Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
29 септември 2014
Мислења
45
Поени од реакции
8
Eej moja greshka, izvinjavam se @Deratization ne sum primetila deka tolku trae poshto mnogu brzo pominuvaat epizodite.

Za drugive, ne znam kakov humor sakash ama so Scrubs mislam deka ne mozhesh da zgreshish.

Coupling e britanski relationships humor i za zhal mnogu kratka serija.

Dodeka Malcolm e must watch ako si gleal BrBa i mnogu kje ti se pogodi da go vidish Cranston vo komedija
Уживај. Планирав да почнам со Coupling и така ќе направам а потоа ќе продолжам со другиве. Ми одговара што е британска бидејќи не планирам да ги гледам со превод мене ми е за вежбање на јазикот т.е збогатување на вокабулар.
Мистер Хајзенберг во комедија?? Е тоа ќе мора да се види хахах

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Четврта власт
http://www.imdb.com/title/tt3301808/

Серијал за борбата за власт во Бугарија, нелегални софтвери, незаконско прислушување, тонско и визуелно снимање (преку мобилните) на противниците, закани, уцени, бизнис зделки, манипулации со невладини и младински движења, убиства нарачани од врвот...

Новинари од весникот Четврта власт во обид да го разоткријат вистинското лице на власта. Но лустрацијата ги вади костурите од плакарите дури и кај навидум најчесните.

Оф: штета што Македонија не прави вакви филмски потфати. Наместо тоа, македонските глумци врвот на кариерата го достигнуваат по неколкугодишно надсинхронизирање на одвратни турски повраќаници.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Што вреди да се гледа? Има ли некоја добра серија моментално или во најава за скоро време да ја ставам на лист за гледање? Може и лесна серија само да има квалитетна глума и интересна приказна. Комедија не сакам, од серии преферирам драма и Sci-Fi/Mistery.
Ако си за квалитетна глума и приказна би ти ја препорачал Broadchurch.
BBC проект со фантастичниот Девјид Тенант. Мало локално градче со одлични пејсажи и добра приказна. По убиството на мало дете сите се осомничени и почнува потрага по убиецот. Одлична глума. Никако немој да се зезнеш да ја гледаш Gracepoint која е амерички римејк на серијава и е катастрофална.[DOUBLEPOST=1414924303][/DOUBLEPOST]
http://www.imdb.com/title/tt2384811/

Некој ја има гледано? Коментар нешто, ова она.
Ја почнав пред некој ден. Како за почеток делува супер. Уште еден британски проект. Малку мистерија и научна фантастика. Станува збор за социјален експеримент и група која прави далавери и деца кои преку интернет се повеќе се интересираат за некои настани и бараат одговори дали уште постои тоа. Понатаму оставам на тебе.:)

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
The Missing (2014)

По изгледани 2 епизоди можам да кажам дека оваа серија вреди да се гледа. Приказната се врти околу случувањата во едно мало француско село кога на денот кога Франција станува светски шампион во фудбал до 1998ма исчезнува мало детенце на еден британски пар. Во филмот има десетина ликови секој на свој начин поврзан со настаните и сите тие имаа тајни кои што се обидуваат да ги сокријат. Дејството е презентирано напоредно во неколку временски линии и е доста динамично. Сега за сега од мене 9/10

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.202
The Missing (2014)

По изгледани 2 епизоди можам да кажам дека оваа серија вреди да се гледа. Приказната се врти околу случувањата во едно мало француско село кога на денот кога Франција станува светски шампион во фудбал до 1998ма исчезнува мало детенце на еден британски пар. Во филмот има десетина ликови секој на свој начин поврзан со настаните и сите тие имаа тајни кои што се обидуваат да ги сокријат. Дејството е презентирано напоредно во неколку временски линии и е доста динамично. Сега за сега од мене 9/10
Ова ти е баце копија на Les Revenants, според причава.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Јас во уште еден наврат ќе ја препорачам Forever.

Серијата се врти околу една личност која живее 200 години и околу неговиот живот. Тој секогаш кога умира после некое кратко време тој повторно оживеува. Тој работи во мртовечница и истражува мртви тела. Секоја епизода почнува какп СФУ, еден умира и во продолжение го истражуваат тоа убиство. Мене ми е добра после 7 изгледани епизоди, само многу ја одолвлекуваат. На моменти знае да биде и многу досадна но има и интересни моменти. Препорачувам (y)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Дај бе препорачајте некоја добра серија :D Еве што следам/следев, па според тоа извадете некој предлог:
Arrow, Covert Affairs, Homeland, Strike Back, The Blacklist, The Following, The Last Ship, Under The Dome, Crisis .....

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.730
Поени од реакции
11.590
Дај бе препорачајте некоја добра серија :D Еве што следам/следев, па според тоа извадете некој предлог:
Arrow, Covert Affairs, Homeland, Strike Back, The Blacklist, The Following, The Last Ship, Under The Dome, Crisis .....
Breaking Bad се разбира, да ти крене стандард малку :D

Lil Lamb

Сакам да се родам одново.
Член од
7 април 2014
Мислења
258
Поени од реакции
282
Менталист :) Кога почнав да го гледам, а почнав онака од досада без интерес... Првата епизода ми беше страшно досадна, али од втората... После по десет епизоди глеав дневно одеднашка :) Од шо е ептен интересна серијата.

Тој е истражувач со исклучителна дарба за решавање на најсложените злосторства кои ги направиле пореметените умови. Тој е менталист, кој користи софистицирани вештини на забележувања, заклучувања и умствени манипулации, со кои му помага на еден истражувачки оддел од Калифорнија, т.е. институција, која им помага на локалните, државни и федерални агенции во решавање на сложена криминалистичка истрага.
Благодарение на својата единствена дарба, овој модерен Шерлок Холмс е секогаш чекор напред пред форензичките анализи, напредната криминалистичка технологија и сите колеги. Тој ги воочува најситните детали, игра паметни игри и ги чита емоциите на другите, со што на криминалците со комплексен профил и пореметени умови им поставува софистицирани замки со кои му откриваат факти за кои и самите не се свесни.
Шармантниот и харизматичен Џејн има неславно минато како телевизиски видовит човек кој се здобил со негативен публицитет како измамник. Иако самиот признал дека нема паранормални, туку ментални способности, единствена која и понатаму се сомнева во него е наредничката од одделот, Тереза Лисбон.
Но, Џон крие една мрачна тајна од своето минато... Пред неколку години ги изгубил сопругата и ќерката - злодело на свирепиот сериски убиец Црвениот Џон, кој понатаму ќе се соочи со него.
Продирајќи во умовите, “Менталист” ги решава најстрашните злосторства и игра психолошка игра со сите оние кои му се придружуваат во истрагата..

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
BBC Sherlock

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Предлог серија жанр :mystery може да е комбинирано со акција да не е само трилер ,хорор ?

Kajgana Shop

На врв Bottom