Фан Клуб: Јувентус

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.707
Ако не беше слободниот негов немаши никогаш да дадеме гол. Кој сака нека игра место Пирло кога си игра без концепт џабе е. А зависни сме од Тевез како што велиш бидејќи немаме никаква игра а тој е единствен кој можи сам да даде гол. Мондо пиша дека Алегри треба да го искористи маркерот на Пирло со други играчи и тоа е добро решение.
Не е ова Емполи да ни стават маркер само на Пирло и да ги остат другите да си вршат работа, па во повеќето утакмици не ни ставале маркер на Пирло колку што ги притискале Киелини и Бонучи. Големите екипи притискат Пирло и дефанзивците тргни од Олимпијакос, Галатасарај, Баерн, Атлетико ( го притискаја Маркизио и одбрамбените до бесвест и сам го рече то кога гледавме)... Едноставно тое то.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.235
Поени од реакции
18.394
Не е ова 2012, Видал не е истиот од 2012 сенка е од самиот себе, на теренот моментално тие Падоин со името на Видал. Погба има неверојатна слобода во текот на утакмицата 3-4 пати се враќа само назад и воопшто не ми смета то. Под Конте Јуве беше зависен од Пирло, сега Пирло потфрла и сме зависни од Тевез. Кога и да е притиснат Јуве и со Конте и со Алегри одма топката се префрла на Бонучи и Киелини па се исфрла преку бекојте напред, еднаш изигравме против челзи само така со Видал во тип топ форма, Видал оваа година е катастрофа. Ете и сам забележи во овие 3 години ќе видиш секој тим кој игра фластер на Пирло онај стариот одма се префрла цела игра преку Бонучи неговите долги топки или Киелини со пробиви напред ли преку Аса и Лихт, зато сме катастрофа во Европа, ни клават еден маркер на Пирло, 2 притискат на дефанзивците кои технички се катастрофа, и толку пробваме преку играчи кои не се крила да напрајме нешто.

Ако го тргнам голот не напрајл значи ништо денес освен штета.
Епа сега ти велиш дека Пирло не треба да игра, а и Видал е катастрофа и тој не треба да игра. Кој тогаш ќе игра?

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.707
Епа сега ти велиш дека Пирло не треба да игра, а и Видал е катастрофа и тој не треба да игра. Кој тогаш ќе игра?
Кај реков дека Видал не треба да игра? Те молам најди го делот кај шо го реков то во постот. Не ми ги врти зборојте жити се.

Ти кажвам зошто одеше таја една единствена утакмица така и во која форма беше Видал.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Хехе, после 3 досадни години пак почнавме да кроиме ренесанса во Јуве.

Моментално гледам 2 поголеми проблеми
1. Мотивација
- Конте, пред да си замини беше цитиран дека треба да се почни нов циклус. Дека циклуите треба да се по 3 години и потоа се удира ресет. Веројатно си знаеше дека стана тешко да ги мотивира играчите вопоследната година.
2. Себичност
- Една од работите шо ме нервираат кај овај Јуве едека играчите почнувааат да се себичат. Секој осеќа дека местото му е под ? и се обидва да се истакни. Наместо ова да се користи за поправање на проблемот број 1, играчите се форсираат кој попрв да шутира.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Олтар имам дома со сликата од Падоин и се клањам пред него пред секоја утакмица, влезе денес оп се разигравме. Тој е Алфа и омега поголем и подобар од Де Чеље
Како одма те демантира Ештон.... срце мое е тој :love:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.235
Поени од реакции
18.394
Кај реков дека Видал не треба да игра? Те молам најди го делот кај шо го реков то во постот. Не ми ги врти зборојте жити се.
Па рече дека е катастрофа и дека тоа е Падоин со името на Видал. Зошто тогаш би требало да игра Видал ако е како Падоин да го имаме на теренот.

Поарно оргиналниот значи да игра.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.707
Па рече дека е катастрофа и дека тоа е Падоин со името на Видал. Зошто тогаш би требало да игра Видал ако е како Падоин да го имаме на теренот.

Поарно оргиналниот значи да игра.
Уште чекам да најдиш кај реков дека не треба да игра, ако то е твој заклучок и ти лично си го протолкувал како така не сум ти јас крив. Ти кажав многу убо, ти објаснав зошто и како се играше таја една и единствена утакмица. Не сваќаш дека нема оргинал, не е ништо исто, и сам гледаш дека не е видал истиот. Нема оргинал, нема копија тој е еден ист кој не личи на себе и таја е тажната вистина.

Катастрофа =/ Не игра

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.235
Поени од реакции
18.394
Уште чекам да најдиш кај реков дека не треба да игра, ако то е твој заклучок и ти лично си го протолкувал како така не сум ти јас крив. Ти кажав многу убо, ти објаснав зошто и како се играше таја една и единствена утакмица. Не сваќаш дека нема оргинал, не е ништо исто, и сам гледаш дека не е видал истиот. Нема оргинал, нема копија тој е еден ист кој не личи на себе и таја е тажната вистина.

Катастрофа =/ Не игра
Значи ако Видал е катастрофа, не значи дека не треба да игра. А ако Пирло е катастрофа тогаш значи дека не треба да игра?

Двојни аршини другар, двојни...

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.707
Значи ако Видал е катастрофа, не значи дека не треба да игра. А ако Пирло е катастрофа тогаш значи дека не треба да игра?

Двојни аршини другар, двојни...
А кај реков дека треба и мора да игра другар против Олимпијакос или било кој, ај најди го то другар па обвинвај и етикетирај.

И не пробвај со такви mind games да ме вртиш во круг со дискусијата туку одговори едно едноставно прашање поставено погоре, не ти личи со вакви ефтини трикчиња да пробваш

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.235
Поени од реакции
18.394
А кај реков дека треба и мора да игра другар против Олимпијакос ај најди го то другар па обвинвај и етикетирај.

И не пробвај со такви mind games да ме вртиш во круг со дискусијата туку одговори едно едноставно прашање поставено погоре, не ти личи со вакви ефтини трикчиња да пробваш
Па погоре рече дека не си рекол оти не треба да игра. А сега ми велиш дека не си рекол оти треба да игра.

Не можам да те сфатам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Де Чеље сезонава има 2 гола, додека Љоренте само 1... Feel the difference

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.784
Поени од реакции
17.707
Па погоре рече дека не си рекол оти не треба да игра. А сега ми велиш дека не си рекол оти треба да игра.

Не можам да те сфатам.
Епа ете пак другар погоре ти проба да ми ги извртиш зборојте дека сум рекол дека видал не треба да игра а јас не реков ништо такво и уште чекам да ми најдиш дел од постот кај шо сум го рекол то. (а не реков ништо јас такво)

После

Двојни аршини другар, двојни..
И овде те поикав да најдиш кај реков дека треба да игра.

Шо значи сам си се загина во твојте заклучоци и претпоставки, јас само ти објаснав дека Видал не е истиот моментално од 2012, а ти си се носеше сам до некој заклучоци шо немат врска во дискусијата, и кога те повикав да ги изнесиш заклучоците кој патем проба да напрајш дека јас сум ги спомнал во постовите погоре пробваш да ме свртиш во круг. Шо значи сам неможиш да се сватиш :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.235
Поени од реакции
18.394
Епа ете пак другар погоре ти проба да ми ги извртиш зборојте дека сум рекол дека видал не треба да игра а јас не реков ништо такво и уште чекам да ми најдиш дел од постот кај шо сум го рекол то. (а не реков ништо јас такво)

После

И овде те поикав да најдиш кај реков дека треба да игра.

Шо значи сам си се загина во твојте заклучоци и претпоставки, јас само ти објаснав дека Видал не е истиот моментално од 2012, а ти си се носеше сам до некој заклучоци шо немат врска во дискусијата, и кога те повикав да ги изнесиш заклучоците кој патем проба да напрајш дека јас сум ги спомнал во постовите погоре пробваш да ме свртиш во круг. Шо значи сам неможиш да се сватиш :)
Зошто воопшто се вклучи во дискусијата (која беше за тоа кој треба да игра), ако за Видал и самиот не си кажал и дека треба и дека не треба да игра?

Kajgana Shop

На врв Bottom