel levo krilo )
- galatasaraj, inter, city, sekade gi imal istite problemi vo soblekuvalna i vo mnogu navrati klucni igraci se vrtele protiv nego i se desavale kalakurnici
- ne e naviknat da vodi tim vo koj nema zvezdi, u prava smisla na zborot, klasa igraci
- ocaen e vo Evropa i nema apsolutno nikakov asalen uspeh tamu ( analogno na prvata crta pogore ), najgolem uspeh mu e eliminiranjeto na juve vo LS lani

dobri strani
- Maikon :), prefrlanjeto na zaneti u sredina, najbolji negov poteg u kariera za mene
- bil fudbaler, pa do nekade ima sens za nekoi raboti sto se desavaat na teren,
- shalot
- timot na luge sto go pratat niz kariera, vo slucaj istite sega da dojdat i vo inter zasto neam nisto citano denes povrzano za timov
- iskustvoto vo anglija
- osvoil golemi trofei

Za poslednovo, sepak da potsetam deka Inter imaa trener sto so Valensija vo konkurencija na Real i Barsa osvojuvase tituli vo La Liga i Evropa, a i osvoil LS so Liverpul. Ne mora nisto toa da znaci, pogotovo ne so ogled na situacijata momentalna vo Inter ali bar za razlika od negovite prethodnici, do Rafa, go osetil shampionskiot vkus.

santon debitirase kaj mur, ne kaj mancini, i toa debitirase u derbito so milan koga mur vikase deka treba porano da si idel doma u skolo bil sabajleto.
t.e. mislam deka prvo u kup go igrase pa u liga, ali nema veze toa, kaj mancini sigurno ne stapna na teren santon.

Факт е дека Манчини не е Мурињо, ама што кур кукате не ми е јасно. Абе алооооо, ја добиме битката со ракот, канцерот во тимот, кој имаше име Мацари. Ви гарантирам со глава дека полош од него нема да биде Манчини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom