Се сложувам, ама и не се сложувам^ Абе батали ти машко џамбаз и повеќе по глупости
Некои од вас знаат за приказната за моја Леа, (хаска) општо познати темпераментни
Јас разбирам да сака да си игра и да не се плаши на оваа возраст (6 месеца), ама буквално како вук брка се, од питбули до шарпланинциЕ сеа има некои што се спротистават и следе игра
Најбитно е да се има време за кутрето, сите сакаат до дека се мали, јасно е спие по 12 часа и немаш обврска, ама после не е исто. Ако немаш време не го зимај
Друго околу Алфа кој ее најбитно, како кај мене. Е сеа кога сме сите на куп 10 души фамилија со него нема алфа бета гама
Како растат така се смируваат, јас не веруваше дека ќе се смире оваа хаска, ама како одминува времето се си доаѓа на свое место.

Кај мене повозрасната (имам 2 самоједи) како старееше се смируваше, додека пак мазата наша малечка (која мала бе кого залажувам година ипол е од тоа крзното низ двокрилна врата не го собира иначе воопшто не е дебел) како старее будалее, по дома се мирни глас не им се слуша освен ако не сакаат да излезат надвор по нужда, ама чим излезат на улица иди смири ги има на сите да кажат дека идат да се шетаат