И сега ќе ми објасни некој зашто воопшто ја почнавме сезонава со Мацари? За да во првите 10 кола ги изгубиме сите шанси за добар пласман, нешто што и Ио без интернет во таџикстан го знаеше?
Најлошо од се, ќе треба пак да почнам да ги гледам неколку кола сега...
ne e muabetot zasto ja pocnaa, macari sekako ke ostanuvase so bilo koj tuka zasto minatoto leto prakticno nisto ne se ni donese tuku radi reda napravija nekolku minorni transfer manevri bidejki klubot se prodavase pa daj sta das bese situacijata, zatoa i dobi uste edna sansa ovoj pat vo leto kade on bi go sostavil timot.
muabetot e zasto voopsto bese angaziran koga se znaese deka forsira odbrana so trojca nazad, sistem na igra koj vo inter nikad ne uspeal, moze uspeval u vremeto na herera, i toa bilo toa. Morati totalno ja utna so nego, pogotovo zasto koga go zema gasperson, i koga ovoj pocna da se gubi od start, on i branka mu vrsea pritisok da menuva sistem a i on ko macari, nikad ne go prael toa, premnogu nelogicnosti tuka imase, macari bese nivnata posledna.
Tode nemase hrabrost spored mene i udri na resenie koe ete, ke se kaze ej abe ovoj ima osvojuvano tituli so vas, ima osvoeno titula u anglija u era na fergi, najdobro resenie e vo momentov ...
Najgolemite maani na mancini se
- takticki mnogu slabo potkovan i ogranicen, pravi nerezonski potezi ( burdiso destruktivec, kivu destruktivec isto u redina, maksvel levo krilo )
- galatasaraj, inter, city, sekade gi imal istite problemi vo soblekuvalna i vo mnogu navrati klucni igraci se vrtele protiv nego i se desavale kalakurnici
- ne e naviknat da vodi tim vo koj nema zvezdi, u prava smisla na zborot, klasa igraci
- ocaen e vo Evropa i nema apsolutno nikakov asalen uspeh tamu ( analogno na prvata crta pogore ), najgolem uspeh mu e eliminiranjeto na juve vo LS lani
dobri strani
- Maikon

, prefrlanjeto na zaneti u sredina, najbolji negov poteg u kariera za mene
- bil fudbaler, pa do nekade ima sens za nekoi raboti sto se desavaat na teren,
- shalot
- timot na luge sto go pratat niz kariera, vo slucaj istite sega da dojdat i vo inter zasto neam nisto citano denes povrzano za timov
- iskustvoto vo anglija
- osvoil golemi trofei
Za poslednovo, sepak da potsetam deka Inter imaa trener sto so Valensija vo konkurencija na Real i Barsa osvojuvase tituli vo La Liga i Evropa, a i osvoil LS so Liverpul. Ne mora nisto toa da znaci, pogotovo ne so ogled na situacijata momentalna vo Inter ali bar za razlika od negovite prethodnici, do Rafa, go osetil shampionskiot vkus.
Maнчини може и 4-4-2/4-2-3-1 да игра, Додо би го играл крило што е супер со оглед на тоа што е тапа у одбрана и со 4ка позади ќе дува промаја кај него.
Ништо чудно и да ги убацува и Пушкаш и Бонацоли у напад, Сантон и Балотели кај него на 17 години дебитираа.
santon debitirase kaj mur, ne kaj mancini, i toa debitirase u derbito so milan koga mur vikase deka treba porano da si idel doma u skolo bil sabajleto.
t.e. mislam deka prvo u kup go igrase pa u liga, ali nema veze toa, kaj mancini sigurno ne stapna na teren santon.